BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #761689 przez Daarikaa
alexa współczuję :( bardzo to smutne <przytul> 3maj sie! :(:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #761698 przez sisina
Alexa moje wyrazy wspolczucia 3mkaj sie;(

11 lata 3 miesiąc temu #761728 przez Alex_87

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #761737 przez anek
Alexa bardzo mi przykro.trzymaj sie.

11 lata 3 miesiąc temu #761771 przez Ewelinczok
Byłam dzisiaj na szczepieniu Pawełek waży 7800 :) kawał chłopa.... ale niestety lekarz skierowal nas do poradni ponieważ mały nie obraca się na boki :(( chociaż przy takiej wadze może mu poprostu ciężko :P Jestem teraz bardzo zaniepokojona ze cos jest nie tak :(

Moje słonce caly czas w nocy budzi się co dwie godziny.. jestem juz strasznie wyczerpana. Macie moze jakiś sposób żeby przespal noc??? mleko zagęszczone kaszą nie pomaga... probowalam tez go troche oszukać wodą i tez nic...

11 lata 3 miesiąc temu #761789 przez Ewelinczok
Alexa współczucia... to straszne co sie stało ... szkoda dzieciaczków :( Wlasnie w takich chwilach zastanawiam sie czy ze mną jest wszystko ok.... najlepiej co miesiąc chodzic do lekarza na kontrole nigdy nie wiadomo co w czlowieku siedzi i kiedy sie ujawni.... a w takich sytuacjach każda chwila jest cenna. Szkoda że Polska służba zdrowia skutecznie zniechęca do wizyt kontrolnych... Jak widze te kolejki do lekarzy to mi sie wszystkiego odechciewa.

11 lata 3 miesiąc temu #761800 przez Ewelinczok
joasia10015 napisał:

Super SISINA czekam na przepis i napisz jakich krewetek używasz-gdzie kupujesz?

Ja polecam przepis na krewetki black Tiger mojej mamy. Dokladnie nie podam ci ilości ale robi się je tak:
Kroisz cebule w kostke i podsmarzasz na oliwie z oliwek wgniatasz duzo czosnku i smazysz razem z cebula. Możesz wygnieść do tego cytryne. Nastepnie dodajesz krewetki i zalewasz bialym winem. gotujesz je w tym winie az odparuje. Na koniec dodajesz pietruszki i doprawiasz do smaku solą i pieprzem.
Palce lizac!!

11 lata 3 miesiąc temu #761824 przez Ewelinczok

11 lata 3 miesiąc temu #761843 przez KarinaM
Witam o poranku.

Nocka super. Irina jak usnęła okolo 19:30 to spała do rana do 6:00. Zjadła i leży w łóżeczku i gada do siebie bo zgasilam lampke bo chciałam żeby jeszcze usnęła. Ja zrobiłam już śniadanie Igorowi do szkoły i do domu i chciałam się położyć na pół godziny ale chyba nie będzie mi to dane bo młoda nie uśnie. Ale nie biorę Jej dopóki leży spokojnie i gaworzy.
Miłego i słonecznego dnia życzę.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #761900 przez demoniqe
u nas standardowo 19:30-3-7 ale za to mały coś rano nie chce jeść :( cycka wypluł a z butli pociągnął tylko 70 ml. Potem dopchałam go połową porcji kaszki więc mam nadzieję że się najadł.

Tysiiiak ty mówiłaś że się mały chyba ci obrażał na cycka? a jak jest teraz?

Dziewczyny nie wiem czy widziałyście taki film jak Safe Heaven, ale polecam na kinomaniak.tv :)
wczoraj obejrzałam i super jest!

11 lata 3 miesiąc temu #761904 przez Daarikaa
Nocka gites od 21 - 3 - 7 teraz drzemka wiec ja ogladam na ipla top chef

pozniej ide robic gołabki a moja mam przypilnuje niunke

deminiqe juz buferuje sobie film na wieczor :) polecajcie dziewczyny jakies fajne filmy :)

11 lata 3 miesiąc temu #761910 przez vika
Witam :)
u Nas ostatnio standardowo marudzenie w nocy + pobudki 19 kąpiel 20 spanie 1 jedzonko i od 6 do 7,40 marudziła w łóżeczku ale chciałam ją jak najdłużej przytrzymać i korzystając z tego,że nie płakała drzemałam jeszcze :silly: z rana wyciągnie jednego cyca za pól godz drugiego i po pół godz do łóżeczka o 9 już spała :laugh:

jak na razie wprowadziłam jej tylko dwa posiłki około 12 kaszka a po 17 obiadek ale ten duży słoiczek od 5 msc z mięskiem na 3 dni
deserki całkowicie wyeliminowałam i mała przestała ulewać o i soczków też nie podaje tylko herbatkę...NAJWAŻNIEJSZE,ŻE JUŻ NIE ULEWA :)

11 lata 3 miesiąc temu #761920 przez demoniqe
ja też zmniejszyłam porcje tych stałych pokarmów i zdecydowanie lepiej bo Kuba nie ulewa

dziś na smyk.pl kupiłam duuuuży zapas wkładek laktacyjnych tommee tippee bo są w promocji z 20 zł na 9!!! a są dla mnie najlepsze
noo i oprócz tego bodziaki i spodenki kolorowe :) śliczne te rzeczy mają chociaż niezbyt tanie...

11 lata 3 miesiąc temu #761925 przez tysiiiak
Witamy z rana :)

Nocka bomba :D Wczoraj przed spaniem pierwszy raz od x czasu Kubula zjadł bez żadnego problemu. Wręcz rzucił się na kaszkę i zjadł całą! Pierwszy raz i jeszcze dopił 30 ml mm i cherbatką :ohmy: Dzięki temu jak zasnął o 21 to zjadł dopiero o 7 :) Nockę bym przespała gdyby nie mój sen :P śniło mi się, że Kuba leży i bawi się u nas pod stołem :lol: i myślałam że coś na niego spadnie zaraz i spanikowana budzę eMka i pytam gdzie Kuba a ten patrzy na mnie jak na debilkę i mówi, że poszedł na spacer :ohmy: i wtedy doszło do mnie, że bredzę :P patrzę do łóżeczka i rzeczywiście Kuba leży i się bawi ale nie płakał ani nic więc stwierdziłam, że idę spać a jak będzie chciał jeść to napewno usłyszę ale najwidoczniej zasnął :P

Demoniqe Kubula zje z cycusia tylko zaraz po spaniu ale mam coraz mniej mleczka już więc karmię go tylko w nocy i nad ranem o 6 i 8 zazwyczaj :) już nawet wtedy w ciągu dnia nie odciągam mleczka :( Pediatra powiedziała że mam karmić ile dam radę ale niedługo pokarm może mi zaniknąć :(

11 lata 3 miesiąc temu #761929 przez joasia10015
Ewelinczok dzieki za przepis -również zapisuję -wypróbuje oba przepisy ;)
CHciałam cie troszke pocieszyc że ja też mam pobudki co 2 godziny,od kiedy sie urodził MIki to tak jest -a dziś w nocy to poprostu KOSZMAR B) Coś Mikiego bolało ale nie wiem co :unsure: :unsure: :unsure: Płakał (jak nigdy wczesniej )i ani JA ani cycuś nie pomagał :( Tak mi go było szkoda :( W zasadzie przysypiał na 15 min.a po tym znowu płacz :( I tak w sumie od 4 godziny :ohmy: Wzięłam go ze sobą do przedszkola i usnął w foteliku - i tak śpi już 2 godzinki :blush: Nie wiem co mu było ,ale może brzuszek bo o dziwo zrobił kupkę w nocy ( dawno mu sie w nocy nie zdarzyło)i taką dosc brzydko pachnącą -moze to brzuszek? A może od ząbków ? Kurcze nie wiem ale tak mi go żal :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka