- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
Oj Tośka kupy wali spore,takie fest gęste i śmierdzące jak u dorosłego ale na szczęście łatwo jej to przychodzi nawet nie wiadomo kiedy a kupa już pod paszkami
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Przewroty z plecków na brzuszek od jakiegoś tygodnia są bardzo często-na poczatku nie wiedzial jak to zrobic bo mu raczka przeszkadzała ale teraz opanował do perfekcji i robi to w 2 sekundy Tylko teraz mnie zaczęło zastanawiac -bo on sie ZAWSZE przekręca z pleców na brzuch w jednym kierunku -zawsze na lewą strone ...Oby to nie był jakiś ,,problem,, Musze poczytac w google
Miki wstał koło 11,napił sie cyca i chyba czuje sie ok.bo śmiał sie i gugał...OBY to tylko przejsciowe płacze nocne ,bo az sie serce kraje jak placze a nie moge mu pomóc
Moniak pisałaś ze Kacperek tez tak w nocy czasem placze-tyle tylko ze piszesz ze przytulenie i noszenie pomaga a u nas NIC nie pomogło-ani przytulenie,ani cycus,ani chodzenie,ani spiew,ani otulenie-NIC ...dlatego sie przestraszyłam bo NIGDY tak nie miał
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No to Kacperek coś został w tyle za Mikim. Dobrze, że 15 mamy pneumokoki to zapytam o to.
- Ewelinczok
- Wylogowany
- gaworzenie
to można już dać dziecku obiadek z mieskiem??? :oanek 11-12 daje kaszke a około 17-stej jakiś obiadek z mięskiem z tych dużych sloiczków zjada mi około 1/3 czyli mam na trzy dni a przed kąpielą i przed snem tylko cyca od tej pory śpi mi lepiej jak dawałam kaszkę na noc to często się budziła i płakała myślę,że z przejedzenia
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- Ewelinczok
- Wylogowany
- gaworzenie
Zauważylam że Paweł nie potrzebuje wpłaśnie bliskośći...tuliłam go nie raz i dalej płakal, dopiero jak dostal cyca to sie uspokoil i uspał.
Pokazałabym wam mojego szkraba ale nie wiem jak się zdjęcie dodaje.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
joasia, Kacper tez zaczynał od jednego boku tylko, teraz obraca sie w obie strony, mysle ze nie ma czym sie martwic. bron boze nie czytaj kochana doktora google. znajdziesz jeszcze cos i bedziesz sie stresowac. lepiej spytac lekarza
u mnie schizy sie skonczyly jakis czas temu juz ale mialam tak ze sie budzilam i bylam pewna ze lezy mi na rekach. to jeszcze jak karmilam piersia bylo. no doslownie nie ruszalam sie bo balam sie ze go obudze. potem jak patrzylam ze to nie Kacper tylko np koldra to nie mogłam dojść do siebie. to chyba byly braki snu. teraz juz budze sie przytomna. u nas tez pare pobudek w nocy ale tylko jedna na jedzenie. tak to daje smoka, utulam, klade na boczku albo cos i spi dalej. cos sie boje ze to uzaleznienie od smoczka.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
na razie nie wprowadzam nic innego, jeszcze przez najbliższe dwa dni jarzynki na pewno, a potem zobaczymy:).
Dałam wczoraj małemu gruszki wiliamsa- strasznie mu smakowały:)
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
Tośia żle się czuła jak wprowadzałam kilka rzeczy na raz odkąd to unormowałyśmy do dwóch posiłków już jest wszystko w porządku tylko budzi się na cyca w nocy
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tez mialam takie schizy w nocy.... budzilam sie i mowie do mojego odsun koldre bo Klaudia lezy miedzy nami.... to byly straszne sny, serce walilo mi jak opetane. bylam pewna ze przykrylam jej buzke koldra wrrr
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Irinka dzisiaj marudna więc podczytuje Was ale nie mam kiedy odpisać. My też narazie jemy marchew z ziemniaczkami lub jarzynowa a dzisiaj była marchwiowa z ryżem. Nawet Jej smakowala ale dużo też wypluwala. Tylko nadal nie chce mi pić wody. Z herbatek dalej tylko rumianek smakuje.
Lecę bo marudzi.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tylko na chwilę bo mała też dzisiaj jakoś więcej uwagi potrzebuje...
zaciekawiły mnie co piszecie o nieprzespanych nocach i wprowadzaniu nowych potraw, bo u mnie noce tez niespokojne cały czas i to raczej na pewno nie jest skok rozwojowy bo trwa już zbyt długo... dzisiaj np była jedna pobudka na jedzenie ok 2 i potem koło 5 i już cały czas się wierciła... to i tak pikuś bo potrafi od godz. 1 sie kręcić przez sen, niby śpi ale ja już nie mogę bo mam wrażenie że zaraz się obudzi
ja też narazie bardzo powoli wprowadzam nowe składniki... bo mam wrażenie że odkąd podaje słoiczki coraz mniej ma ochotę na mleko z cycusia. Fakt faktem nie jest go tak dużo jak na początku ale póki jest chciałabym karmić... Już i tak na noc idzie mm. dzisiaj musiałam ją wziąść sposobem bo nie chciała załapać brodawki: dałaj jej podoić smoka a potem szybko podstawiłam pierś
z nowości podałam jak do tej pory: marchew, jabłko, ziemniak i dzisiaj zupka jarzynowa była. Narazie przy tym zostaniemy. Dałam jej dzisiaj tez troszkę soczku marczew/jabłko z Hippa i też wypiła chętnie bo samo jabłko jej nie podeszło
niestety Diana jeszcze się nie obraca na boczki ostatnio podjęła próbę ale zablokowała się ręką i sobie odpuściła.
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wychodzi na to jak was czytam ze Miki je najmniej (w sensie dodatków do cycusia)Ja dałam mu w sumie 2 słoiczki deserku -jabłuszko ,marchewka i dwa razy soczek jabłkowy...no jakos nam sie nie spieszy Jeszcze troszke przystopuje i poczekam
Dziewczyny które maja synusiów-jak ich na co dzien ubieracie?W sensie jak nigdzie nie wychodzicie ,i szkraby sobie leżą w domku ,wyginają sie -to tak żeby bylo im najwygodniej-na co stawiacie? Bo kurcze musze kupic pare nowych ciuszków i tak sie zastanawiam na co postawic-co nam sie przyda najbardziej jesienią i zimą -chyba zaczne kupowac rajstopki,body na krótki i bluzeczki na długi -myśle że to najwygodniejsze w dzien -nie dlugo dzieci zaczną raczkowac ( )i chyba ten zestaw bedzie najwygodniejszy -co myslicie?
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Od poniedziałku w Biedronce będą fajne rajstopki, w ogóle w tej nowej gazetce jest sporo różnych rzeczy dla dzieci - dresiki, bluzeczki, body, rajstopki.
Też dzisiaj kupiłam te soczki z Hippa, bo w Biedronce jest jakaś oferta z Hippa (soczki, słoiczki itp.). Nie chce jej jeszcze podawać tych soczków regularnie, ale czasem jak gdzieś jedziemy to w samochodzie przyda się coś do picia pod ręką, a rumianku to chyba ma dość.
Ja czekam na ten piękny dzień w którym Zuzka w końcu skończy ulewać
Aha moja mała też dopiero podejmuje próby przekręcania się na boki, jednego dnia obracała się na plecki z brzuszka ale chyba już zapomniała jak to się robi lepiej jej idzie podciąganie do siadania.