BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #760044 przez tysiiiak
U nas też cieplutko :) Tak więc mało w domku siedzimy ;)

Moniaak Właśnie niewiem jak z tym glutenem :unsure: Jutro idziemy na szczepienie to się wszystkiego wypytam pediatry :)

Kaarinko Dobrze, że ta wada taka niegroźna :kiss: i współczuję z całego serca wizyty u chirurga zębowego :( mnie też czeka wyrwanie ósemki ale mam takie wspomnienia, że lepiej wspominam ból porodowy w najgorszej fazie :( Wyrywali mi szóstkę ze stanem zapalnym więc końska dawka znieczulenia nic nie zdziałała :/ myślałam, że zejdę :cheer:

Demoniqe Kubuś cudny :kiss: a Ty masz śliczny uśmiech :)

Kalafiora dodawałam do marchewki z ziemniaczkiem i było oki :)
aaa i dziś chciałam dać Kubuli słoiczek z Babydreamu ale na wierzchu był taki glut z tej zupki więc znalazła się w śmietniku :huh: jakoś nieciekawie to wyglądało :dry:

Gratulację wszystkim zębolkom :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #760047 przez ewela86
anek 2,5 miesiąca jeszcze? czemu tak długo mi chyba wychodzi powrót do pracy coś koło 20 listopada. chyba że coś mi się pokićkało :dry:

karina my dzisiaj mieliśmy na obiadek ziemniaczki z dynią. wcinała aż jej się uszy trzęsły i był ryk jak się skończyło. myślałam że mi do miseczki wejdzie :lol:
nie zazdroszczę sytuacji z zębem :( powodzenia!

ja też jeszcze nie wprowadzałam glutenu i też czekam do końca 5 misiąca.

11 lata 3 miesiąc temu #760054 przez Alex_87
Ja też w środę spytam się pediatry jak to z tym glutenem jest. Moja szwagierka wprowadzała na piersi w 5 miesiącu.

Tak piszecie o tych zębach i mnie też zaczął boleć :/ już pod koniec ciąży dawał o sobie znać, a później czasu nie było...

A z tym usypianiem to nie wiem czy dam radę być konsekwentna, trochę trudno jak dziecko aż się zanosi i później w czasie snu aż ma czkawkę-płaczkę jak to mój mąż nazywa (może wiecie o co chodzi ;)) :(

Tysiak też kiedyś patrzyłam na te zupki, ale jakoś nie mam do końca zaufania, wolę Bobovitę, Gerbera albo Hippa.

11 lata 3 miesiąc temu #760096 przez KarinaM
Ewela ja macierzyński mam do 21.11 a potem jeszcze urlop wypoczynkowy 26 dni czyli jakoś ponad miesiąc. Pomiędzy powinnam wziąć jeszcze dwa dni opieki nad Igorem.
Tak ogólnie to muszę iść do szefa zapytać czy mam gdzie wracać i jaka kasa. Ostatnio śniło mi się że powiedział że da mi pracę za najniższą krajową czyli 1180zł do ręki. Stwierdziłam że lepiej posiedzę na rodzicielskim i dostanę 1200zł i będę z dzieckiem. Już pewnie przeżywam to.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #760116 przez joasia10015
Hej dziewczynki :)
Kurde piszcie coś o tym glutenie bo sama o tym myslę-Wy piszecie że wasze skarby jedzą zupki,kalafiorki ,brokuły a ja póki co dałam ze 3 razy jabłuszko i tyle -chce jeszcze troszke poczekac -ale ten gluten to chyba istotna sprawa :unsure:
Moniaak u nas cięzko -nie dośc że ja chora ,Miki zakatarzony,Miłoszowi w sumie przechodzi ,ale noce są cięzkie -ja sama nie wiem jak kontaktuje :unsure: :cheer:
Czasem dni mi sie mylą,robię coś zupelnie innego niż miałam robic -achhh jakos trza to ogarnąc :S
Dziś dodatkowo miałam ciężki poranek -bo Miłosz miał przerwe od przedszkola i znowu płakał :( Ale dałam radę-jednak oglądanie i czytanie ,,SUPER NIANI,,daje efekty :silly:
A swoją drogą musze sie pochwalić że mój starszak jutro jedzie pierwszy raz do TEATRU -kurde jestem podekscytowana i dumna :blush:

Laski w niedziele wraca mój ukochany mąż ,szykuje dla niego niespodziankę ( bielizna,kolacja,full romantki :silly: i chce coś fajnego na kolację zrobic-poradzcie co??? Odpada spagetti,sałatka-chcę coś ,,innego,,

Ha,ha wiecie co mi mąż dziś powiedział ? że zrobi mi dzidziusia ( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) jak zacznę wymyślac,kłocic sie i pierdzielic trzy po trzy :silly: Bo od kiedy urodził sie Miki to u nas sielanka na MAXA :kiss: Ha,ha czyli za 10 lat (taki mój plan)zaczynam marudzic :silly: Póki co zamówiłam pakiet DUREX-ów i dzidzie odpuszczamy ...( na 10 lat :silly: )

11 lata 3 miesiąc temu #760125 przez joasia10015
Karinka jak ja ci współczuję z tą ósemką-wiem baaardzo dobrze co przechodzisz :( Kilka lat temu kiedy mieszkałam w niemczech wychodziła mi właśnie ósemka i bolałooo że hejjjj B) Poszłam do dentysty i sie zaczęło-to był 14 luty-WALENTYNKI :kiss: Najpierw zdjęcie,potem pogawędka z której NIC nie zrozumiałam a na wszystko sie zgodziłam :ohmy: :silly: (wtedy jeszcze nie kumałam NIEMIECKIEGO )No i dostałam jedno znieczulenie,drugie znieczulenie.....trzecie...i rwanie,wyciąganie,szarpanie....mało mi mózgu nie wyrwali :silly: No i po jakiś dwóch godzinach poszłam do domku z ośmioma szwami w paszczy -normalnie jak taka mała operacja :cheer: Ból jakich mało ale w koncu ulga :blush: Najgorsze było to że ta ósemka w połowie wyszła a już sie psuła ,dlatego mi go wyrwali :S Kurcze i co sie dziwic że nasze skarby tak cierpią przy zębach B)

11 lata 3 miesiąc temu #760151 przez KarinaM
Joasiu współczuję choroby. No i gratulacje wyjścia do teatru.

Co do zęba to muszę go wyrwać a raczej to będzie dlutowanie bo właśnie wyszedł mi do połowy i już się psula tą cała miazga zęba. Wiem że będzie ciężko bo nie ma za co złapać tej ósemki. Ale ja już się męczę 2 lata jak nie więcej. Zawsze odkladalam bo nie było kasy (u mnie nie robią tego na NFZ), bo się bałam, bo jak wychodziła ta ósemka to dziąsła spuchniete i nie można nic zrobić a jak już przestała wychodzić to przechodził ból i stwierdziłam że po co iść jak już przeszło. I tak w koło. Zawsze było jakieś wytłumaczenie. Wiem że będzie bolało. Ale wolę zrobić to teraz jak nie idę do pracy i mogę "spokojnie" pocierpiec.

Irinka wczoraj zmęczona podróżą no i tym że spała tylko dwa razy po 30/40 minut została wykąpana o 18:15, dałam Jej herbaty bo mleko piła o 17:00 i usnęła sama w łóżeczku. Chłopaki pojechali po pizzę Gusseppe do Kauflanda na kolację i miała spokój i ciszę więc chwilę polezala i usnęła. Spała od tej 18:45/19 do rana do 6:00.. Zjadła ładnie 170ml mleczka i śpi a ja klikam bo już zaraz trzeba wstać i szykować Igorowi śniadanie do szkoły i do domu.

Joasiu co do pomysłu na kolację to wejdz na przepisy.pl tam jest sporo tajnych przepisów.
Ja nie lubię gotować ale jak chcę zrobić coś innego to wchodzę tam i szukam bo są tam i dania i sałatki i zupy.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #760200 przez tysiiiak
Witam z kawusią :)
Poćwiczyłam trochę z Ewką ale przy bawiącym się dziecku obok dlugo nie da rady bo zaczal marudzić ale kondycja lepsza :) Niestety nie mogę zrobić jak niekóre z was żeby ćwiczyć na drzemce bo Kuby drzemka tra MAX 40 min :dry:

Joasiu Niewiem czy lubicie ale może krewetki w cieście czy cuś takiego? :)

11 lata 3 miesiąc temu #760207 przez Domiś91
Joasia to szykuje się niezła niedzielka :D Co do kolacji to ja tak jak i Karina gotować nie lubię więc też polecam skorzystanie ze strony internetowej hehe :)

Tymusiowi wczoraj kleik niestety nie podszedł, z braku jakiegokolwiek pomysłu dałam mu o 19 deserek Jabłuszko, 20 kąpiel i od 20:30 do 2:30 spał :) później wziełam go do nas i do 6 pospalismy. Także niestety cycuś to dla niego już za mało.
W ogóle jak u was wygląda karmienie? Tzn. dajecie obiadek, deserek i kaszkę czy inaczej/ :) Bo nie wiem już jak to zaplanowac..

11 lata 3 miesiąc temu #760223 przez Sevilla
Domiś u nas wygląda to tak:

6.30 - 7.00 - mleko
10.00 deserek (cały słoiczek)
12.00 - mleko
15.00 - obiadek (cały słoiczek)
18.00 - kaszka
19.30 - pociumka sobie trochę mleka
2.00-3.00 - mleko

Ja właśnie wróciłam ze szczepienia, płaczu co nie miara. Moje dziecko z żalem zaczęło demonstracyjnie krzyczeć na pielęgniarkę (tzn. piszczeć, tak z żalem, pretensją). Waży 6340g i cały czas utrzymuje się w swoim centylu ...

Ja po nocach nie mogę spać, wiercę się i pozycji do spania sobie nie mogę znaleźć ... a w dzień padam na ryja ...

Joasia zrób cannelloni nadziewane szpinakiem w sosie serowo- śmietanowym :P

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #760246 przez Domiś91
o kurczę i codziennie o tej samej porze? :P Mój mały raz jest głodny o 7 raz o 8... raz ma drzemkę o 10 raz o 12.. zależy od dnia :) Kurczej a narazie dawałam cały czas sam obiadek, lub deserek! A mama mówiła żebym juz zaczęła dawać mu tez deserki!! A ja nie sluchalam :( Więc zaczynam mu dawać i deserki i obiadki no i kaszkę jak polubi...

A Tymuś z tego co go mierzę w domu to też z wzrostem stoi w miejscu od jakiegoś czasu :) Urósł te 8cm i koniec :P

11 lata 3 miesiąc temu #760295 przez demoniqe
Dziewczyny dziękujemy z Kubulą za komplementy :)

Domiś ja na cycku robię tak:
Pobudka 7:00 i cycek
8:30 kaszka malinowa (pół porcji)
9:11- drzemka (jak się przebudzi po 45 min to usypiam i się przyzwyczaił)
11 cycek
13-15 drzemka
15 cycek
16:30 zupka (pół słoiczka a jak nie chce to chociaż kilka łyżek)
17 drzemka do 18
18 cycek
19:30 kąpanie
19:45 mm z kleikiem (150 ml mleka i 2 łyżeczki kleiku)
20 spanie

I tak codziennie :) spacer mamy na te drzemce 17-18, ale jak wrócę do pracy to rozbiję drugą drzemkę na dwie i w trakcie drugiej niania będzie wychodzić.

Sevilla 6340? i pediatra powiedziała że ok? mój waży 6720 i powiedziała że mam dokarmiać :)

Karina w Wawie super usuwają!! mojej siostrze wyrwali i poszła po wyrwaniu do pracy! zero komplikacji!

Joasia super pomysł. Chłopy potrzebują mięsa więc coś może z wołowiny? Może steki z zapiekanymi ziemniaczkami?

Noo ja też ostatnio wymyślam bielizny i inne i mój mąż stwierdził że po urodzeniu dziecka jestem nimfomanką :) bardzo mu się to podoba :)

11 lata 3 miesiąc temu #760304 przez Sevilla
demoniqe on od urodzenia jeżeli chodzi o masę ciała szedł między 3 a 10 centylem. Patrząc na przyrost masy ciała w czasie to jest w porządku - w tej kwestii przybiera prawidłowo. Poza tym Maksior urodził się poniżej 3kg ...

11 lata 3 miesiąc temu #760311 przez Sevilla
Cześć ciocie o to ja z rana
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #760319 przez tysiiiak
hehe ale Maksio oczy zrobił :O :D słodziak :D

My też na szczpienie niedługo ehhh nie lubię :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka