- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Demonique strasznie mi kogoś przypominasz nie spotkałyśmy się kiedyś? A Kubuś jaki zadowolony w wózku, moja Zuzka to zawsze w wózku ma taką minę jakby za karę ją tam wozili
Tysiak czekamy na zdjęcia ze chrzcin
Dzisiaj zaczynam usypianie małej w łóżeczku, po pierwszej próbie mam serdecznie dość wszystkiego. Tak się zryczała, że musiałam ją brać na ręce później odkładałam do łóżeczka i na zmianę, w końcu wpadła w taką histerię, że mąż ją uspokajał na rękach i ze zmęczenia usnęła mu na rękach i dopiero odłożył czyli dupa wyszła. Echh to chyba nie na moje nerwy, ale po pierwszej próbie nie mogę się zrażać...Mama mnie straszy, że jak mała będzie się tak darła to dostanie przepukliny
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
moniak ja też właśnie kupiłam ten kleik z bobovity ale jeszcze nie dawałam.
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alex też miałam kłucia po dłuższym chodzeniu
moniaaak z ulewaniem samo przeszło po paru dniach jak żołądek zaskoczył
Dianka cudna modnisia
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Domiś, co do kaszki, ja dawałam najpierw 1 łyżeczką i codziennie dodawałam kolejną i tak doszliśmy do 8 łyżeczek na 180 ml mleka. A teraz wprowadzam gluten ... i zamiast jednej łyżeczki kaszki ryżowej, daje jedną kaszkę kukurydzianą ...
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I znalazłam piękną czapkę chyba zamówięhttp://www.reserved.com/pl/pl/kids/girl/all/baby/accessories/x2519-03x/babies-cap
nakładacie rękawiczki dzieciom ?
Alex nie możesz się poddać choć wiem że to się łatwo mówi bo ja też próbowałam kilka razy ale teraz wiem że to najlepsza decyzja jaką podjęłam pierwsze 3 dni masakra była Iga potrafiła ryczeć pół godz ale teraz ją odkładam daje kocyk bo lubi się do niego przytulać i zasypia a ile ja mam nerwów zaoszczędzonych bo wcześniej na samą myśl drzemki mną wstrząsało :/
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
alex trzymam kciuki tez się do gtego przymierzam ale już na samą myśl się stresuję. a kładziesz ją zawsze o tej samej godzinie? Bo u mnie to różnie z tymi drzemkami wychodzi... dzisiaj już np 3 z kolei ale takie po pół godziny... zobaczymy jak będzie teraz. Na domiar tego wszystkiego prawie nic nie jadła a jak dawałam to się odwracała w drugą stronę.
pauluska prześliczny ten kombinezon! a czapeczka po prostu boska! na pewno Iga będzie wyglądać prześlicznie!!!
ja jeszcze rękawiczek nie zakładałam małej.
a ja mam mały problem bo zrobiła mi się taka gulka w lewej piersi. Prawdopodobnie mam zatkany przewód mleczny. Póki co robię okłady z liści kapusty ale jeszcze żadnej poprawy nie widzę. w dodatku boli jak mała ssie ale podobno powinna to robić jak najczęściej tele tylko że ona czasem nie chce...
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
moniiiak co do kleiku to dodaję do butelki do mm na noc (tylko 2-3 łyżeczki na 150 ml), a kaszkę daję normalnie łyżeczką małemu rano po cycku i to pół porcji, żeby nie był to normalny posiłek.
Olga tak dodaję do zupek oliwy z oliwek albo odrobiny masła. Mały woli z masełkiem
Kleik daję z Bobovity a kaszkę mleczno-ryżową malinową. Mam jeszcze na zapasie samą ryżową bananową, ale poczekam aż skończymy malinową.
Ja zakładam małemu rękawiczki z reserved na spacerki. Jak się obudzi to oczywiście pcha je do buzi więc są zaraz mokre
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Ewela tak, Zuzia ma stałe pory drzemek: wstaje o 6-6.30, później ma drzemkę koło 9, koło 12 (wtedy zawsze mamy spacer) i w zależności ile śpi na dworze to jeszcze ma dwie albo jedną drzemkę (koło 14.30 i 17), no i 20.30 zasypia na noc.
A z tą piersią to spróbuj masować, oby przeszło. Moje dziecko też teraz ma jakiś bunt jedzeniowy, niby je dużo, ale ile się na tym napręży i nakręci, nie daj Boże ktoś zacznie ze mną rozmawiać :/
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
karina no też nie ma czego zazdrościć BÓL zębów Bleeee współczuję ....
Alex_87 moja rano budzi się 6,30-7 i po godz max 1,5 idzie spać jeśli tego nie dopilnuje jest istny cyrk....nie da się uśpić./..w ogóle jak tylko zaczyna ziewać bądz trzeć oczka od razu kładę ją do łóżeczka z doświadczenia wiem,że jak tylko ją przetrzymam nie chce już sama zasnąć spróbuj małą kłaść wcześniej i może postaraj się ją jakoś wyciszyć w łóżeczku...u mnie działają kołysanki albo jak jest bardzo zmęczona to jakaś głośna muzyka potem ciszej i przechodzę do kołysanek wszystko mam w telefonie a jak kładę ją o czasie wystarczy karuzela.
Tośka coś ostatnio w nocy jest bardzo głodna je po kąpieli 19-sta potem 23 i 5-6 a wcześniej było tak ładnie 19-7