BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #758557 przez pauluska
Hahah no tak ale jak zacznie gorzej spać to dopiero będzie ja teraz jak wstaje o 7 myślę ale jestem niewyspana ale od razu myślę o tych które wstają kilka razy w nocy i jestem na równych nogach :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #758563 przez moniaaak
czyli jest plus z tego naszego wstawania w nocy- działamy na Ciebie mobilizująco :)

11 lata 3 miesiąc temu #758565 przez pauluska
Na noce od początku nie mogę narzekać ale Iga przez pierwsze miesiące w dzień dawała mi tak popalić taki płacz był (kilka razy dziennie) cieszę się że to za nami.

jbhvvcbhb vbn - a to cioteczki pozdrowienia od Igi dla Was :D

11 lata 3 miesiąc temu #758597 przez Sevilla
Ja mam dwa śpiworki :) I jak narazie używam cieńszego, bo nie mam grubego koca, no i muszę kupić jakiś kombinezon na zimę, bo te które podostawałam są za małe na mojego kochanego długasa :)

Hahaha my tu gadu gadu, a Maksior wcina żyrafę z maty edukacyjnej :P

Alex rodzince jeszcze nie mówiliśmy, w sumie zastanawiamy się, czy powiedzieć teraz, czy dopiero po wizycie ...

11 lata 3 miesiąc temu #758599 przez tysiiiak
Czy wasze maluchy też wszystko drapią ? Ostatnio to u nas ulubiona "rozrywka" :D NAjlepszy do drapania jest przewijak :P czasem się zastanawiam czy mam małe dziecko czy małego kotka :P

11 lata 3 miesiąc temu #758625 przez joasia10015
Ojjjjj dziewczyny jaką ja miałam dziś straszną noc-żadnej nie życze B)
Oczywiście pobudki Mikiego -pobudkami ale wieczorem tam mnie chorubsko wzięło że szok :ohmy: Zimno mi sie tak zrobiło że nie mogłam sie niczym ogrzac-aż drgawki miałam :huh: DO tego bóle mięśni i kości :huh:
O północy poszłam pod prysznic -gorący że aż ...i dopiero sie troszke rozgrzałam :blush:
POszłam spac ubrana po nos,ale dalej dygotałam z zimna-więc koło 1 w nocy kolejna sauna w łazience.Koło 1;30 wzięłam APAP natarłam sie Amolem i zaczęłam zasypiac ...do jakiejś 2;30 bo Miłosz zaczął kaszlec ,katar go dusił -i dzieki temu obudziła Mikiego ...i tak do 3;30 .Zasnęłam z nim na siedząco ...Rano sie budzę a tu zimnica jak cholera i zero prądu :ohmy: :angry: :( Masakra jakaś :( Musiałam sie wziac do kupy i rozpalic w piecu ,ubrałam dzieciaki -pojechałam do apteki :dry: A teraz czekam aż MIki zaśnie na godzinkę i wtulę sie do niego :blush: Opieka dwójką dzieci to wyczyn ...ale opieka będąc chorym to graniczy z cudem :S Trzymajcie kciuki :blush:

11 lata 3 miesiąc temu #758646 przez joasia10015
No i dupa jasna :( Miki dzieki starszemu bratu spał jakieś 15 min.-zdąrzyłam podłożyc do pieca i koc sobie przynieśc i tyle mojej drzemki B) Dziewczyny jak ja wam zazdroszcze - nie dosc że dzieci wam śpią,że macie JEDNO dziecko,że macie pomoc ze strony mężów albo rodziny ....achhhh zaczynam łapac doła B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B)

No trudno trza sie brac w garsc i cieszyc sie tym co sie ma :unsure: :blush: B)

11 lata 3 miesiąc temu #758647 przez joasia10015
Hahahahaa ale to zabrzmiało -ja wcale nie żałuję że mam dwoje dzieci -kocham ich jak nikogo na świecie ...po prostu ciężko mi dziś ;-(

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #758650 przez Sevilla
Joasia nastrajasz mnie niebywale pozytywnie na czekające mnie podwójne macierzyństwo haha :laugh: :laugh: :silly: :silly: a prawdę mówiąc z jednym, czy z dwoma każda ma gorszy dzień zwłaszcza, kiedy samopoczucie blokuje nasze chęci ;) ;)

Tysiak Maks już od jakiegoś czasu tak ma, a im bardziej szeleści powierzchnia tym lepiej :)

11 lata 3 miesiąc temu #758653 przez tysiiiak
Joasiu biedulko :kiss: :kiss: :kiss: Też ostatno zdychałam i było mi ciężko przy jednym dziecku a co dopiero Ty z dwójką, piecem do rozpalenia i tym wszystkim :cheer: :cheer: :cheer:
Możesz spokojnie wziąć Ibuprom bądź coś podobnego :) napewno szybciej Ci pomoże niż Apap :)
Zdrówka :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #758667 przez Alex_87
Zawsze jak zaczynam narzekać to wtedy myślę sobie o mojej mamie, albo o kimś kto ma dwójkę lub trójkę dzieci i musi poradzić sobie ze wszystkim sam, i mówię sobie nie dość że mam jedno dziecko, męża i mamę do pomocy to jeszcze śmiem narzekać, że muszę sporadycznie wstać do małej raz w nocy. Także Joasiu szacun, jesteś wielka :kiss: :kiss: :kiss:

Moje dziecko drapie, ale tylko ludzi i ostatnio też gryzie i szczypie :P za każdym razem jej tłumaczę, że tak się nie robi bo to boli, może już coś rozumie :D

A mnie znowu zatoki dopadły, no jak tylko się zaczyna robić zimno i jest wiatr to ja zaraz mam problem z zatokami :angry: jutro muszę iść kupić jakąś czapkę

11 lata 3 miesiąc temu #758687 przez pauluska
Oj Joasia biedna, ale silna babka z Ciebie i dasz radę ale również Ciebie podziwiam - możesz być przykładem :)

A ja jestem wściekła że mieszkam na takim zadupiu nawet nie mam gdzie na spacer iść z Igą a jak wyjdę to tylko nas wytelepie bo cały plac dziurawy a jak wyjdę z placu to droga leśna wrrrr w ogóle jakoś sama nie lubię spacerować a Wy chodzicie same na spacerki czy z koleżankami ?

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #758709 przez Alex_87
ja chodzę sama na spacerki :( nie mam żadnej koleżanki w pobliżu z dzieckiem. Moja siostra jak urodzi prawdopodobnie będzie mieszkała 80km ode mnie więc też lipa.
My z kolei mamy daleko do parku, na ulicy pełno samochodów jeździ, już nie raz tak było że jakiś debil trąbił i obudził małą :angry:

Ha! Zuzka właśnie przed chwilą zaliczyła swój pierwszy obrót z pleców na brzuch :D oczywiście nikt tego nie widział jak to zrobiła, a mąż wyszedł dosłownie na sekundę z pokoju B)

11 lata 3 miesiąc temu #758735 przez pauluska
Najlepiej działać jak nikt nie widzi :D

Jeju ale się wystraszyłam znajoma mi powiedziała że jej córka jak była malutka brała zyrtec (my bierzemy 2 x po 4 krople) i stwierdziła że jej córka miała przez to czarne zęby czy to możliwe ? Na necie nie mogę znaleźć takiej informacji :/ Wiadomo Wam coś na ten temat ?

11 lata 3 miesiąc temu #758745 przez munnecabrava
Ja to jestem szczęściara :) bo mam blisko koleżanke z dzieckiem moja przyjaciółka też jest chetna na spacery zawsze się ktoś znajdzie :)

zasypianie ostatnio jestt beeee

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka