BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #758024 przez pauluska
U nas też Iga śpi w łóżeczku wcześniej jak wstawała rano braliśmy ją do siebie o drzemała z nami ale teraz jak się obudzi leży w łóżeczku i często zasypia i wstajemy o 7 witamy dzień.
Szczerze to nie bardzo chciałabym aby z nami spała w łóżku po pierwsze że ja mam mocny sen po drugie nie chciałabym aby 3letnie dziecko spało z nami no ale jakbym karmiła piersią pewnie byłoby inaczej jak bym musiała wstawać kilka razy w nocy.

Olga jeszcze nie miałam czasu popatrzeć na HM dam znać jak się na coś zdecyduje :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #758028 przez Olga60
Pauluskaspoko, spoko, oglądaj :) Zazdroszczę mocnego snu :( , to mój odwieczny problem, a w ciąży jak doszła swędziawka to już w ogóle myślałam że zwariuje :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #758040 przez Alex_87
Pamiętam jak byłam w ciąży to były takie okresy, że noc była dla mnie czymś strasznym, chodziłam po domu, leżeć nie mogłam bo wszystko bolało. Teraz kłade się spać i zaraz trzeba wstawać. Nawet czasem pytam się J. czy mała się kręciła w nocy, bo coś tam słyszałam, ale zaraz zasypiam, i dobrze, bo tak to bym pewnie zaraz do niej podeszła a tak sama sobie zaśnie. Nad ranem też ją przetrzymuje i albo zaśnie albo trzeba już wstawać bo głodna ;)
W nocy jest super, gorzej w dzień ale to już inny temat :dry:

Moi rodzice spali z nami w łóżku i w sumie szybko się przestawiłyśmy na spanie w swoich łóżkach, więc to niekoniecznie jest tak, że kilkuletnie dziecko później śpi z rodzicami albo wedruje z łóżka do łóżka. Ja uwielbiałam spać sama i czasem nawet jak mama przyszła mnie przytulić to chciałam żeby sobie poszła :D

Kurcze Wasze dzieci to wygimnastykowane, moja ani stópek nie wkłada do buzi, ani nie robi obrotów, na bok potrafi się przekręcić ale jest leniwa, jak ma obok zabawkę to się nie przekręci do niej, tylko tak ciągnie zabawkę żeby wciągnąć na siebie a jak się nie uda to płacze żeby podać. Ale ma nową zabawę, rzuca różne przedmioty i patrzy za nimi gdzie upadły :D

11 lata 3 miesiąc temu #758056 przez vika
PADAM WZIEŁAM SIĘ ZA DRUGI FILMIK Chodakowskiej i po 10 min padłam Hmmmm wymyśliłam sobie kolejne sprzątanie tak dla usprawiedliwienia :angry: :angry: :angry:
a przy okazji odpoczełam :lol: :lol: :lol:
SZACUN Dla tych które się nie poddają :lol: na zumbie i bokwie tak się nie umordowałam
no nic mała usneła spróbuje dalej mam nadzieję,że nie padne na zawał :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #758065 przez pauluska
Alex_87 spróbuj może kupić skarpety z grzechotkami są w Rossmanie u nas się sprawdziły super a podejrzałam u Dariki. Iga jak ma je na nóżkach to tylko ciąga i ciąga nogi swoje :D Dzisiaj usłyszałam że się obudziła ale myślę zaśnie może dalej i robię dalej cośtam w kuchni zachodzę po 15 min ciszy a Iga co robi ? Skarpeta zdjęta z nóżki i namiętnie trzymana w buźce myślałam że padne :D

11 lata 3 miesiąc temu #758077 przez vika
pauluska to moja wczoraj zupełnie tak samo z tą skarpetą tylko ja wpadłam do pokoju bo zaczeła się krztusić,okazało się ,że Tośka prawie pół skarpety frotowej wcisła do buzi :angry: :ohmy: aż cała czerwona była...dzisiaj założyłam jej rajtuzy :unsure: :angry: no NIE NA ŻARTY SIĘ WYSTRASZYŁAM .....

11 lata 3 miesiąc temu #758087 przez Domiś91
Tysiak mój Tymuś udaje że kaszle :) Także wszystko możliwe :D

11 lata 3 miesiąc temu #758105 przez KarinaM
A moja nauczyła się dzisiaj krzyczeć. Nic Jej nie jest a krzyczy a za chwilę cichnie i się śmieje. I tak w kółko. Nawet przy jedzeniu jarzynowej śmiała się i pokrzykiwała.
Irina dalej nie interesuje się swoimi stopami.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #758151 przez demoniqe
byłam w pracy 4 godziny, niania poradziła sobie super, dała małemu 50 ml mojego mleka i 150 mm :)) nie wierzyłam że on tyle zje!! nigdy nie wiem ile je z cycków, a wieczorem nie zje więcej niż 150 mm. Ponadto spał niani 1,5 godzinki jak go uśpiła :)

a ja mimo że w pracy i to na spotkaniach, to odpoczęłam że szok :)

mały odkąd daję mu inne pokarmy jest super zadowolony! wsuwa każdą zupkę łyżeczką, rano kaszkę malinową, wszystko mu smakuje i tylko dzioba otwiera że chce jeszcze :)

noo teraz to przybierze na wadze :)

11 lata 3 miesiąc temu #758152 przez demoniqe
a co do leżenia na macie to nie da się poleżeć bo turla się non stop z plecków na brzuch i odwrotnie i tylko jęczy jak mu się ręka podwinie :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #758168 przez marynarka
Znowu wycofali szczepionki www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/KO/KOGIF_2013-10-04-04.pdf

Czytam codziennie :) Ale czasu żeby odpisać malutko :( To wszystko przez to, że produkujecie tyle tych stron cały czas :P

Sewila Gratuluję :D

11 lata 3 miesiąc temu #758179 przez Olga60
Marynarka Natasza dostała szczepionkę 5w1 infanrix

11 lata 3 miesiąc temu #758185 przez Alex_87
Pauluska mam takie skarpetki ale kompletnie o nich zapomniałam, kiedyś jej założyłam ale nie zwracała uwagi, spróbuje teraz. Chociaż zaczęła się głaskać po kolanach a na rehabilitacji mówili, że po kolanach nadchodzi zainteresowanie stopami :)

Zauważyłam też wczoraj że jak jest na brzuchu to potrafi się przemieścić do tyłu, nie wiem jak ona to robi, chyba jakoś pełza :cheer:

Zastanawiam się nad tym glutenem, piszą że jak się karmi piersią to żeby w 5 miesiącu zacząć, dodaje już któraś do zupek?

11 lata 3 miesiąc temu #758201 przez Olga60
Alex od glutenu zaczynają dzieci karmione cycusiem

11 lata 3 miesiąc temu #758208 przez Alex_87
Czyli ja powinnam już wprowadzać. Pytałam się pediatry o rozszerzenie tej diety, to mówiła że po 6 miesiącu na cycku i taka rozmowa...Muszę w środę na kontroli się bardziej dopytać.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka