BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #760499 przez Sevilla
Alex w cale się nie mylisz, albo zjeżdżają z chudego dupska, albo są za krótkie, choć jak są za krótki to już nie zakładam haha

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #760541 przez moniaaak
to widzę, że tylko mój Kacperek taki malutki i chudziutki, bo waży 3450, ale ma tylko 64 cm

11 lata 3 miesiąc temu #760547 przez alexa_
Moja Niunia to jednak kawał babki bo już 7kg wazy. U mnie w przychodni nie mierza cłej długości bobaska:( tylko tłów.

11 lata 3 miesiąc temu #760604 przez moniaaak
Ale mnie dziś moje dziecko urządziło... takiego kupala zasadził, że nie wiedziałam jak się za to zabrać.

Olga przyszła Ci ta mata? I jak, fajna? Podziel się opinią bo też myślę kupić :)

11 lata 3 miesiąc temu #760616 przez marynarka
Ja dzisiaj na szczepieniu... Mała ma jakąś rozmiękczoną potylicę i muszę podawać przez tydzień 2 kapsułki witaminy D, bo to podobno od niedoboru.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Malutka waży 6850g, a u nas nie mierzą :dry: Myślę, że ma tak z 64 cm... :unsure:
Jutro zaczynamy rozszerzać dietę od marchewki :lol: a za 2 tyg. mam zacząć podawać łyżeczkę kaszki manny do "obiadków".

Co do planu dnia, to u nas ciężko. 3 drzemki po maks 45 min. Zasypia o 19, wstaje nie wiem o której, bo ja wstaję o 8:30, a ona już nie śpi... :ohmy: Ale nie kwęka wcześniej i mnie nie budzi. Zęby idą i jest marudna teraz bardzo. No i dodatkowo rehabilitujemy ten kręcz, ale nadal ma lekką asymetrię twarzy i dużą głowy :( z jednej strony jest taka troszkę spłaszczona :huh: No i musimy do neurologa, bo małą się mocno pręży i wszystko chce robić przez bardzo mocne wygięcie, np. przewrócić się z brzucha na plecy. W ogóle nie przewraca się na bok. Tak jakby nie umie na nim leżeć inaczej niż przez ten wyprost :( To bardzo utrudnia nam karmienie na leżąco... Mam nadzieję, że ten neurolog coś poradzi na to wzmożone napięcie mięśniowe, bo ja już nie wiem co robić. Rehabilitujemy ten kręcz i przy okazji jakieś ćwiczenia na ten wyprost robimy, ale to może będą jakieś specjalne...?

Wyżaliłam się ;) Jak ktoś przeczyta moje wypociny to fajnie ;)

Demonique ja bym chciała troszkę taki plan dnia jak Ty masz, ale u mnie to chyba nie wypali :angry:

Sevilla synek śliczniutki :kiss: I jakie ma duże oczka :)

Domiś Twój Tymek lepiej śpi jak dajesz mu na noc mleko z kaszką??? Bo moja zje mm na noc i budzi się o 22, tak samo jak po cycku...

11 lata 3 miesiąc temu #760623 przez Sevilla
marynarka dziękuje za synusia. Nie wiem, jak u Dominiki, ale u mnie Maks jak dostaje kaszkę na noc, to i tak się budzi koło 3, tak jak przy karmieniu cycem ...

11 lata 3 miesiąc temu #760659 przez Domiś91
Nie wiem jak po kaszce bo mu nie zasmakowała, ale o 19 mu dałam deserek i spał od 20;30 do 2;30. A ostatnio na samym cycku na wieczór to się budził co godzinę, czyli to dlatego że się nie najadał. Dzisiaj znow spróbuję z kaszką, zobaczymy czy zje!!

11 lata 3 miesiąc temu #760693 przez munnecabrava
ehhh jak ja uwielbiam moją pracę :D śmiesznie jest

a teraz mama sobie leżakuje tata kąpie pyze mloda dzisiaj zaczęła dzień o 3 :) dięki niej i my mogliśmy zacząć go wcześniej po co tracić czas na spanie :)

ehhhh a okresu dalej nima zaczynam świrować ....

marynarka współczuję :(

11 lata 3 miesiąc temu #760707 przez joasia10015
Hej kobietki -no to widzę że Miki najmniejszy -6300 to nie dużo ale musze wziasc pod uwagę że jest jednym z ostatnich majówkowych dzieci i miał 3360 wagi ur.Wzrostu u nas nie mierzą ale myśle że jakies 66/68 cm :)
Ja dzis już ledwo gadam -krtan mi padła-charcze ze az Miki mnie nie poznaje :unsure: B) :blink:

Co do kolacyjki to piersi typy z serem,pieczarkami itp.to ja robie na ,,normalne,,obiady ,a wolałabym zrobic cos czego jeszcze nie jedlismy na kolacje-moze te kreretki -musze poczytac

Dziewczyny dzis zaczęłam czytac ,,50 twarzy Greya,,(wy juz pewnie czytalyscie :blush: )Wychodzi na to ze im wiecej obowiazkow w domu tym wiecej czasu dla siebie :S :unsure: :lol:
A za 2 tyg.jak mąż wyjedzie biore sie za ,,skalpel,,Chodakowskiej :lol: Juz sie nie moge doczekac :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu #760717 przez KarinaM
Moja tydzień temu ważyła 6600 i miała 62cm.

Dzisiaj odsypiala wczorajszy dzień. Spała rano godzinę. Na spacerze najpierw patrzyła co się dzieje a później pospala pół godzinki. Ale jak usnęła po jedzeniu o 13:00 to obudziła się o 16:00 i była glodna. Kąpiel o 18:30 i jest 19:00 a ona zjadła i śpi.

Dzwoniłam o wyrwanie zęba i ceny różne. Zależy czy będzie łatwo czy trudno. Jak łatwo to 200zł (łatwo tzn że doktor będzie miała za co złapać i wyrwie). Jak trudno (czyli dłutowanie) to od 250-400zł i najpierw daje jakieś lekarstwa i dopiero potem wyrywa a raczej dłutuje.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #760735 przez tweety
moniaaak napisał:

to widzę, że tylko mój Kacperek taki malutki i chudziutki, bo waży 3450, ale ma tylko 64 cm

hmmmm chyba 5450 co? bo wystraszylas mniez ta waga

11 lata 3 miesiąc temu #760737 przez tweety
Kacper juz chodzi w 74 rozmiarze, wazy grubo ponad 7. w piatek szczepienie to napisze wam jak jest

a moja fasolka rosnie, w nasteony wtorek mam usg genetyczne, wierzycie ze to juz? wszystko od nowa, a stresu co nie miara zeby bylo ok

11 lata 3 miesiąc temu #760743 przez Olga60
moniaaak mata jest ok
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #760759 przez Olga60
marynarka mój syn miał to wszystko co Twoje maleństwo, głowa z jednej strony ścięta była, a przez wzmożone napięcie dziecko nie rozwija się prawidłowo bo ma ograniczone ruchy, Kacper bidulek nawet łapeczek nie mógł do buźki sobie wpakować, nie mówiąc już o obrotach :( , ważna rehabilitacja min 2xw tyg i zobaczysz jak szybko wszystko przejdzie, a głowa się zaokrągli i nic nie będzie widać :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #760772 przez anek
dziewczyny kiedys któras(chyba Gabi) wklejała link jak usypiac niemowlaka jakąs tam metodą.tam cos było 5 punktów.jak pamietacie podeslijcie link.moja znajoma ma miesięczna córeczxkę i ma z tym problem.z góry dzieki.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka