BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #769029 przez KarinaM
Alex co to są podpory do siadania? Przepraszam że pytam ale ciemna masa jestem.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #769036 przez Alex_87
Karina nie wiem czy dobrze Ci wytłumaczę, ale wygląda to tak: jak Zuzka leży na boku, to łapię ją za rączkę i podciągam do siedzenia w ten sposób, że drugą ręką musi się oprzeć o podłoże (oczywiście rehabilitantka pokazała nam jak to prawidłowo robić ;)) Narazie jeszcze średnio wie, ze trzeba się podpierać tą ręką, częściej wyciąga tą rękę po zabawkę i wtedy ląduje na brzuchu, ale coraz częściej ładnie się podpiera.

Ja też noszę soczewki, ale przez ciążę i teraz też czuje, że mam częściej wysuszone oczy, już nie wytrzymuję aż tak długo w soczewkach jak kiedyś :(

11 lata 2 miesiąc temu #769054 przez Daarikaa
u nas tez narazie zebow nie widac

ja w siateczce dawalam jablko banana i marchewke

11 lata 2 miesiąc temu #769101 przez joasia10015
Hej babeczki :)
My dziś po zakupach w Poznaniu - achhhhhh z dwójką dzieci to nie lada wyzwanie :cheer: Ale wszyscy żyjemy,plany zakupowe prawie spełnione,więc nie jest zle ;) Miki trochę marudny ale tragedii nie było :)
Laski mam kilka pytan ;
1 -czy wasze szkraby leżąc np.na macie też tak daleko wędrują ? Miki leży powiedzmy na macie ,okręca sie ,gaworzy,włącza zabawki i od czasu do czasu na niego spoglądam ... dziś minęło jakieś 5,10 min.(malowałam sie w łazience ,przy otwartych drzwiach,no i słuchałam go )wychodzę a on prawie pod ławą (prawie metr dalej )-w szok sie wbiłam :ohmy: :ohmy: :ohmy: Bo Miłosz nie był tak szybki i zwinny wiec to dla mnie nowosc :cheer: Normalnie nie długo zacznie raczkowac :blink:
2-Jesli robiecie kaszkę dla szkrabów to jakiej mniej wiecej gęstości? Bo wiadomo że im wiecej sie wsypie do wody/mleka to bedzie gestsza -robicie taką ,,luzniejsza,,czy gęstszą ?
3 -zastanawiałyście sie moze co dla szkraba pod choinkę kupicie? Dziś w sklepie jak zobaczyłam miliony zabawek to zwątpiłam :cheer: A ogólnie lubie wczesniej prezenciaki kupowac ,bo pozniej to tłumyyyyyyy w sklepach,nerwy i często droższe zabawki :S

Miki jeszcze zębolów nie ma,choc z tego co dojrzałam to cos mu tam jasnego wychodzi ,no i dziąsełka rozpulchnione -wiec czekamy :cheer:
Któraś pytała o chrupaski -szczerze? Wzięłam chrupki które zawsze Miłciowi kupowałam-nie znam nazwy,składu itp. :S

11 lata 2 miesiąc temu #769115 przez KarinaM
U nas o 4:30 przerwa na mleczko.
Joasiu co do pytań:
1) Moja próbuje wędrować. Unosi pupę i pełza jak glizda ale nie daleko. Wczoraj udało się Jej trochę dalej zajść to zdziwiona była i zaczęła płakać.
2) Kaszkę robię na tyle rzadką żeby wypiła przez smoczek. Ostatnio kupiłam waniliowa ale jeszcze nie podałam bo jadła inne nowości i muszę zrobić odstęp między nimi.
3) Nie zastanawiałam się nad prezentem dla Iriny bo co pójdę po coś do sklepu to Jej kupię zabawkę. Nie mogę się powstrzymać. Jest to drobnostka, jakaś grzechotka lu maskotki albo gryzaczek ale coś Jej przyniosę.

A co do zębów to ja u mojej nic nie widzę, żadnego zęba. No ale może wyjdzie. Chociaż niech wychodzą bezboleśnie.

Lecę spać bo nie wiem o ktorej ta moja gadzina wstanie.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #769125 przez munnecabrava
Karinko to chyba taki czaas moja przesypiała całe noce, a od 2 tyg. budzi się co 3 h wredniocha mała i jeszcze ją to bawi:P I znów się jej gadułka włącza :P

Soczewki zawsze nosiłam tylko w dzień softlens59, al jakies tyg temu skusiłam się na nowe purevision hd. Niezła i można je nosić non stop, ale to nie jest dobry pomysł ja próbowałam i po 1,5 tyg mi to oko zachorowało. Nawet nie ma źle juz jest lepiej :)

Kupiłam mojej żółwika lampkę hhihi lubimy żółwika łatwiej przy nim zasypiac :)

Moja kaszkę tylko łyżeczką :)

11 lata 2 miesiąc temu #769128 przez KarinaM
Ja od dwóch lat też noszę soczewki. Mam miesięczne ale drogie bo mam astygmatyzm i to duży więc tylko jedna firma robi takie soczewki.

Młoda spała od 4:40 do 7:15. Czuję się wyspana. Teraz musi przetrzymać do 8:30 na mleczko bo w nocy zjadła całe 170ml. A na 11 do kościoła.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #769135 przez munnecabrava
Moja chyba trochę zaczęła tracić na wadze bo nie chce paskud jeść mleka... sloiczki ok kaszka ok mleko beee a zaczęłam zmieniac na następne to już w ogóle fuuujj..... bije butle śmieje sie wszyyyystko

11 lata 2 miesiąc temu #769136 przez demoniqe
hej kochane, ja wczoraj zostawiłam małego męzowi o 8 rano i pojechałam do warszawy do outletu na zakupy ciuchowe do pracy :) wróciłam o 17 :) cycki jak balony! od razu małego przyssałam jakaż ulga!

M-brava ja kupiłam skórzaną spódniczkę :)) ze 2 garnitury, 5 koszul i bluzek :)

Kuba 3 dzień z rzędu budzi się dopiero o 5 rano zje i śpi do 7 :)

11 lata 2 miesiąc temu #769139 przez munnecabrava
Demonique kurcze mimo kilku prób nie umiem się nauczyć w pracy być w kostiumie... a podoba mi się to ja głównie sukienki spódnice + żakiet. No i szpile hrhr to lubię najbardziej :P i po ciąży chyba tylko buty na mnie pasują :P niby nie przytyłam ale biodra są szersze cycki większe...Skórzane spódnice też są super :D

Młoda drzema ostatnio ma tak że nim zaśnie na minutę muszę ją na ręce wziąść przytulić do cycka i odłóżyć mój mały przytulasek :)

Wasze dzieci tez ciągle zacieszają? Smieje się jak tylko nas widzi czasem nawet do misiów:)

11 lata 2 miesiąc temu #769145 przez Alex_87
Helloooo :)

Moja tez ma strasznego zaciesza :D śmieje się do wszystkich, ostatnio jesteśmy często w przychodni i tam już wszystkie pielęgniarki nas znają bo wystarczy, że ktoś spojrzy a ona banan na twarzy :D

Ja noszę soczewki już ze 13 lat, zaczęłam w gimnazjum, ale noszę cały czas te same, jakoś te które nosi się non stop do mnie nie przemawiają, zresztą teraz jak jestem często w domu to nie noszę, żeby jednak oczy odpoczywały.

Joasia też planuje zacząć kupować wcześniej prezenty, mam do obkupienia czwórkę dzieci plus moje. Zastanawiałam się co kupić Zuzce i chciałabym coś praktycznego, może jakąś zabawkę edukacyjną, żeby jej posłużyła, jeszcze się zastanowię.

Echh dziewczyny też chyba muszę się wybrać na zakupy, w niedzielę za tydzień jedziemy na chrzciny a ja nie mam w co się ubrać...Nadal karmię więc muszę mieć coś wygodnego :/

11 lata 2 miesiąc temu #769154 przez pauluska
U nas to samo z mlekiem tylko z rana zje w miarę ok a później to zabawa butelką i cieszenie się do niej słoiczków też nie bardzo mam nadzieję że jej przejdzie bo na dłuższą metę to męczące. Nocki u nas nadal ładne od 19 do 7 nawet jak miała katar to budziła się tylko raz i to przez 2 dni ciekawe jak będzie na zęby. Wczoraj jeszcze pies nasz liznął Mychę i ma wielki czerwony placek na policzku może uczulona będzie ehh .

11 lata 2 miesiąc temu #769167 przez Daarikaa
u nas tez tak bylo z mlekiem wiec zaczelam jej wydluzac przerwy miedzy jedzeniem i jest okey, pomoglo nam tez podczas jedzenia lapanie za raczke i stukanie delikatne Klaudii raczka w butelke:) wyglada to tak jakbym ja pompowała ja zeby pila hehe :D:D:D:D

nocka fajowa od 21 do 6 zyc nie umierac ;)

Joasia tez planuje kupic cos wczesniej bo potem to szał pał

dzsiaj wprowadzam lososia zobaczymy reakcje :)

11 lata 2 miesiąc temu #769172 przez Sevilla
U nas też był problem z mlekiem, ale podobnie jak Daarikaa zaczęłam wydłużać przerwy i jest spoko :) Zjada mniej więcej od 130 do 170ml :)

Ja też muszę wybrać się wkońcu na zakupy, bo wyglądam jak fleja .... jedne spodnie dobre na dupę, które się przecierają ze starości... reszta spodni w sumie dobra, tylko w biodrach nadal jestem za szeroka :/ kwas ... cycki zmalały, więc bluzki są wszystkie dobre ...

Ktoś pytał się o Skalpel Chodakowskiej ... ja za I razem zrobiłam cały, ale 2 dni później nawet do połowy nie doszłam ... od poniedziałku zaczynam na nowo, przestałam krwawić (jakoś nie lubię ćwiczyć, jak ze mnie leci)

11 lata 2 miesiąc temu #769173 przez KarinaM
Dziewczyny bioderka to mogą już zostać bo to kości się rozeszły i już mogą nie zejść się.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka