BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #769182 przez munnecabrava
Dupiato z tymi biodrami ....bo lubilam moje dżinsy .... al jest nadzieja koleżanka po roku :P wcisnęła się w spodnie sprzed ciąży :p Młoda dalej śpi :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #769197 przez Sevilla
No to mało pocieszające z tymi biodrami ...choć ja przed porodem miałam 104 cm a obecnie 97cm, może jest jeszcze jakaś nadzieja, że wrócę choć do 92 cm (bo o 88cm sprzed ciąży to mogę chyba pomarzyć)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769199 przez DannaJ
Witajcie w słoneczną niedzielę,

jeśli macie blisko Carrefoura to zerknijcie, wczoraj udało mi się kupić deserki gerber (4 rodzaje) w opakowaniach "2+1" za 5,99 - czyli 2zł za słoiczek. Fajna cena.

Dzięki za kolejne głosy. Jeśli możecie poświęcić minutkę to proszę o głosy (Mamuśka2013) www.bebiklub.pl/konkurs/jakim-typem-mamy.../galeria/porada/4046
Jeszcze raz dziękuję

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769241 przez tysiiiak
Hej :*
danna gdzie to słońce ? :p u mnie szaro i taka mgła ze świata nie widać :p

Nocka spoczko. Kuba obudził się o 6 troszkę podrzemalismy ale zjadł mleczko dopiero po 9 :o off kors w nocy jadł ok 3 :)

11 lata 2 miesiąc temu #769314 przez tweety
jeju u mnie nice masakra, od 20 do 6 z pobudka na jedzenie o 1 i UWAGA 1000000 pobudek po drodze na smoczka. jestem wykonczona kazdego ranka a jak tu przezyc dzien?

u nas dzisiaj sukces, kilkanascie lyzeczek zupki z dyni z ziemniakiem hippa. pierwszy raz dalam hippa, moze ta firma mu bedzie pasila, a potem jeszcze 150ml mleka. w ogole Kacper je 4 razy mleko 200ml srednio, raz jest zupka i zaleznie ile zje to jesCze mleko i w nocy jeszcze120ml

11 lata 2 miesiąc temu #769331 przez KarinaM
A u nas Irina jak się nauczyła tych przewrotow z pleców na brzuch to już koniec. Najgorsze jak odkreca się po jedzeniu. Wiadomo co musi nastąpić. Ulewa ile wlezie. A jaka dumna jest z tych przewrotów.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #769459 przez Daarikaa
karina u nas tez tak bylo jak Klaudia odkryla obroty, co ja ją kładłam na lewym boczku ta hyc i juz na brzuszku

losos z cukinia Klaudii bardzo posmakowal

kurcze moje dziecię przesunęło sobie godzine zasypiania na 21:30 :/ jak ja widze ze wasze dzieciaczki zasypiaja o 19 to zazdroszcze macie caly wieczor luzik :)

11 lata 2 miesiąc temu #769471 przez DannaJ
Tysiak gratulacje ząbka!!!!!!!!!
I dzięki za info.. no to też skorzystamy :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769494 przez KarinaM
Witam!

Paula najlepszego dla Iguni naszego sześciomiesięczniaka.

Noc spokojna. Irina wczoraj wykąpana o 18. Usnęła przy butli z której wypiła zaledwie 30ml bo jadła o 16. Niestety obudziła się okolo 21 z płaczem i chciała spać tylko na rączkach. Jak usnęła to położyłam Ją do łóżeczka ale o 1 płacz bo jeść się chce. Zjadła i poszła spać. Ale jakież moje zdziwienie. Panienka o 6 znowu chce jeść. Ale chyba nie bardzo była glodna bo zjadła zaledwie 90ml mleczka. Leżała na łóżku a ja przygotowałam śniadanie dla Igorka do szkoły i do domu. Teraz lezymy razem ale panience nie podoba się.

A mam do Was pytanie. Czy Wasze szkraby biją się rączkami po brzuchu. Irina bije się strasznie prawą ręką. Nie wiem czy Jej to nie boli? Jak uderza w brzuch to słychać aż taki głuchy dźwięk. Nie wiem czy to normalne.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #769495 przez munnecabrava
Karino normalne :) moja to też mały gorylek :) Ładuje po brzuchu ile wlezie :P Dzisiaj ładnie pospała do 1:30 i dpiero o 6 kupa nas zwlekła z łóżka :D

Wczoraj dostała flipsa :D widok bezcenny :P A w tych flipsch to jst gluten ? M co prawda na luzie do tego podchodzimy zrsztą jak do całego jedzenia :) Zwłaszcza że młoda nie ma godzin o którch je róznie jest glodna.

Kupiłam jej owocowy coś a ja jogurt z hippa zobaczymy reakcję :)ale to dopiero jak zmienimy mleko na nastpne w pełni :)

Zarz do pracy a dzisiaj roboty co niemiara ....

11 lata 2 miesiąc temu #769513 przez tysiiiak
Wszystkiego najlepszego dla naszej półrocznej Igunii :kiss: Zdrowo rośnij ślicznotko :kiss: :kiss: :kiss:

Wczoraj przed zaśnięciem Kuba płakał godzinę :( musiałam go nosić brzuchem w dół tylko tak był w miarę spokojny :dry: po tej godzinię udało mi się go ululać i przez sen wcisnąć butlę z kaszką ale zjadł tylko 60 ml i już padł (21:30) więc sądziłam, że niedługo się obudzi na jedzonko a tuu niespodzianka - pospaliśmy do 7.30 !! :D:D

Pogoda do d... Pada, burza, mgła i taka ciemnica, że przy zapalonym świetle siedzimy i nawet kaloryfer odpaliłam bo ziiiimno ;)

Karina Kubie też zdarza się bić po brzuszku :blush:
M-brava chyba można dostać flipsy bezglutenowe ale niewiem jakie to i gdzie :unsure: Miłej pracki :)

11 lata 2 miesiąc temu #769530 przez Daarikaa
mbrava juz sobie wyobrazam Madzie z flipsami :)

Klaudia pospala do 7:30 teraz ma drzemke,jak wstanie to mykamy na dwór bo pogoda swietna

11 lata 2 miesiąc temu #769551 przez Sevilla
O ja Igula ma już 6 miesięcy GRATULACJE DLA MŁODEJ PANNY :)

A swoją drogą do przerażające, jak ten czas leci, niedawno rodziłyśmy ...

U nas pogoda również do dupy, szaro, buro i deszcz siąpi ... ze spacerku nici ...

11 lata 2 miesiąc temu #769554 przez moniaaak
HEj :)
Igunia najlepszego:). Rośnij zdrowo:)

U nas nocka ciężka... pobudka co 1-1,5 h. Rano na szczęście Paweł troszkę go wziął jak się obudził i tym sposobem dodrzemałam do 7:30. Ale jak Kacperek później zobaczył, że wstałam to tak się zaczął uśmiechać- aż zapiszczał z radości... po prostu bezcenne:).

Miałam tyle pisać... i mi pouciekało.

Kurczę maluszek ma dziś jakąś wysypkę na szyi, nie wiem od czego. Myślę, czy nie od glutenu, ale w sumie daję go już kilka dni i dopiero dziś? :unsure: :unsure:
Tak myślę, że jeszcze mu będę dawać i zobaczymy.
Dziewczyny, które karmią piersią, do czego go dodajecie? Do zupek czy deserków? tysiiiak Ty pewnie do mleczka? Ja daję go do zupki i tak nie wiem czy nie za mało jej jest?

11 lata 2 miesiąc temu #769561 przez moniaaak
To ja się pochwalę pogodą- u nas dziś cudne słońce i chyba zapowiada się cieplutko :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka