BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #768485 przez moniaaak
Pauluska ja używam takiego środka www.superkoszyk.pl/product-pol-11954-ORO...ch-Kwiatowy-1-L.html
Jest dość mocny, ale wystarczy popsikac i przetrzeć gąbeczką- nic nie muszę nawet szorować, a prysznic wygląda idealnie.
Kupiłam w Obi czy Nomi, nie pamiętam juz, ale daje radę super

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #768511 przez Alex_87
U nas właśnie ta godzina do tyłu to będzie sporo, bo Zuzka już robi się marudna przed 20 :/ a najlepiej mi pasuje ta godzina na jej kąpanie, no nic pewnie z czasem ona też się przestawi.

Pytanie do tych które nie mają dostępu do ogródkowych warzyw, będziecie dawać obiadki ze słoiczka? Czy gotować same z kupnych warzyw?

11 lata 3 miesiąc temu #768546 przez pauluska
Ja będę dawała ze słoiczka. Mi lekarka mówiła że lepiej słoiczki jak się nie ma dostępu do swoiskich warzyw w tych kupczych moze byc pelno nawozow a dwa jestem leniwa do gotowania ale jakbym miala pewne zrodlo to bym gotowala

11 lata 3 miesiąc temu #768581 przez Daarikaa
Pauluska na poczatku dałam jej tylko trzy lyzeczki np do marchewki i tak trzy dni z rzedu i tak z kazdym rodzajem nowosci

ja slyszalam ze miesko powinno byc nie wiecej jk trzy razy na tydzien, poprawcie jesli sie myle, j bynajmniej tak robie

11 lata 2 miesiąc temu #768637 przez DannaJ
Nie sposób Was nadrobić... :)

Dziewczyny, korzystałyście może z takiej oferty?
landings.photobox.pl/v3/pl/wl-familyservicephoto-lpd-gr-insert/

Zastanawiam się, czy nie ma tu jakiegoś haczyka..

Aaa i dziękuję bardzo za dzisiejsze głosy

11 lata 2 miesiąc temu #768654 przez joasia10015
Hej laseczki :)
Alex ja identycznie jak ty -nie zdąrzyłam nawet dac Mikiemu wszystkich warzyw ...ba,on w sumie marcheweczkę jadł :cheer: Dałam mu marchew a ziemniaczkiem to zwrócił wszystko na mnie :( A tu widzę dziewczyny mięsko dają :huh: Chyba jestem w tyle :cheer: Ale myślę że nie zrobię mu krzywdy-w koncu w niektórych zródłach twierdzą że dziecko na cycu do 6 msc.TYLKO CYC -więc jestem spokojna :)
Nowością u nas jest to że dałam Mikiemu CHRUPECZKA -nie najadł sie nim -bardziej sie oswajał i uczył celowac do buzki -ale poprostu nie mogłam sie na niego napatrzec :kiss: Trafiał do buzki dzielnie -oczywiscie wszystko było oklejone -ale radochy co nie miara :lol:
Co do pobudek to juz nawet o tym nie mysle-wstaje,karmię ,przyspypiam ,po czym znowu karmie i tak nocki mijają-chyba nauczyłam sie z tym życ :silly: Chyba sie organizm przyzwyczaił ;)
Miłosz dalej chory ,antybiotyk nastepny dostał i jeszcze kilka dni w domku :S
Wracając do tematu słoiczków to jestem za :blink: Kiedyś strasznie chciało mi sie smiac z mojej przyjaciółki - była przeciwniczką sloiczków bo chemia,chemia i jeszcze raz chemia (tak twierdziła ) po czym szła do sklepu kupowała CUDNOWNĄ jak z obrazka marchewkę,do tego ziemniaczek -gotowała (aż rozgotowała ) i dawała dumnie córci -hahahahaaa i ja sie pytam -gdzie miała więcej tej chemii???????DO tego im dłużej sie gotuje tym wiecej ,,dobroci,,sie zabija ...achhh z resztą każdy robi jak uważa .Oczywiście jestem za gotowaniem warzyw z ogórdka,ale nie ma co sie oszukiwac-gdzie teraz znajdziemy swoje,zdrowe,jedzonko??? Jak marchewki czyms nie popryskasz to ci jakas zaraza albo choroba dopadnie ...Szkoda słów :blink: Więc jestem za słoiczkami :side:

11 lata 2 miesiąc temu #768656 przez KarinaM
Pisałam i zacial mi się telefon. Byliśmy w Nomi i Obi po kibelek, wannę, zlew, szafki itp do łazienki. Jak przyjechaliśmy to zdążyliśmy usiąść i Igor zaczął wymiotowac. Najgorsze że spał na naszym łóżku. Niestety wszystko do prania. I taki zrobił się harmider że Irina obudziła się i nie chciała zasnąć. Od 22 do 23 noszenie i przytulanie ale na rączkach spała a jak odkladalam to płacz. W końcu dałam mleczko i usnęła. Nie wiem tylko ile będzie spała. No i czy Igor nie będzie wymiotwal.

Kasiu współczuję zapalenia spojowek choć nie wiem jak to jest. Nigdy nie miałam i nie chciałabym mieć bo noszę soczewki.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #768657 przez KarinaM
A no i nie wiem czy siniak mi jutro nie wyjdzie bo nie mogę dotknąć się do policzka. Mam nadzieję że nie wyjdzie.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #768658 przez joasia10015
Moje dwa skarby :kiss: :kiss:
Miki z chrupeczkiem :blush: A Miłosz w nowej fryzurce :ohmy: :woohoo: (Pierwszy raz w zyciu pojechał do fryzjera-znaczy sie był nie raz ale wczesniej musiało go trzymac kilkoro ludzi i dwóch fryzjerów obcinac :S Po czym kupiliśmy maszynke i małż go obcinał -baaaardzo nie chętnie ,i z płaczem :huh: Aż tu ostatnio mówi że jedzie z tatą na zakupki...a przyjezdża z nowa fryzurą .... :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Okazało sie że siedział jak stary ,uśmiechał sie i rozmawiał z panią fryzjerką :ohmy: Widać dorasta mi synuś,nawet do lekarza zaczął chętnie chodzic-widac rola starszegoo ,przykładnego brata mu służy :blush: :kiss: :kiss: )
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #768666 przez KarinaM
No i masz babo. Jest 24 a Igor znowu wymiotował. Tym razem udało się bez zmiany pościeli. Biedny ten mój syn. Nameczy się.

Joasiu Twoi chłopcy urocze dzieciaczki. Miło się patrzy.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #768674 przez KarinaM
Myślałam że Irina wytrzyma do 7/8? Marzenie. Jest 5:10 a ona zjadła mleczko i leży w łóżeczku. Tylko nie ma ochoty na spanie. Znowu powtórka z wczoraj? Uśnie o 6 po wielkich mekach a wstanie o 7.
Igor jeszcze dwa razy wymiotowal ale żółcią bo nie miał już nic na żołądku. Ciekawe jak będzie dzisiaj.

Mam nadzieję że tą mała glizda uśnie.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #768683 przez KarinaM
No i pobudka przed 7. Igor wstał i przyszedł i mówi do mnie że Irina nie śpi. Wiedziałam już niestety. Taka jestem niewyspana. A mąż co robi? Śpi sobie bo on wielce zmęczony. Bo on pracuje a ja siedzę w domu i się obijam. Ach kiedy to się zmieni. Może jak pójdę do pracy. Wtedy nie będzie zmiłuj się.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #768714 przez vika
JOASIU milo sie patrzy na Twoich chlopakow:)przystojniachy z nich:* Gratulacje dla dzielnego Miloszka:*
KARINA wspolczuje choroby starszaka biedny musi sie nameczyc:*Zdrowka:*
Toska wczoraj miala straszne bolesci brzuszka,dobrze ze nie dalam jej obiadku bo pewnie bylo by gorzej...usnela po22 jeszcze tak nie mialam i budzila sie z wrzaskiem ale nad ranem przeszlo a wypial na noc 160mm i rano o 8 tyle samo.

11 lata 2 miesiąc temu #768754 przez Sevilla
Troszkę mnie tu nie było ... SPÓŹNIONE CHOĆ SZCZERE ŻYCZONKA DLA WSZYSTKICH 5 MIESIĘCZNIAKÓW

My w czwartek byliśmy w Elblągu w poradni rehabilitacyjnej. Z małym wszystko wporządku, babeczka zachwycała się, że niby Maks jest obecnie na etapie rozwoju 7 miesięcznego dziecka. Wzięłam na to dużą poprawkę, bo widząc umiejętności Waszych maluchów to każde z nich jest na tym samym etapie haha
Ach Ci lekarze i ich normy ...

11 lata 2 miesiąc temu #768773 przez tysiiiak
Karinko biedny Igorek :( oby szybko przeszło :( smecta nie pomoże?

DannaJ ja korzystałam i przyszła mi książka za 20 zł (koszt dostawy) :) Mogę polecić - żadnego haka nie ma :)

Joasiu jakie ciacha :D miło się patrzy :)

Zauważyłam u Kubula na dziąsełku na dole kreseczkę więc chyba zębuch idzie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka