BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #767763 przez vika
KARINA u nas tez leje ale moze to i dobrze nie bede szla na spacer....odpoczne troszke...moze poleze dluzej w lozku...teraz pije kawke i czekam na kuriera zamowilam tosi stojak gimnastyczny z chicco i nie moge sie doczekac kiedy pokaze go Tosi:D ostatnio dostala kule do raczkowania z fisher price no jest nia oczarowana....tylko jeszcze za nia nie pogoni;)no i ma takiego krolika co gada i wydaje rozne dzwieki ...tez ja czaruje ale to jeszcze za ciezkie zabawki dla niej:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #767764 przez sisina
Hejka w ten paskudny pochmurny dzien :dry: wrrr nie lubie takiej pogody

nocka ok zasnal 19 a obudzil sie o 5 rano wypil mleko i spi

100 lat dla 5 miesiecznikow spoznione ale szczere :)

musze wam sie pochwalic Fabis przekrecil sie wczoraj z brzucha na plecy :)

z kupka juz dobrze zakupilam sliwki deserek i dostaje soczek jablkowy

musze zakupic ta manna kasze z Nestle wprowadzac gluten :)

ja dzis sama biedna w weekend maz w trasie :( ryczec mi sie chce....

ale zjedza po niedzieli i wiezie juz pierwsze mandarynki i pomarancze prosto z Hiszpanii

spadam wypic kawke i zrobic salatke grecka mam ochote dzis i do tego bagietka

11 lata 3 miesiąc temu #767765 przez Olga60
Vika my idziemy do szczepienia w przyszłym tyg, zobaczymy jak z wagą u Nataszy, nasze tak podobnie idą. Nic się nie martw, przecież nie głodzisz dziecka, widocznie przez te jej wygibusy więcej spala :laugh:
Natasza pije Nan pro1, jest delikatne moim zdaniem, prawie bez zapachu.

11 lata 3 miesiąc temu #767779 przez KarinaM
A Irina znowu ma schizy przy jedzeniu mleczka. Wypiła tylko 70ml i już nie chciała. Nie wiem czy to te zęby idą i dlatego nie ma apetytu?
Vika spróbowałam mleczka i jest słodkie.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #767787 przez vika
my mamy bebilon bo kiedyś kupiłam troszkę saszetek i co jakiś czas próbowałam jej dać ale dzisiaj muszę kupić jakieś mleczko i kompletnie nie wiem jakie :huh: do tej pory w ogóle się nad tym nie zastanawiałam :angry: moja Pyzka już śpi nie dość,że wypiła troszkę mleka z butli to jeszcze wydoiła mi cycochy oba :cheer: może rzeczywiście biedna nie dojadała a ja ślepa tego nie widziałam :angry: :dry: :dry:
OLGA Ja za tydzień idę zanieść mocz to zobaczymy ile będą ważyły obie w tym samym czasie :unsure: :laugh:
No i co do mleczka to nie wiem czy zacząć od 1 czy już od 2 ??? :unsure: :unsure: :unsure: kurcze niby chodzimy do dobrej pani doktor jest naprawdę świetna i bardzo dokładnie bada ale jest cholernie mało wylewna i czego nie zapytam to nie wiem :huh: :angry: wczoraj poszłam do położnych by się wszystkiego dowiedzieć :huh: ale zapomniałam zapytać jakie to mleko :unsure: :unsure: :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #767792 przez vika
karina chyba wszystkie te mleka są słodkie :unsure: próbowałaś jakiegoś innego :unsure: :unsure: :unsure: ale bebilon brrrr masakra jakaś :angry: a mi położne kazały podawać kaszkę mleczno-ryżową dodatkowo robioną na mleku i jak wczoraj zrobiłam to istny kleik z tego wyszedł :angry: :angry: :angry: :ohmy: nie dziwię się,że Tośka nie chciała tego jeść :ohmy:

no i zobacz porównanie wczoraj na noc moja wypiła 50ml i opróżniła cyce o 23 dałam jej cyca i dziś rano wypiła 70ml i opróżniła oba cyce .....kurcze chyba rzeczywiście głodziłam swoje dziecko :huh: :huh: :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #767798 przez KarinaM
Vika nie próbowałam innego mleczka. Może rzeczywiście wszystkie są słodkie.Ja używam jeszcze jedynki.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #767801 przez pauluska
Vika nie masz coś się przejmować Ty szczupła mąż też to i Tosia trzyma linie :D a tak na poważnie jakby była głodna to na pewno dałaby znać ;)
Ja dostałam okresu i znowu wróciły mi bóle jakie miałam przed ciążą tragedia. Obudziłam się o 5 przysnęło mi się do 7 ale wstałam z takim bólem że ryczałam od razu (mam takie bóle pleców które promieniują w nogi okropne) a tu w domu nie ma czopków które jako jedyne mi pomagają a co gorsza są na receptę. D. pojechał i nie chcieli sprzedać ale w innej aptece dostał jakiś zamiennik i po półtorej godz wróciłam do świata żywych a tak się cieszyłam że po ciąży już nie będzie bolesnych miesiączek. Miałam zakładać spiralę ale przy niej niby okres bolesny bardziej i już nie wiem znowu ehh.
Iga już prawie bez kataru jestem pewna że to na ząbki myślę że kwestia tygodnia i się pojawią ma nabrzmiałe dziąsełka zagryza dolną wargę ciągle i tak szura wszystkim o te dziąsła.

11 lata 3 miesiąc temu #767806 przez pauluska
A mleka wszystkie są słodkie z wyjątkiem HA i tych mieszanek mlekozastępczych.

11 lata 3 miesiąc temu #767808 przez tysiiiak
Witam z rana z obrzydliwą zieloną kawą :P

Nocka ok. Kuba na noc bardzo mało zjadł kaszki bo praktycznie odrazu przy niej zasnął i ciężko było mu coś wmusił i o 24 się obudził na mleczko to mu zrobiłam mm i zasnął :) Potem pobudka o 5.40 pociumkał cyca ale widziałam, że tam już puchy i nic nie leci ( :( ) to zamieniłam na smoczek i zasnął jeszcze do 7.40 :) Teraz krzyczy i piszczy na macie :P

Vika NIE OBWINIAJ SIĘ!!! Tosia była spokojna, grzeczna i nie płakała więc z kąd miałaś wiedzieć, że zjadłaby jeszcze ? :S Kuba jak był na samym cycusiu jeszcze to w 3 tyg przybrał 160 gr i zaczełam mu podawać soczki, słoiczki i mm (jak odrzucił cyca) i proszę w niecały miesiąc przybrał 700 gr aż myślałam że może za dużo :P
My też mamy Bebiko i fakt jest słodkie.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Aaaa kaszkę ryżową rób na mleku a jak masz mleczno-ryżową to tylko wodę dodajesz ;) tu chyba troszkę przesadziła Twoja lekarka :P

KArinko jak się czujesz? jest siniak? :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #767810 przez alexa_
Cześć dziewczyny nocka całkiem niezła.
Jula zrobiła nam pobudke o 5 właczając karuzelke. Jestem z niej dumna, bardzo jej sie spodobała ta zabawa zmieniała melodyjki przez kolejne 10 min:)
Tylko dlaczego o 5??

Pożniej wziełam ja do łóżka i po spałysmy do 8. No zaskakuje mnie moje dziecko.

Co do mleczka to kiedyś miałyśmy nan pro 1 i Julce pasowało chetnie piła i nie śmierdziało.
Teraz dostaje bebilon pepti jak mnie nie ma i jest strasznie smierdzace.

11 lata 3 miesiąc temu #767812 przez Gabi31
Nocka super- Pola zasneła przed 21:00 obudzia się o 8:00, pobiegłam zrobic mleczko z kaszką, wracam z tymi pysznościami a moje dziecko spi:) i do teraz sobie slodko pochrapuje...chyba pogoda na nia zle działa...Paskudnie jest, przekropuje deszcz i zimnoooo....

Dzis idziemy odebrac wyniki...

Vika- ja używam Bebilonu, bo jakoś na początku jak zaczełam karmic butlą lekarka powiedziała, że najlepsze i tak już zostało. Zmieniam własnie z Nan1 bo mała miała kolki, ale z tego co pamiętam to Nan nie jest slodkie, ma zupełnie inny smak niż Bebilon....

11 lata 3 miesiąc temu #767814 przez Gabi31
alexa_ napisał:

Co do mleczka to kiedyś miałyśmy nan pro 1 i Julce pasowało chetnie piła i nie śmierdziało.
Teraz dostaje bebilon pepti jak mnie nie ma i jest strasznie smierdzace.

Heh...faktycznie te niektóre mleczka "pachna" jak pokarm dla rybek...Pamiętam Bebilon HA tak strasznie smiedział...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #767819 przez vika
tysiak też myśle,że położna przesadza by robić kaszkę mleczno -ryżową dodatkowo na mleku boje się by to wszystko tak na raz nie było dla niej za ciężkie :angry:
alexa_ no moja też lubi kopać karuzele i przełączać melodię :laugh: czasem zastanawiam się czy nie robi tego celowo jak raz jej się uda to kopie do skutku :laugh:
pauluska współczuje bólu u mnie okres nie jest aż taki bolesny..owszem drugio dzień jest najgorszy mam cały dzień bóle podbrzusza i cholerne mdłości ale da się przeżyć....ostatnio miewam straszne bóle krzyża aż mnie mdli i kładzie na podłogę :angry: nie wiem czy to czasem nie jest po znieczuleniu......dziś jak małą karmiłam myślałam,że zejde tak mnie piekło :huh: nie wiedziałam jak mam siedzieć okropnie ....mam nadzieję,że to mija :huh: :ohmy:
Gabi31
trzymam kciuki mam nadzieję,że będzie dobrze :) :blink:

wiem,że nasze mleczko jest słodkie ale bebilon jest gorszy a Tośka nawet herbatkę malinową musi mieć słabą jak jest za słodka nie chce pić i z soczkami jest podobnie

11 lata 3 miesiąc temu #767825 przez KarinaM
Justynko siniak nie wyszedł. Opuchlizna utrzymuje się nadal. Wieczorem przyjechał mąż i jak mnie zobaczył to powiedział że bardzo spuchłam. Dzisiaj zajrzał do buzi i powiedział że dużo mam szwów i szyła mi je do policzka. Ja nie zajrzałam tam bo nie mogę otworzyć mocno buzi. Dalej jem mało bo męczę się przy jedzeniu. Ale ogólnie nie boli mnie.

Irina siedzi w leżaczku. Dawno w nim nie siedziała i nawet podoba się Jej.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka