BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #766577 przez moniaaak
Pauluska z woreczka musisz przelać do takiego normalnego pojemnika kupionego w aptece:).

Demonique my też nie robiliśmy, tzn tylko raz jak miał 3 tyg, ale to dlatego, że na tym USG kielich nerki wyszedł mu poszerzony

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #766580 przez KarinaM
No dziewczyny niedługo godzina zero dla mnie. Wizytę mam na 17:30. Ciekawe o której wejdę. Ostatnio miała opóźnienie godzinne. Już się boję. Jak dam radę to napiszę po wizycie.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #766585 przez pauluska
a to może zrobie któregoś dnia z ciekawości bo ja mam tendencje to zakażeń mam nadzieję ze Iga tego nie odziedziczyla chociaz czesto ma zaczerwienie krocza ktore sie pojawia i znika i tak co chwila

tez czekam na wyprzedaze te najwieksze beda poczatek stycznia smieje sie do meza ze mam motywacje do schudniecia :D bo teraz leginsy i tunika badz luzna sukienka i rajstopy a na spacer czesto adidasy i bluza bo inne buty mnie obcieraja gdzie ta "seksi mama"(ktora bylam w swoich wyobrazeniach w czasie ciazy) ? :D

11 lata 3 miesiąc temu #766586 przez joasia10015
Hej kobietki-ale drukujecie :)
moniaak ja cie doskonale rozumiem (jak zawsze ;) )Pamietam jak karmiłam Miłosza przeszło rok ,a musze wspomniec ze mial pierwszego ząbka po 5 msc.i gryzł okropnieeee :ohmy: Najpierw nieświadomie ale potem to gryzł,ciągnął i patrzył mi w oczy z uśmiechem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kurcze niby jeszcze nie widze ząbków u Mikiego ale właśnie jak pije to czasem boli jak by mial ząbka i gryzł-normalnie taka szpileczke czuje -wiec byc moze ma go dzies schowanego -musze konkretnie poszukac :)
Wczoraj dałam mu kaszkę z Nestle bananową -zajadał że az sie trząsł -chciał wiecej ale balam sie ze na pierwszy raz bedzie go brzusio bolał :huh:
Achhh dziewczyny Mikiemu od kilku dni leci ropka z oczu-przemywam salą fizjologiczną ale jakos nie widze dużej poprawy :( Doradzicie coś ?Czy mam isc do lakarza ?

11 lata 3 miesiąc temu #766595 przez moniaaak
Joasia pewnie Miki ma zatkany kanalik łzowy i stąd to. Idź do lekarza, dostaniesz kropelki i od razu przejdzie.Pewnie dodatkowo będzie kazała Ci masować. Ale jak jest już ropa to samo masowanie nie pomaga- ja próbowałam, ale nie przechodziło. A po kropelkach od razu.
Nie muszę chyba dodawać, że Kacperek też tak miał ;) ;) ;)

11 lata 3 miesiąc temu #766639 przez munnecabrava
Joasia najłatwiejsze przemywaj oczka herbatą ;) powinno być ok chyba że to bakterie wtedy do lekatza.

Ehhh pyza śpi matka miała.popracować ale tylko film zobaczy i idę spać pójdę jutro na 7 ... Najwyżej. Ehhhh apropos ubierania się a mnie tak nogi bolą od szpilek ... Ale i tak to uwielbiam. Generalnie nie lubie kupować przez internet muszę wszystko dotknac przymierzyc itp..

11 lata 3 miesiąc temu #766642 przez Alex_87
Pauluska lepiej nie przelewaj, tylko zaklej woreczek włóż do pojemniczka na mocz i zakręć, wtedy zawsze mniejsze prawdopodobieństwo, że coś z powietrza jeszcze wleci :D

A badanie moczu kosztuje 5-10 zł, więc pieniądze żadne, a przynajmniej głowa spokojna :)

Haaa a moje dziecko dzisiaj pierwszy raz świadomie włożyło sobie stopę do buzi i od kilku dni przekręca się na boki, wiem, że niektóre dzieciaki robią to już od dawna, ale ja czekałam i czekałam aż w końcu się doczekałam :)

11 lata 3 miesiąc temu #766663 przez moniaaak
m-brava a nam okulistka powiedziała, żeby absolutnie nie przemywać żadnym rumiankiem ani herbatą, bo jak stan zapalny to może być jeszcze gorzej.

11 lata 3 miesiąc temu #766665 przez Daarikaa
Alex brawo dla Zuzki za nowe umiejetnosci :)

My po spacerku teraz ma ostatnia drzemke 15minutowa znajac ja a potem kapiel i o 21 spanko :)

Karina jak tam ząb??

11 lata 3 miesiąc temu #766675 przez KarinaM
Właśnie wróciłam. Narazie nie boli bo działa jeszcze znieczulenie. Zobaczymy co będzie później. Na fotelu siedziałam 35minut. Bolało jak wyrwala korzeń. Ale powiedziała że będzie bolało. W poniedzialek na kontrol. Powiedziała że spuchnę i wyjdzie siniak. Pozyjemy zobaczymy.
Jak weszlam do domu to Irina w płacz. Leży u mnie na rękach. Pewnie nie przyzwyczajona że to nie ja Ją szykuję do spania.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #766701 przez tysiiiak
Karina najgorsze za Tobą :) Chwilę poboli jeszcze i będziesz miała spokuj :)

Alex Gratulacje dla Zuzki :) ja też czekałam, czekałam i dziś się doczekałam jednego przewrotu na plecy ale z pleców tylko na boczki i to tylko jak sobie dwie nogi chwyci to wtedy. Takie małe rzeczy a tak cieszą :D

Kuba zasnął przy butli i śpi dalej :cheer: Ciekawe czy już na noc czy się jeszcze obudzi :unsure: Bo zazwyczaj jeszcze się pokręcił i zasypiał o 20.30 ;)

11 lata 3 miesiąc temu #766762 przez demoniqe
powiem wam że Kuba zdecydowanie woli kaszki Nestle od Bobovity :( a Bobovity mam na zapasie bardzo dużo niestety

miał dziś 3 drzemki po 1,5 :) jadł dziś też bardzo dużo

11 lata 3 miesiąc temu #766798 przez KarinaM
Joasiu a jak Twoje przeziębienie? Przeszło już?

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #766800 przez Alex_87
Tysiak masz racje, małe rzeczy a cieszą, ale tylko będąc matką się to zrozumie, kiedyś strasznie mnie nudziło jak ktoś opowiadał że jego dziecko coś tam zrobiło, a teraz mogę się godzinami patrzeć na Zuzkę :cheer:

Demonique może się odmieni Kubie.
Kurcze ja dziś stanęłam w sklepie przed półkami z tymi kaszkami, tyle tego jest, że aż byłam w szoku, popatrzyłam i w końcu nic nie kupiłam.

Karina dobrze, że już po :) Ja sobie uświadomiłam, że muszę też iść do dentysty, ale odwlekam jak tylko mogę. Tym bardziej, że J. już wrócił do pracy i nie zawsze może zostać z małą.

11 lata 3 miesiąc temu #766811 przez KarinaM
Alex ja tą ósemkę odkładałam około trzech lat. Aż w końcu musiałam zrobić. Zawsze szkoda było mi kasy.
Poszłam zdjąć soczewki i zobaczyłam że spuchłam. No cóż. I boli mnie gardło jak na anginę ale to normalna reakcja. Ostrzegala mnie pani doktor że tak będzie. Aż boję się co będzie jutro.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka