BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #767073 przez KarinaM
Olga opuchlizna duża. Przeciwbólowo biorę ketonal ale chcę go brać tylko przez dwa dni a potem coś lagodniejszego dla żołądka i wątroby. No i nie mogę nic jeść bo nie mogę otworzyć paszczy. W środku paszczy czuję szwy a raczej te wąsy. Trochę drażni to ale nie jest tragedia.

Irinka dzisiaj przeszła samą siebie. Rano wstała o 7 a usnęła dopiero o 10:45. Zawsze pierwsza drzemka była o 9/9:30. Ale była u mnie siostra zobaczyć jak się czuję i młoda wolała słuchać nas jak rozmawiamy. Ale zjadła mleczko i usnęła. Ciekawe ile będzie spała.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #767099 przez pauluska
A my walczymy z katarem oj ciężka to walka chociaż Iga mocno marudna nie jest no ale co chwile jej zalega ta wydzielina i dość często odciągam teraz poszła na drugą drzemkę a ja porządki robię. Pozbyłam się dzisiaj dywanów z domu dziwnie wyglądają "puste" podłogi no ale ile mniej kurzu będzie mam nadzieję.

11 lata 3 miesiąc temu #767101 przez KarinaM
No i spała pół godziny. Teraz leży i bawi się ale stęka bo nic się Jej nie podoba.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #767149 przez vika
No my już po szczepieniu mała nie płakała za to wszystkich bardzo uważnie obserwowała,nawet obrócić się nie dała pani doktor bo nie chciała stracić kontaktu wzrokowego :lol: waż6055 bardzo mało :angry: przez półtora msc przybyła 300g i urosła 3 cm ma 65 :dry: mocz też taki sobie ma podwyższone leukocyty i dośc liczne bakterie :angry: :( :( będziemy musiały powtórzyć mocz w przyszłym tyg :dry: no i pewnie morfologie zleci jeśli nic się nie zmieni :angry: kurcze boje się bo znowu stoi w miejscu mam jej wprowadzić mm rano i wieczorem i obiadki na maksa podawać ale za cholere nie wiem jak wprowadzić to mleko skoro moja butli za nie toleruje :angry: :angry: :dry: kurcze od 10 do 12 walczyłam by choć troszkę wypiła i skończyło się na cycu :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #767178 przez vika
no i oczywiście WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH 5-CI MIESIĘCZNIAKÓW :kiss: :kiss: :kiss:

KarinaM Współczuje bólu wiem co to znaczy :angry: a od kilku dni boli mnie lewa dolna szczęka i męczę się prawie co noc :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #767201 przez Gabi31
Wszystkiego najlepszego dla Maxika i Kubusia:)

Dzięki dziewczyny za porady "woreczkowe" :) Dziś sie udało, Pola ledwo oczy otworzyła to gnałam co sił, zmieniłam pampersa, przykleiłam worek i po 10 sekundach było dużo materiału do analizy :P Grunt że zdażyłam :)
Dzis byłyśmy na pobieraniu krwi, aż 3 probówki bo morfologia, CRP i żelazo :) Z palca, bo żyłki niewidoczne. Mała płakała ale bardziej juz po na korytarzu chciała się pozalic, więc utuliłam i było ok. Bałam sie, że bedzie gorzej.

Mi lekarz za to powiedział, że gluten można wprowadzac po 4 miesiacu niezależnie czy dzieciaczek na piersi czy na mm. Ja oczywiście jeszcze nie podaję, dzisiaj idę kupic kaszkę i zaczynamy...ale bądź tu madry jak ciagle co innego pisza, mówią itd.

Karina- wspolczuję, bądź dzielna....

Vika- oby się Tosi odmieniło i przeknała się do butli :) Trzymam kciuki.

11 lata 3 miesiąc temu #767204 przez sylkaax
Witam kochane oj długo mnie nie było..Czasu brak Adrianek chory katarek ,kaszel latam z nim do lekarza co 3 dzień i poprawy brak..teraz śpi to chwilkę mam..Czytam Was ale z pisaniem ciężko. Ogólnie mój maluszek stracił biedak apetyt.. Nie chce pić wody , herbatek , soczków nic kompletnie słoiczki to są beee, mleko bez kaszki też nie dobre ;( Już sił nie mam ale ten brak apetytu powiedziała lekarka , że ustąpi jak wyzdrowieje .. Najważniejsze żeby dopajać ja musze strzykawką podawać bo inaczej nic nie chce ;( U mnie znowu okazało się że zapalnie jelit mam i tabletki dostałam czekam na poprawę.. Jestem ciekawa ile Adrianek waży bo miało być wczoraj szczepienie ale , że chory to nie, a u mnie w ośrodku ważą dzieci tylko na takiej wizycie a jak chciałam u lekarza to powiedziała ze poczekamy do szczepienia nie rozumiem tej baby też mi problem zważyć... ostatnio juz ubieramy ciuszki na 74 cm więc ponad 7 kg może mieć ;P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sto latek dla Maksia i Kubusia ;**

11 lata 3 miesiąc temu #767227 przez moniaaak
Byłam w Biedronce i nakupiłam obiadków z Hippa :).

Moje dziecie coraz gorzej znosi wózek- dziś wytrzymał godzinę- z czego pół godziny spał...a potem tylko darcie i podnoszenie tyłka do góry. Chyba zacznę go niedługo wozić w nosidełku, choć wolałabym ten moment odwlec jak najdalej.
A Wy jeszcze wozicie w gondolach??

Tak myślę, czy on nie ma tej asymetrii... niby pediatra mówi, że ok jest, ale czasami dość mocno wygina się w lewą stronę w kształt takiej odwróconej litery C. Czasami nawet jak mu zabawkę do której się wygina przełożę na prawą stronę, to on próbuje jej dosięgnąć poprzez wyginanie się w lewą stronę. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi? Strasznie dziwnie to wtedy wygląda.

sylkaax no to niezła akcja:). Swoją drogą to jak ja kupiłam sobie kiedyś autko to też go zarysowałam pierwszego dnia gdy pojechałam nim do pracy. Ale byłam na siebie wściekła ;)

11 lata 3 miesiąc temu #767264 przez gusiek_kom
Mój Maks z apetytem wcina jabłko:) jak mu sie zabierze to krzyk dopóki nie skończy.
to chyba dlatego że dziąsła sobie masuje.
jak tak dalej pójdzie to jego ząbkowanie i nocna bezsenność mnie wykończą :(
a tak się zajada :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #767268 przez vika
parenting.pl/portal/zakazenie-ukladu-moczowego-u-niemowlat

włąsnie czytałam na ten temat i tu piszą,że ten temat częściej dotyka chłopców do 2 roku życia :huh: :huh:

a i bakteria e.coli nie koniecznie dostaje się do organizmu poprzez nieprawidłową higienę ta bakteria bardzo często występuje w wodzie i wystarczy,że podczas kąpieli dochodzi do
( odpływu wstecznego moczu ) co się często zdarza u dziewczynek :dry: niestety !

11 lata 3 miesiąc temu #767395 przez Alex_87
My już po lekarzu, mam jej dawać dalej Furaginum, ale w większej dawce. Posiew jest do poprawy, bo pani doktor nie jest pewna czy rzeczywiście coś wyszło, czy może próbka była źle pobrana. W każdym bądź razie, muszę pobrać mocz do posiewu w locie a nie do woreczka, żeby była pewność. Więc będzie czatowanie ;) szczepienie przesunięte znowu o 3 tygodnie :dry:

Moniaak my jeszcze w gondoli się wozimy, ale podejrzewam, że już niedługo, bo mała podnosi głowę i potrafi kilka minut tak trzymać żeby wszystko widzieć, więc za wygodnie to jej nie jest. Tylko ona często ma drzemki na dworze, więc chyba na drzemki będę ją wystawiała w gondoli bo wygodniej do spania, a jak będę szła na miasto to zamienię na spacerówkę :cheer:

Gabi jak Zuzka miała robioną morfologię, to myślałam że mi serce pęknie, tyle to trwało, już wolę te szczepienia.

11 lata 3 miesiąc temu #767439 przez anek
u nas zabki ciag dalszy.Młoda zaczeła marudzic na mleku i pije duzo mniej.jeszcze 9 dni i M.bedzie,czekam z utesknieniem.

widze ze u kazdego jakis problem jest:/

dziewczynki zycze cierpliwosci ..moja ostatnio mały urwisek.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #767450 przez Gabi31
Alex- musze przyznać ze ja też myslałam że sie popłaczę jak widziałam tą zakrwawioną rączkę od dwóch nakłuć w paluszki...wyszło na to, że Polcia była dzielniejsza niż ja- nawet z Panią sobie podyskutowała :)
To masz wyzwanie z tym łapaniem w locie :) Chociaz dziś Pola miała taki "sik" ze i w locie bym dała radę :)

11 lata 3 miesiąc temu #767469 przez KarinaM
Irina wykąpana i usnęła po wielkich bólach. Nie wiem tylko ile będzie spała. Dzisiaj była bardzo marudna a za chwilę śmiała się i gadała a za następne 10minut płacz i nic nie pasuje. Nie wiem co Jej było. Spać też nie chciała. Miała trzy drzemki po 30minut.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #767474 przez tysiiiak
ojj pobieranie krwi to masakra :( Kuba po urodzeniu mial b.czesto ze wzgledu na zoltaczke :( czasem bylo wiele prob i dluuugo to trwalo bo krewka odrazu krzepła :(

Karinko u nas 3 drzemki po pół godzinki to standard :P ehh ze te nasze dzieciaczki nie potrafia nam powiedziec co im jest :(

sorki, ze bez polskich znakow ale mam Kubę na jednym kolanie :P
a mnie boooooooli brzuch :angry: moglaby przyjsc juz @ kilka dni i po sprawie a nie ze mnie brzuch boli od miesiaca :/ ale czuje ze jak przyjdzie to umre :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka