BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #767509 przez pauluska
Oj u nas to chyba akcja zęby ten katarek. Iga tak strasznie zaciska dolną wargę nad zabawkami to się dosłownie znęca ślina leci i leci. Na noc mało katarku odciągnięte i śpi już ciekawe jak nocka minie. Ja też coś okresu nie mam robiłam test kreska jedna ale mój humor masakra ryczeć mi się chce za chwilę śmiać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #767512 przez Olga60
W uwadze na tvn o mleku modyfikowanym

11 lata 3 miesiąc temu #767516 przez Olga60
raczej jednak o działaniu sanepidu. W każdym razie początek to noworodkowi rodzice podali mm po którym dostał biegunki, okazało się że partia mleka była trefna bo porownali z innym opakowaniem, a sanepid oczywiście nic nie może zrobić :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #767584 przez vika
WOWu nas malutki postęp Tośka 50ml mm z butli wypiła :laugh: 20ml tacie i 30ml mamie :lol: a póżniej jeszcze cycem doprawiła....może nie będzie tak żłe :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #767606 przez Alex_87
Vika Zuza też długo nie chciała pić z butli (dziwne, że jakoś po urodzeniu wolała butle niż cycka a teraz to jest takie cyckowe dziecko :S ) i zmieniłam jej smoczka na 6+ i już lepiej jej idzie.

Dziewczyny czy są jakieś herbatki dla niemowlaków bez cukru? Bo chyba te Hippa i Bobovity mają w składzie cukier, a po co mam dziecko uczyć od początku picia słodkiego. Daje rumianek i od czasu do czasu jakiś sok, ale teraz przy kłopotach z tym układem moczowym muszę więcej dawać jej do picia, więc chciałabym coś urozmaicić.

Tysiak ja już ze 2 miesiące mam takie bóle miesiączkowe, czasem naprawdę mocne i już myślę, że to okres a tu nadal nic, ile można nie mieć okresu jak się karmi? Bo u mnie to już 5 miesięcy.

11 lata 3 miesiąc temu #767615 przez pauluska
Alex_87 woda najzdrowsza do picia bo herbatek chyba bez cukrowych nie ma. Iga też ma problem z piciem ale zrobiłam jej z sokiem wodę 30 ml soku 90 wody więc smak lekko zmieniony i pije próbuje też podawać zwykłą wodę ale coś nie bardzo.

11 lata 3 miesiąc temu #767629 przez Alex_87
Właśnie szukam takich herbatek, ale rzeczywiście nic nie ma, sok też tak rozcieńczam. Chyba najlepiej będzie jak zostanę przy wodzie, ewentualnie trochę soku dodam czasem.

Niech się przyzwyczaja do picia wody. aż mnie mrozi jak widzę, że moim znajomi albo ktoś z rodziny podaje swoim dzieciom np colę, no bo przecież jak się trochę napije to nic mu nie będzie. Ale po co, tak mnie zastanawia czy kawy też by się dali napić rocznemu dziecku.

11 lata 3 miesiąc temu #767662 przez Gusia
Dziewczyny poszukajcie herbatek w saszetkach, ja kupiłam taka na spokojny sen,to jest fajna mieszanka melisy, rumianku, kopru i coś jeszcze, nie pamietam jakiej firmy , potem Wam napisze.
Te granulowane wszystkie maja cukier :(
Co do @ to po pierwsze ciazy, karmic piersią dostalam na koniec grudnia, czyli po 7 miesiącach bo syn tez z maja :)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA 5 MIESIECZNIAKOW !!!!

11 lata 3 miesiąc temu #767664 przez pauluska
Dlatego ja nawet soków nie chce podawać chciałabym aby pragnienie gasiła wodą w lato jak były upały piła teraz przy katarku też pije trochę ale jak była zdrowa to nic poza mlekiem nie chciała będziemy próbować.

11 lata 3 miesiąc temu #767697 przez DannaJ
Alex ja również nie dostałam jeszcze @... chociaż czasem brzuch boli tak, jakby to miało być już...

Co do picia.. moja pyza nie chciała zjeść deserku z banana, dodałam wody przegotowanej i o dziwo! z chęcią wypiła :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #767734 przez vika
dziewczyny jakie mleczko mozecie polecic ,takie naj..... mniej slodkie? ja mam bebilon ale jest okropnie slodki:(

11 lata 3 miesiąc temu #767744 przez KarinaM
Jest 5:30 i Irina ani myśli spać. Wypiła mleczko o 5:00 i mruczy sobie w łóżeczku. Smoka wypluwa i mruczy. Może uśnie jeszcze. Jak nie płacze to nie podchodzę do Niej bo myśli że wezmę Ją na ręce. Nawet lampkę wyłączyłam ale nic to nie dało.

Vika ja używam Bebiko ale nie wiem czy jest słodkie. Jutro spróbuje to napiszę.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #767754 przez vika
Toska tez od 6 lezala w lozeczku plula i pierdziala buzka :D o 7 zrobilam jej 70ml mleczka i zjadla wszystko dzis tylko chwilke pajacowalam by pociagla smoka.....czekala az tata i siostra wyjda z domu i zjadla w mig:) teraz lezymy w lozeczku,a mi glowa peka...gardlo i katar ....BRrrrrr juz kolejny raz:|

11 lata 3 miesiąc temu #767759 przez vika
teraz dojada cyca:) nie wiem czemu ona tak malo przybrala,jak jets nie dojedzona to zaraz widac ciagnie jeszcze duzo cyca z ktorego ladnie leci:/dodatkowo je kaszki i obiadki:/i wcale nie placze z glodu....przeciez gdyby chodzila glodna to bym zauwazyla:|caly czas mnie to gnebi:/przeciez 300g na 6tyg to cholernie malo a moje dziecko je i dodatkowo jest zdrowe i wiecznie usmiechniete.....nie widac by jej cos dolegalo:o

11 lata 3 miesiąc temu #767760 przez KarinaM
No i wstała o 7:00. Wszyscy wstaliśmy już z łóżek. Igor wcina śniadanie a ile gadania przy tym? Irinka przebrana i leży spokojnie i bawi się z pluszakiem osiolkiem. Mam nadzieję że dzisiaj będzie grzeczna. Pogoda u mnie brzydka. Pada całą noc.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka