BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #766833 przez Daarikaa
jejuuuuu dziewczyny prosze napiszcie dokladnie jak nazywa sie kaszka z glutenem ktora podajecie dzieciaczkom (najlepiej wrzuccie jakas fotke opakowania ) bo ja dzisiaj tak jak alex stalam w sklepie z 10 min przed ta polka i NIC nie wzielam bo zgupialam ;/

tysiak nigdy nie myslalam ze tak bede sie cieszyc z czyjej .np kupki, a teraz kazda "drobnostka" u Klaudii sprawia ogromna radosc :)

moja pannica zasnela o 21 ja juz zadowlona zaleglam na lozku a za pol godziki taaaaadaaaam : MAMO nie spie i usmiech od ucha do ucha a z galotkow znajomych "zapaszek" hehe no i rozbudzial sie na maksa. troszke sie posmialysmy i lulanie na nowo, jak juz zasnela to smiala sie dalej ale juz przez sen. Jak slodko to wyglada :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #766870 przez demoniqe
Ja mam kasze manna blyskawiczna. Ugotowalam dzis pol lyzecxki tak jak w tym filmiku ktory zalaczalyscie i dodalam do zupki.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #766872 przez KarinaM
Tysiiiak najlepszego dla Kubusia. Niech nasz akrobata ćwiczy umiejętności i zdobywa nowe.
Sevilla również dla Maksia najlepszego i niech rośnie duży i także niech zdobywa nowe umiejętności i ćwiczy te już nabyte.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #766878 przez KarinaM
No to zaczęła się "jazda bez trzymanki". Noc prawie cala niepzespana. Nie bolało mnie mocno ale nie mogłam spać. Nie znam.przyczyny. Co mi się przysnęło to zaraz się budziłam. Przelykac nie mogę jak przy anginie gigant. Rano poszłam do łazienki i prawie zemdlalam. Położyłam się na podłodze i leżałam około 20minut.

A tak z innej beczki to powiem Wam że mój mąż stwierdził że nie bedziemy zmieniać samochodu. Ale będziemy remontować łazienkę. Zaczynamy od poniedziałku 21.10. Przeraża mnie ten remont bo łazienkę trzeba całą skuć a potem wyrównać ściany i podłogę pod nowe płytki. No i rodzice chcą przepisać dom na mnie a to też kosztuje. Ach. Wszystko naraz.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #766880 przez munnecabrava
Miałam iść wcześniej do pracy ehe ;p

Moniak a to pierwsze słyszę bo moją jak miała spuchniete oczka to powiedzieli że najpierw herbatą a później zobaczymy zteszta. Sama sobie robię takie kurację jak mnie zawieje i oczy ropieja i zawsze przechodzi. Z rimiankem masz rację on podraznia spojowke. Co lekarz to co innego mówi ...
Biedna karina ....współczuję i podziwiam że się zdecydowalas jesteś moim gourou ;)

11 lata 3 miesiąc temu #766881 przez KarinaM
Kasiu ja nie wiedziałam z czym się to je bo to mój pierwszy wyrwany ząb. Nie mogę otwierać buzi. Jem biszkopty po małym kawałeczku. Dobra kuracja odchudzajaca.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #766884 przez Olga60
Daarikaa kaszka manna z nestle, podaję na razie pół małej łyżeczki do mleka.
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #766890 przez Alex_87
Darikaaja mam tą samą kaszkę co Olga, ale później chyba się przerzucę na taką zwykłą kaszę, bo co to za różnica. Ja podaję taką płaską łyżkę, nie wiem czy dobrze robię, ale małej chyba nic nie jest :S

Kubusiu, Maksiu jak najwięcej uśmiechu na Waszych małych buźkach. Buziaczki od Zuzki :cheer: :cheer:

Karina współczuje :huh:

11 lata 3 miesiąc temu #766894 przez alexa_
Karina współczuję. Trzymam kciuki za szybkie odejście bólu i dolegliwości towarzyszących:)

Też kupiłam tą kaszkę jeszcze zanim odkryłam uczulenie na laktoze u Julki:(
Moż spotkała któraś manna bezmlczna?? bo szukam w sklepach i albo jestem ślepa albo nie ma takiej.

Najlepszego dla Kubusia i Maksia:*

11 lata 3 miesiąc temu #766898 przez tysiiiak
Dziękujemy za zyczonka i wszystkiego najlepszego dla Maksia i Adrianka :)
Oj Alex uważaj z tymi buziaczkami od Zuzki bo będziesz musiała potem przeganiac.adoratorow :).

karinko biedna :( oby szybko przeszło! Ojj.a z remontem i współczuję bałaganu i zazdroszczę planowania i nowej łazienki :)

No to my dziś też wprowadzamy gluten ;)
Kubuś leży koło mnie i chce chyba pozdrowic koleżanki i kolegów i wyciąga rączki po telefon :p myśli ze jak skończyl 5 nad to już mu smartfona kupię :p
Tak więc pozdrowionka od piszczacego Kubulka :*

11 lata 3 miesiąc temu #766904 przez Olga60
Alexa musisz szukać w spożywczym tam gdzie kasze, ryż

Tu przykład
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #766905 przez alexa_
Dzięki Olga.
To od jutra zaczynamy wprowadzać gluten.
Ciekawe czy bedzie chciała jeść dzisiaj. Wczoraj nie chciała nic poza cyckiem. Kaszy nie. jarzynowej nie. Mam nadzieje ze wyjdzie jej w koncu ten zabek bo strasznie se meczy.

11 lata 3 miesiąc temu #766911 przez moniaaak
Też mam tę Nestle. Dziewczyny jak ją gotujecie?

11 lata 3 miesiąc temu #766912 przez Alex_87
Haha Tysiak żeby nie było, tak wszystkim nie przesyła buziaków :D

Hmmm a jakie są objawy nietolerancji glutenu? narazie nie zauważyłam nic niepokojącego, ale tak z ciekawości.

O właśnie ja w domu mam taką kaszę błyskawiczną i to ze 3 torebki, więc nie wiem po co kupiłam tą nastle, ach ten marketing :S

11 lata 3 miesiąc temu #766913 przez Olga60
moniaaak tej z nestle się nie gotuje, tylko mieszasz ja z ciepłą wodą. Ale na początek w związku z wprowadzeniem małej ilości wsyp pół malutkiej łyżeczki (Ty chyba piersią karmisz) do zupki czy deserku

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka