BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #766917 przez Olga60
Kubuś, Maksiu Wszystkiego Najlepszego chłopaki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #766928 przez moniaaak
Aha.. czyli sam proszek wsypuję. To i prościej ;);) Dzięki

Dziewczyny a dajecie dzieciaczkom chrupki kukurydziane już? Lekarz powiedział, że niby mogę, ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Dałam mu dziś troszkę na spróbowanie, ale skończyło się płaczem. Nie wiem czy z powodu tego, że smakowało i wypadło, czy nie smakowało.

My dziś zaczynamy z tym glutenem.

Alex pediatra mówiła, że te objawy nietolerancji to nie są takie jak uczulenie. Dziecko podobno traci apetyt, może przestać przybierać na wadzę itp.

NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH SOLENIZANTÓW

11 lata 3 miesiąc temu #766932 przez moniaaak
Co do karmienia piersią to coraz ciężej jest. Kacper coraz częściej używa ząbków i jakoś nie sprawia mu przykrości to, że sprawia mi ból. Wręcz przeciwnie- uśmiech ma wtedy taki cwaniacki.

11 lata 3 miesiąc temu #766939 przez tysiiiak
U nas karmienie piersią chyba bliżej końca :dry: Już wogóle nie odciągam pokarmu (karmię tylko w nocy i rano zaraz po przebudzeniu) a piersi cały czas mięciutkie i Kuba w nocy się troche denerwuje przy jedzeniu i chyba bardziej sobie ciumka niż je :/

Czy wasze dzieciaczki też piszczą całymi dniami? :cheer:

11 lata 3 miesiąc temu #766946 przez moniaaak
tak tysiiiak :) :) :) - Kacper szczególnie rano i wieczorem przed kąpielą- istne koncert odstawia:).

Najlepiej jak dziś rano wzięłam go do siebie do łóżka, strasznie boli mnie dziś głowa i chciałam się jeszcze zdrzemnąć. Leżał grzecznie, ale patrzył na mnie i tak cichutko powtarzał " a ghhhhiii" jakby chciał mnie delikatnie obudzić.
U mnie pokarm na razie jest, czasami jak widzę, że się złości to próbuję mu podsunąć mm, ale krzywi się i pluje tylko nim.
Jak kiedyś przyjedzie nam przejść na butle to nie wiem jak to będzie.

11 lata 3 miesiąc temu #766948 przez demoniqe
wszystkiego naj dla chłopaków :)))

tysiiiak dobrze że jeszcze kłada nie chce :)

widziałam te słoiczki hippa z kaszą manną ale tam rzeczywiście nie podają ile tej kaszy w nim jest więc wolę ugotować kaszę i dodać.

Nagotowałam małemu zupy z cukinii 3 słoiczki i teraz biedny musi jeść codziennie cukiniową :)

11 lata 3 miesiąc temu #766954 przez demoniqe
moniaaak napisał:

U mnie pokarm na razie jest, czasami jak widzę, że się złości to próbuję mu podsunąć mm, ale krzywi się i pluje tylko nim.
Jak kiedyś przyjedzie nam przejść na butle to nie wiem jak to będzie.

moniaaak nie martw się, u mnie też pluł i nie chciał a teraz super je :)

z porad Tracy Hogg mogę napisać, że kazała najpierw swoje mleko w butli podawać, a potem dodawać mm coraz więcej do swojego mleka i tak przyzwyczaić małego do mm.

u nas nie trzeba było, mały dostaje w dzień butlą moje mleko a na noc po kąpieli mm z kleikiem. Nie wiem czy je je chętnie bo jest już tak zmęczony czy po prostu lubi :) jak go przestawisz wogóle na butlę to myślę że będzie jadł i jedno i drugie, na razie to chyba bardziej chodzi mu o cycusia :)

mój ma różnie, wczoraj rano jadł cycka, dziś nie chciał i musiałam dać moje z butli, ale koniecznie podgrzane bo letnie mu nie smakowało :) murgrabia mały!

dziewczyny konczy mi się pierwsze opakowanie mm. Podaję Nan Pro1. Czy mogę zmienić mleko na Bebiko? dostałam sporo gratisówek Bebiko i nie wiem czy trzeba kontynuować Nan jak się zaczęło czy nie?

Matko daję mm tylko na noc od 3 tygodni i już nie ma jednego opakowania. Współczuję tym dziewczynom co dają tylko mm. Wydajecie majątek!

11 lata 3 miesiąc temu #766955 przez tysiiiak
Demoniqe też planuję niedlugo zacząć gotować Kubie :) powiedz masz swoje warzywka czy z jakiegoś bazarku kupujesz? i masz jakieś fajne przepisy ? :D

11 lata 3 miesiąc temu #766956 przez Olga60
demoniqe też kupiłam wczoraj rosołek z hippa, skład napisany: 40% warzywa, ...., kasza manna 4% w 190g czyli jakieś 3/4 łyżki stołowej w całym słoiczku ;)

11 lata 3 miesiąc temu #766964 przez demoniqe
olga czyli jednak jest napisane, ślepak ze mnie...

tysiiak ja odciągam, ale czasem mam serdecznie dość bo po 5-6 razy z laktatorem siedzę po 20 minut. Ale 200ml zawsze wycisnę.
Cukinię mam swoją i marchewkę, kupuję tylko pietruszkę teraz i jabłka no i brokuły na brokułową kupowałam. Dużo cukinii zamroziłam sobie na zimę więc będzie skazany na tą zupę :)

wczoraj pierwszy raz Kuba nie zrobił kupy. A cały dzień jadł tylko moje mleczko zamiast mm. Nie wiem czy to ma związek jakiś. Może będę mu dawać więcej soczku.

11 lata 3 miesiąc temu #766967 przez demoniqe
tysiiiak na razie robię mu same jarzynki praktycznie i kleik z jabłkiem, a przepisy są na Benc.pl w podziale na miesiace i bodajże osesek. Wpisz w google przepisy po 4 miesiącu, aaa teraz po 5 miesiącu :) po 5 chyba można już króliczka i kurczaczka. AA króliki mamy swoje :) i kurki :) także na mięsko dla Kubusia juz ubój się robi :)

aaaa dziś zaczęły się wyprzedaże ubrań na smyk.pl -70% i na zabawki dla najmłodszych -50%.

A wyprzedaż w CA ma być 20 października.

11 lata 3 miesiąc temu #767005 przez alexa_
Hmm.. Ja na razie nic nie potrzebuje dla Julki. nawet nie bede ogladać co tam na wyprzedażach. Bo Ł jak powiedziałam ile ostatnio wydałam Na ciuchy dla Julki zagroził ze odetnie mi internet:P

11 lata 3 miesiąc temu #767047 przez pauluska
Haha to 3 tygodnie u nas na początku wystarczała puszka mleka na 3,5 dnia a karmiliśmy bebilon ha za 33 zł chciałam kiedyś policzyć z ciekawości ile wydajemy na mleko ale stwierdziłam że to chyba kiepski pomysł :D teraz dużo mnie mleka idzie no ale dochodzą kaszki,obiadki. A co do zmiany mleka u moich koleżanek bebiko było źle tolerowane, ale jak masz próbki możesz spróbować.

11 lata 3 miesiąc temu #767063 przez Olga60
Karina jak się czujesz? Mój mąż niedawno miał wyrywane 4 ósemki, podzielone ba dwie wizyty, w tym dwie leżały :huh: . Oczywiście na drugi dzień mega opuchlizna a po paru dniach siniak. Polecam do zażywania przeciwbólowo ibuprom zatoki, przy okazji ma działanie przeciwzapalne. Jemu bardzo pomogło, a nie chciał brać bardzo mocnego ketonalu.

11 lata 3 miesiąc temu #767067 przez DannaJ
Wszystkiego Najlepszego dla Kubusia i Maksa!

Karina – teraz już powinno boleć coraz mniej… Oby szybko przeszło…

Tysiiiak – moja też tak piszczy. I strasznie się z tego cieszy…

Dziewczyny, dziękuję za głosy i jeśli mogę, to proszę o następne... Można oddać od razu po 3 głosy. Zamknąć okno, otworzyć raz jeszcze.. dziękuję w imieniu córki :) i swoim :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka