BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #766108 przez tweety
zdrowia dla Zuzki biedaczka malutka

u mnie od ponidzialku masakra. wstaje rano i nie mam ochoty na nic tak mnie zmeczyl dzien poprzedni i noc. w nocy wstaje co godzine a dzisiaj dzien zaczal sie od 30 min drzemki, co zpnacza ze bedzie juz tylko gorzej. ale mam nastawienie. wczoraj tez ze spaniem bylo slabo i kapiel przelozylam godzine wczesniej, a i tak byl placz i ryk a potem usypianie na butli. nie mam sily dziewczyny

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #766114 przez Daarikaa
alex Ucałuj mocno Zuzke, biedna kruszynka niech szybko zdrowieje!!!!

Tweety nie daj się, jesteś silną kobitką i wszystkiemu podołasz, każda z nas ma gorsze dni a Ty jestes jeszcze w ciazy wiec masz prawo miec wahania nastrojow i mniej sily... moze popros o pomoc męża, mame, tesciowa, przyjaciólke.... troszke odpoczniesz i bedzie dobrze! ;)

11 lata 3 miesiąc temu #766123 przez Alex_87
Tweety a jesteś u siebie w domu czy u rodziców? Rzeczywiście ktoś by Ci się przydał do pomocy.

Wyczytałam, że moczu na posiew nie powinno się pobierać do tych woreczków :angry: a pielęgniarki tak mi kazały pobrać. I teraz ciekawe czy nie wyszedł zafałszowany wynik, a jutro wizyta, więc nie zdążę już powtórzyć posiewu. I pewnie znowu nam zapisze jakiś antybiotyk.

11 lata 3 miesiąc temu #766126 przez moniaaak
Sisina ja śliwkę kupowałam z Hippa.

Pauluska zdrówka dla Igi, niestety znamy jaki katar jest męczący.
Alex to przekichane macie z tą bakterią. Oby szybko przeszło :)

tweety jak sama siedzisz w domu to faktycznie słabo. Sama wiem jak się czułam w ciąży. Jeżeli masz kogo to poproś może o pomoc? Buziale i trzymaj się :kiss:

Dziewczyny karmiące piersią- cieszcie się, że Wasze dzieciaczki nie mają jeszcze ząbków. Kacperek odkąd ma ter swoje dwa kiełki(swoją drogą ostre jak nie wiem co), to trenuje gryzienie na mamie. Boli masakrycznie. Na razie mu tłumacze, że nie wolno- niestety- ma to gdzieś:(

11 lata 3 miesiąc temu #766131 przez demoniqe
m-brava mój M by się nie domyślił że trzeba rozwiesić :) jak wyjmę "duże" rzeczy z pralki i rozwieszę na suszarce a skarpetki i majtki wywalam z pralki na podłogę, ale nie zdążę rozwiesić bo mały wstanie to M będzie chodził obok tej górki aż go poproszę żeby rozwiesił bo przecież nie widać że leży :)
dzięki za ofertę :) kto wie... już raz się przebranżowiłam więc może znów się zdecyduję :)
ale nie przeprowadzę się raczej już niestety...

pauluska współczuję choróbska, oby to tylko przeziębienie było

Kuba jak na razie odpukać miał tylko raz katarek 2 dni jakieś 2 miesiące temu. Chyba rzeczywiście mleko mamy chroni przed chorobami, ale chyba tylko do 6 miesiąca z tego co słyszałam.

Mały już dziś rano ładnie zjadł pierś, potem zagryzł kaszką i właśnie ma pierwszą drzemeczkę :)

tweety dasz radę!

kurcze dziewczyny gdzie można kupic jakies ciuchy dla siebie w necie fajne? ja jestem chyba tępa bo nic nie moge znaleźć i chodzę jak obdartus ostatnio :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #766147 przez tysiiiak
Nocka spoczko :) ale tak mnie wczoraj brzuch bolał, że byłam pewna, że dziś wstanę zalana a tu nic :huh: Za to wczoraj w sklepie tak mi się w głowie zakręciło, że prawie padłam na podłogę. Ostatni raz miałam tak mocno w ciąży i to w tym samym sklepie :huh: Pocieszam się tym, że robiłam test jakiś tydzień temu i było ok :P ale szczerze to od porodu mam co jakiś czas lekkie zawroty głowy i zastanawiam się czy to nie skutek uboczny znieczulenia, zmęczenie czy może coś nie tak :unsure: Chyba czas zrobić morfologię :dry:

Tweety Biedna :( Mogę się tylko domyślać jak się czujesz :( kąpiel spróbuj stopniowo wcześniej robić dziś 15 min wcześniej jutro kolejne aż dojdziesz do celu :) może tak pomoże :)

Sisina ja też mam śliwkę z Hippa :) wczoraj dawałam trochę Kubulkowi bo strasznie męczy się przy robieniu kupki :dry:

Alex kurcze znowu coś :( biedna Zuzka :( :kiss: U nas na posiew można było w woreczku więc to chyba nie ma znaczenia najważniejsze żeby było poprabne w higienicznych warunkach i sterylnie przechowywane ;)

Pauluska Oby to tylko katar a i to jest mega męczące :angry: Niewiem jak Igunia znosi odciąganie katarku bo Kuba drze się w niebogłosy :(

aaa Karina gdzie jesteś?
Sylki dawno nie było ...

11 lata 3 miesiąc temu #766171 przez KarinaM
Tysiiiak jestem. Czytam na bieżąco ale ta moja maruda ostatnio daje czadu.

Dzisiaj byłam u szefa zapytać czy mam szansę powrotu do pracy. Powiedział że tak. Dziewczyny a gdyby nie przedłużyli mi umowy w styczniu to mam możliwość pójścia na rodzicielski i to płatny?
Przy okazji kupiłam pieluchy Pampers 49zł za 96szt i chusteczki Pampers 6-pac za 22zł. Zakupiłam żel pod prysznic adidasa bo był po 6zł a także kapsułki do prania Ariel bo były za 32 zł za 38szt więc pranie wychodzi 0,85zł za pranie.

A tak ogólnie to dzisiaj będę miała dłutowanie zęba i już mam
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #766189 przez tysiiiak
Sevilla Ty pewnie jesteś w temacie :P słyszałam, że dobrze jest na czczo wypić zieloną kawę podobno odchudza :) co o tym sądzisz? A może któraś z was stosowała ? Moja koleżanka niby schudła 6 kg w niedługim czasie a po za tą kawą jadła normalnie... :unsure: hmmm

Karinko Będę z Tobą myślami :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #766193 przez DannaJ
hej Dziewczyny,
ja dziś po wielkiej prośbie...

Wzięłam udział w konkursie "Jak przechodzisz przez zmiany" i potrzebuję głosów, by wygrać coś dla mojego szkraba.

Moje zgłoszenie jest pod linkiem:
www.bebiklub.pl/konkurs/jakim-typem-mamy.../galeria/porada/4046

Jeśli możecie zagłosować, to będę wdzięczna z każdy punkt.
Każda może oddać 3 głosy dziennie! (po głosowaniu wchodzi się jeszcze raz na link).

Za każdy głos dziękuję :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #766194 przez DannaJ
aaa na Bonprixie pokazały się kurtki dla dzieciaczków:

www.bonprix.pl/kategoria/1566/zimowe-kur...aign=wirtualnapolska

Karina - trzymaj się!

11 lata 3 miesiąc temu #766196 przez vika
Alex_87 współczuje Tosia też miała tą bakterie,pilnuj by dostała antybiotyk a póżniej jakiś furaginum teva bo mojej padło na nerki ale to dlatego,że za póżno wykryliśmy bakterie :angry: wczoraj byłam zanieść mocz raz w msc przed szczepieniem badamy hmmmm mam nadzieję,że wszystko jest dobrze :unsure: :huh: też robiłyśmy posiew w woreczku i to w szpitalu więc myśle,że to prawidłowe....Trzymam kciuki :kiss:
pauluska Tośka miała mały katarek w piątek a póżniej w niedzielę a teraz mama się męczy tylko,że mamusia już ma MEGA katarek :angry: ale dobrze,że Tosi nic nie jest hmmmm mam nadzieję,że tak zostanie :huh:

Twenty współczuje też od kilku dni chodzę strasznie zmęczona i taka niedobita pewnie to te pogody+u mnie coś mnie chyba bierze :angry:

11 lata 3 miesiąc temu #766201 przez KarinaM
DannaJ głosy oddane.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #766203 przez pauluska
Alex_87 oj biedna Zuzia :(

U nas to tylko katar wszystko poza tym ok . Iga radosna bawi się więc chyba nie jest źle.
Co do odciągania to na początku spoko ale jak się męczy dłużej to wtedy płacz. Mamy posiedzieć 4 dni w domu (bo u nas pogoda okropna mgliście i mżawka).

demoniqe zależy jakie ciuszki chcesz.
www.zalando.pl/
domodi.pl/
answear.com/
www.perhapsme.com/
www.asos.com/
I standardowo sieciówki:
www.zara.com/pl/ (z sezonu na sezon coraz drożej a niekoniecznie cena idzie w parze z jakością)
www.massimodutti.com/ (ciuszki ekstra jakościowo ale drogie warto zajrzeć jak są przeceny)
www.reserved.com/pl/pl/ (cośtam zawsze można wyszperać ;) )
shop.benetton.com/pl_en/
no i bardziej młodzieżowe
Bershka, Stradivarius , River Island ale też zawsze można coś znaleźć

11 lata 3 miesiąc temu #766216 przez DannaJ
:laugh: dzięki :laugh:

Dziś na tchibo - darmowa wysyłka...
www.tchibo.pl/zima-moda-dziecieca-t400020806.html#niemowlaki

11 lata 3 miesiąc temu #766238 przez anek
hejka!
pogoda do bani...leje...siedzimy w domciu.

Pauluska ja wczoraj z racji ze mam schizy na temat zap uszu a moja gwiazda ma teraz kiepskie noce, ciagnie sie za uszka to byłam u laryngologa.(oczywiscie wszytsko czysciutkie tylko dziąsła rozpulchnione-matka wariatka),pytałam co moge podawac na katar(bo on jest w duzym stopniu sprawca zap ucha u maluszków) i babka polecała ten Euphorbium ze spokojnie mozna go naszym szkrabom podawac nawet przez 1,5 tyg.jak Sz.był mały sprawdzał sie u ans rewelacyjnie.przede wszytskim nie wysusza sluzówki jak Nasivin.

Alex bidulka Zuska, ale wczesnie zdiagnozowane wiec szybko sie tego pozbedziecie.tyle co moge podpowiedziec to przy nerkach trzeba duzo pic wiec moze dopajaj Mała(ale to pewnie wiesz).antybiotyk pomoze i bedzie gites.

Tweety kurde nieciekawie masz.koniecznie musisz miec jakąs pomoc.jedz do mamy, sciągnij Ją do siebie, cokolwiek ale sama bedziesz sie męczyc.mysle ze MaŁy sie budzi z powodu zebów.spróbuj mu dac na noc nurofen.u nas pomaga tyle ze nie chce małej faszerowac wiec tylko w kryzysowych syt.

Synus zdrowy .ten nocny kaszel okazał sie podraznieniem przez suche powietrze.dzien wczesniej włączyłam ogrzewanie gazowe i to go drazniło.dzisiaj u Małego w pokoju zakręciłam kaloryfer i ani razu nie za kaszlał.

wczorajszy dzien zaliczam do najgorszych dni od czasu kolek.Lena płakała, jęczała calutki dzien.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka