BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #765026 przez Alex_87
tysiiiak napisał:

Domiś mi pediatra powiedziała żeby dawać kaszki mannej jedną łyżeczkę do słoiczka albo mleczka ale tylko do jednego posiłku w ciągu dnia :)

Tysiak a jaką kaszkę manną dodajesz? Taką zwykłą czy jakąś inną? I czy najpierw przyrządzasz tą kaszę i dolewasz do słoiczka czy dosypujesz sypką?
Albo ja jestem jakaś głupia, albo oni jakoś niejasno podają te informacje odnośnie wprowadzania glutenu :angry: Dziś Zuzce zrobiłam trochę kaszki manny Nestle zobaczymy czy nic jej nie wyskoczy

Hehe dziewczyny ja jeszcze chyba nie jestem do końca świadoma jak to będzie z dwójką tak małych dzieci, no ale w sumie ten temat był już przerabiany jak nasza Tweety się pochwaliła drugim maleństwem :) Tylko, że my w sumie podjęliśmy świadomie tą decyzję i dopiero zaczynamy się starać, dużo łatwiej by było po prostu wpaść :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #765030 przez marynarka

joasia10015 napisał:

marynarka szacun za pieluchy wielorazowe i choc moze to glupio zabrzmiec -za podjecie decyzji o chrzcie-w dzisiejszych czasach wyrazanie wprost swoich poglądów i racji jest nieco zakłamane :huh:

Co do chrztu, to podjęliśmy decyzję z M. Po tym co wyrabiają księża i jak podchodzą do wiary, zaprzestałam chodzenia do kościoła. Po prostu w niego nie wierzę i nie lubię jak facet, co wie o życiu w rodzinie jedno, wielkie g.... mądrzy mi się na temat wychowania dziecka i tego, że nie mam ślubu kościelnego, więc jestem gdzieś tam na szarym końcu grzeszników, pewnie tuż przed mordercą, bo za nim jest rozwodnik :huh: Ale koniec o religii, bo się zaraz tu taka jatka będzie rozgrywała, że dopiero...
alex ja też zazdraszczam :lol: bo ja bym bardzo chciała a mój M to chyba nie bardzo... Twierdzi, że Matylda mu starczy :S

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #765049 przez joasia10015
moniak kochana ty moja ja kompletnie nie wiem jak sie wziac za ten gluten-próbuje sobie przypomniec jak było z Miłkiem (bo to w sumie 4 lata temu ) i ja wogóle nie przypominam sobie jakiejs kaszki czy co-długo karmiłam piersią (16 msc.) i jakos tak zaczał jesc deserki ,potem kaszkę mleczno-ryżową a jak miał jakieś 7 miesiący zajadał chrupki(mam zdjęcia jak zajada ).Jakoś nie pamiatam żebym sie zastanawiała -co z glutenem... :unsure: :ohmy: KOchana daj znac co ci pediatra powiedział/a :)
A to fota małego Miłka - miał jakieś 7 msc. :)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #765052 przez tysiiiak
Alex, Demoniqe Nie pomogę odnośnie kaszy i liczę, że ktoś podpowie bo mi tak powiedziała pediatra a ja chcę zacząć wprowadzać jak Kuba skończy te 5 mscy czyli za 3 dni :P wiem, że 3 dni wtą czy tamtą to nie różnica ale jakoś tak postanowiłam :P
mi też pediatra mówiła o tych pierwszych ciasteczkach z Hippa że można jedno skruszyć i dać do mleczka (wtedy się kaszka robi) do kaszki albo słoiczka zamiast kaszy mannej więc zakupiłam dziś zobaczę jeszcze cz tak będę podawać czy z kaszą cz na zmianę może :P

Miłuś chyba dużo się nie zmienił :) teraz tylko 'zmężniał' :kiss: przystojniacha :)

11 lata 3 miesiąc temu #765053 przez joasia10015
A tu Miłcio sprzed 4 lat z tą ,,metodą,,(nie pamietam nazwy-co dziecko je to na co ma ochote ,rączkami -wczoraj chyba któraś o tym wspomniała ) :kiss:
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #765060 przez joasia10015
A tu moje pierwsze szczęście (miał jakieś 7,8 msc.)Wzięło mnie na wspomnienia :blush: Mój przystojniak-podobny do Mikusia ? :blush:
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #765065 przez joasia10015
A tu dla porównania Miki -mówia ze są różni-ja widze podobienstwo :kiss: :kiss:
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #765066 przez KarinaM
joasia wrzucaj bo miło się odląda przystojniaka.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #765071 przez ewela86
joasia ale masz przystojniaków w domu!!!! oj bedą łamać serducha :ohmy: dla mnie trochę jednak się różnią...

też bym chciała dikładnie wiedzieć co i jak z tym glutenem, bo tak do końca też nie kminie :huh:

dobranoc!

11 lata 3 miesiąc temu #765079 przez Daarikaa
ja kupilam rosolek z kaszka manna wiec na poczatek tego glutenu powinno wystarczyc :)
jak dowiecie sie czegos na ten temat to chetnie przeczytam

Joasia fajnie ze z mężem gitara ;) moim zdaniem Miłek jest bardziej podobny do Ciebie a Miki do taty Przystojnych masz tych synalków :)

11 lata 3 miesiąc temu #765111 przez Alex_87
Wiecie co nawymyślają teraz z tymi glutenami itd, kiedyś moja mama mówiła, że się po prostu dawało flachę kaszy i tyle :D
A poza tym jednego nie rozumiem, są zalecenia żeby jak się karmi piersią przez 6 miesięcy nie rozszerzać diety, a gluten wprowadzać w 5 miesiącu dosypując kaszki do zupki jarzynowej, więc o co kaman, zupka jarzynowa nie jest rozszerzaniem diety?

Joasia miło się ogląda takie zdjęcia sprzed lat :) ja uwielbiam oglądać zdjęcia Zuzki jak miała np. miesiąc, te dzieciaki tak się szybko zmieniają

11 lata 3 miesiąc temu #765114 przez Olga60
Daarikaa fajny pomysł, z jakiej firmy ta zupka z kaszką? Ja póki co kupiłam z nestle i zamierzałam dodawać do obiadku, ale skoro jest już coś gotowe w odpowiedniej ilości to na początek się skuszę

11 lata 3 miesiąc temu #765118 przez tysiiiak
Daarika, Olga też tak chciałam zrobić ale przeczytałam że to są już dania glutenowe, które powinno się podawać już po adaptacji glutenu czyli po jakiś 2 mscach. Trzeba by było jakoś sprawdzić ile tego glutenu tam jest :cheer: :cheer: :cheer:
Naprawde nawymyślają :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #765119 przez Daarikaa
Olga60 napisał:

Daarikaa fajny pomysł, z jakiej firmy ta zupka z kaszką? Ja póki co kupiłam z nestle i zamierzałam dodawać do obiadku, ale skoro jest już coś gotowe w odpowiedniej ilości to na początek się skuszę

teraz w biedronce są te slioczki ( chyba hipp, jak zanurjuje w szafce to dam znac :) )

11 lata 3 miesiąc temu #765122 przez Olga60
Oooo to jutro do biedrony mykam, dzięki ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka