BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #764528 przez vika

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #764530 przez Sevilla
Ale mnie ominęła akcja wczoraj :P Forum jest po to by wyrażać swoje zdanie, zadawać pytanie i dzielić się opiniami ... każda z nas popełnia błędy, każda z nas ma swoje pomysły na wychowanie dzieci i warto się nimi dzielić, bo być może którejś z nas metoda się przyda i pomoże w codziennym życiu ...

hahaha a propo bycia wyrodną matką ;) ;) , jestem tak przemęczona byciem z małym, że szukam ostatnio byle pretekstu by wyjść z domu bez małego. Dostaje już w łeb od jego radosnych pisków bądź pisków wyrażających niezadowolenie :dry: :dry: :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #764531 przez Sevilla
Co do glutenu, ja podaje raz na 3 dni jedną łyżkę do kaszki wieczornej, zaraz zaczynamy 5 miesiąc i będę wprowadzać trochę więcej :)

A co do tej siateczki, to jak się ją używa, bo chyba za głupia jestem na takie wynalazki???

11 lata 3 miesiąc temu #764535 przez Olga60
www.lidl.pl/cps/rde/www_lidl_pl/hs.xsl/o...n=showDetail&id=2389

Sevilla wkladasz do środka owoc i dziecku sobie ssie, gryzie

11 lata 3 miesiąc temu #764536 przez Olga60
Nie ten link się wkleił, miała być siateczka

11 lata 3 miesiąc temu #764540 przez Olga60

11 lata 3 miesiąc temu #764541 przez Sevilla
hmmm a słyszałyście o metodzie karmienia BLW. Mi się ona bardzo spodobała, bo dziecko samo poznaje nowe smaki i może decydować, co bierze do buzi. Choć jest jeden mankament tej metody, dziecko nabiera złego nawyku jedzenia rączką a nie sztućcami ....

11 lata 3 miesiąc temu #764543 przez ewela86
już się wyleczyłam z tej kurtki :( :( bo właśnie doczytałam:

"przedmioty nadawane bezpośrednio z Chin

wysyłka w ciągu 3-5 dni

czas dostawy od momentu wysyłki 14-30 dni" :lol: :lol: :lol:

vika laleczka śliczna z tej Tosi a w tej czapce normalnie do zjedzenia:) :) :)

sevilla Twoje komentarze czasami mnie rozbrajają :lol: :lol: :lol: nie mogę ze śmiechu :lol: biedna mucha...albo mąż :)

oj ja dzisiaj też miałam nerwa rano... już chyba z 3 tygodnie od 5 rano Diana robi oczy jak 5 złotych i ani myśli dalej spać :huh: wszystko byłoby ok, bo bym sie super wyspała do tej 5 gdyby nie te nocne dodatkowe pobudki :( ciągle czekam na jakąś poprawę ale w najbliższym czasie sie chyba nie zanosi...
mam nadzieję że jej sie odmieni jak wróce do pracy :ohmy:
a propos pracy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #764547 przez Sevilla
ewela86 napisał:

sevilla Twoje komentarze czasami mnie rozbrajają :lol: :lol: :lol: nie mogę ze śmiechu :lol: biedna mucha...albo mąż :)

haha po to tutaj jestem :laugh: :laugh: :silly: :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #764549 przez pauluska
Muszę zakupić taką siatkę może Iguni przypadnie do gustu :)

ewela86 tak możesz zadeklarować że chcesz te 26 tygodni rodzicielskiego a wrócić wcześniej, szef ma obowiązek przywrócić Cię na stanowisko o ile oczywiście masz umowę w tym czasie. Moja znajoma ostatnio się przejechała bo jej umowa się skończyła i macierzyński miała z ZUS chciała wrócić do pracy no a wtedy szef nie ma obowiązku przywrócić na stanowisko. Ja też się bardzo cieszę że mogę z Igą siedzieć w domu szkoda mi jej byłoby teraz zostawiać pod czyjąś opieką. Choć tak jak Sevilla potrzebuję luzu aby móc wyjść z domu sama ale z tym nie ma problemu babcie do opieki są mąż też sobie super radzi pod moją nieobecność :)

11 lata 3 miesiąc temu #764551 przez vika
www.smyk.com/nuby-gryzak-do-podawania-po...wki-gry-dla-dzieci-p a tu w smyku znalazłam :)

ewela86 najlepiej zadzwoń do kadr tam powinni Ci wszystko wyjaśnić....też bym wolała zostać w domu przecie po to przedłużyli urlop płatny byśmy miały możliwość zostać dłużej z naszymi pociechami :kiss: oczywiście nie neguje tutaj osób które wolą bądz muszą wrócić do pracy.... ja ze starszą córą siedziałam do 3 roku i to był dla mnie najlepszy okres w życiu...choć teraz mam zamiar wcześniej wrócić do pracy ale to tylko ze względów finansowych :angry: :dry: Echhhh a chętnie posiedziała bym z małą jak najdłużej TZN... Aż do wieku przedszkolnego:)

11 lata 3 miesiąc temu #764552 przez Alex_87
Heeej!

Dwa razy wysmarowałam długiego posta ale najpierw mnie wyrzuciło z forum, a później komp mi się wyłączył :D

Dobrze, że wczoraj doszło do takiej dyskusji, atmosfera się oczyściła, a ile można "pierdzieć serduszkami", czasem ostra wymiana zdań też jest potrzebna. Poza tym każda matka jest wyczulona na krytykę jeśli chodzi o swoje dziecko - nie okłamujmy się ;)

A my z mężem podjęliśmy ważną decyzję, będziemy się starali o drugie dziecko :D
Będziemy wszyscy we 4 żyli w ciasnych mieszkanku, ale co tam, uświadomiłam sobie, że chce mieć dwójkę dzieci w podobnym wieku, tym bardziej, jak widzę, że Zuzka aż piszczy na widok swoich trochę starszych kuzynek. I cieszę się jak głupia :D

11 lata 3 miesiąc temu #764563 przez vika
Alex_87 GRATULUJĘ podjęcia tak trudnej decyzji :kiss: :kiss: :kiss: hmmmm no i oczywiście pozazdrościć.....hmmm też bym bardzo chciała ale u mnie niestety hmmmm niskie płace i do tego nie mamy własnego konta tylko na wynajmie mieszkamy więc najzwyczajniej boje się :angry: :dry: :dry: moj mąż chce za kilka lat hmmmm teraz też by chciał ale wybiłam jemu to z główki..... za kilka lat będę za stara...więc zostaje mi dwójka choć zawsze marzyłam o trójce chciałam mieć dwójkę rok po roku i po dziesięciu latach trzecie a mam dwójkę 12 lat różnicy :) :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #764564 przez pauluska
Alex_87 powodzenia ! :)

11 lata 3 miesiąc temu #764565 przez tweety
Kacper wazy 8280 i ma 69cm. chyba duzy chlopak nie? wychodzi nam ze jest na 97 centylu. slodziak

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka