BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #764637 przez Daarikaa
heh ale Tosia swietnie bawila sie przy tym piciu i jak fanie robi pierdziawki dziubeczkiem :) słodka dziewczynka! duma mamusi :)

vika jak wrzucasz filmiki?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #764638 przez demoniqe
pauluska w necie szukaliśmy ale strasznie wkurzające są strony, które zbierają tysiące projektów z różnych biur, bo nie do końca w wyszukiwarce można określić to co się chce. Aaaa i co najważniejsze takie wyszukiwarki pomijają bardzo fajne projekty mniejszych biur. Ja znalazłam przez przypadek biuro Atrium. Mają bardzo fajne projekty nawet na wąską działkę bo my mamy wąską. Straszne jest to wybieranie projektów bo jest ich baardzo dużo i ciężko się zdecydować.

Daarika super! My poszukiwaliśmy takiego domku z poddaszem użytkowym ok. 130 m2, ale znaleźliśmy projekt na 165 m2 :) ale w sumie nic w nim takiego nie ma. 3 sypialnie, gabinet, salon z kuchnią, 2 łazienki, taras. Tak planujemy dom na dwójkę dzieciaczków i żeby gość jeszcze mógł gdzieś się przespać :) chcielismy jakiś inny projekt, niestandardowy, ale koniecznie z dużym zadaszonym tarasem i dwoma pokojami na dole (żeby nasza sypialnia była na dole i pokój gościnny, a jak będzie mały dzidziuś drugi to właśnie on tam będzie spał, żeby nie trzeba było do niego na górę latać). Strasznie trudno taki projekt było znaleźc na wąską działkę 21 metrow szerokości.

11 lata 3 miesiąc temu #764639 przez vika
Daarikaa dzięki :) ale wyobraż sobie jak to wygląda przy obiadku :huh: hmmmm co prawda je ładnie ale jak jej się przypomni to robi dokładnie tak samo i jesteśmy obie poplute na pomarańczowo :angry: a wtedy muszę przerwać karmienie i jest krzyk hmmmmm takie błędne koło :angry: :laugh: od jakiegoś czasu cały czas robi takie pierdziochy a jak jest zdenerwowana robi NERWOWE PIERDZIOCHY no komedia czasem :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #764644 przez vika
najpierw muszę wrzucić na youtube ... tam wystarczy się zarejestrować i wrzucić film np. z kompa potem kopiujesz adres i możesz go wszędzie wrzucić :)

11 lata 3 miesiąc temu #764648 przez tysiiiak
Tosia super haha uśmiałam się :) Jak tak pluje to wygląda jak taki angry birds :P mam nadzieję że się nie obrazisz ani nic no tak mi się nasuneło :P Kuba ostatnio zapomniał jak się pluje i dobrze :D a Tosia widzę rączki grzecznie przy sobie trzyma bo u nas to koniecznie w buzi muszą byc :S i wtedy ma marchewkę wszędzie nawet z oczu mu ją potem wygrzebuje :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #764653 przez Olga60
Tosia ARTYSTKA pierwsza klasa :laugh: filmik oglądała ze mną Natasza i była pod wielkim wrażeniem swojej koleżanki, aż chciała zjeść telefon :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #764658 przez vika
tysiiiak no co Ty obrazić .... to nie dla mnie :) ale masz racje szczególnie jak tak pluje w złości :lol:
z tymi rączkami to jak ja ją karmie jest super szybko i ładnie zjada i mało się brudzi ale jak tatuś karmi to już bywa gorzej....kaszka nim ją zje robi się konsystencji mleczka a Tosia cała umorusana :laugh: no i zawsze jest "ONA JUŻ WIĘCEJ NIE CHCE WIĘC JEJ NIE WMUSZAŁEM " hmmmm dziwnym trafem mi zjada zawsze tyle ile jej uszykuje :) :laugh:
no i Tosia musi mieć ciszę i spokój przy jedzonku...wszystko ją rozprasza...wszystko musi widzieć.... :lol: ciekawska po mamusi ja podobno też wolałam słuchać i patrzeć niż jeść...i do tej pory tak mi zostało :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #764663 przez vika
Olga60 no właśnie przypomniałaś mi czy wasze dzieciaczki też są tak bardzo zafascynowane innymi dzieciaczkami??? no moją to hipnotyzuje inne dziecko....jak puszczam jej filmiki z nią w roli głównej to Tośki nie ma tylko jak słyszy płacz jest gorzej...jest wrażliwa na swój płacz...heheee zaraz z ryjka robi się podkówka i do płaczu się szykuje :lol:
ale ostatnio była u mnie przyjacióła z małym to chciała go zjeść...a On biedny nie wiedział co się dzieje...tak go tarmosiła....aż się do niego trzęsła :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #764671 przez moniaaak
oj widzę, że wczoraj tu huczało trochę. Niestety dopiero dziś nadrabiam.

demonique, tysiiiak vika jaką dajecie kaszę dzieciakom? Ja próbowałam podać z Bobovity malinową i bananową, ale za chiny nie chce. Jak spróbowałam malinowej to w sumie się nie dziwie- słodkie to strasznie :(.
Poza tym doszłam do wniosku, że to uczulenie na buzi to chyba od tych kaszek, bo samo mleko jak mu kiedyś zrobiłam to było ok.

demonique z tych siateczek to takie bardziej memłanie. Ale trzeba pilnować, żeby nie wywalił. Kacprowi ciągle wypada z rąk, albo cały się tym jabłkiem wybrudzi. Bez śliniaka ani rusz :).

Alex trzymam kciuki

Karina znając życie to za parę lat Irina powie, że Igorowi zrobiliście, a jej nie- jak to dzieciaki. Kasy to trochę kosztuje, ale pamiątka super:).

Tweety kawał chlopa z Twojego dzieciaczka. Kacperek trzeciego ważył 6450, jutro idziemy na pneunokoki to go zważymy :).

vika chyba ty nauczyłaś Tosię pić z niekapka, prawda? Jak to zrobiłaś? Poradź coś :). Tosia to taka mała modelka- bardziej zapatrzona w kamerę niż łyżeczkę... ale widzę, że pluje jak mój Kacper :D

11 lata 3 miesiąc temu #764676 przez tysiiiak
Moniaaak ja daję właśnie bobvity malinową albo bananową albo Nestle teraz mam też brzoskwiniową ale jej daję dwie łyżeczki do rannego mleczka albo jeszcze ryżowo-kukurydzianą bananową :) ale masz rację malinowa jest mega słodka banan już lepiej ;)

11 lata 3 miesiąc temu #764679 przez vika
moniaaak kaszkę dawałam bobovita waniliową i bananową ale przeszłam na nestle teraz malinową porównałam je i uważam że nestle jest bardziej odżywcza i ma więcej wit no i właśnie jest mniej słodka w ogóle z bobovita wszystko jest takie słodkie,no i podaje kaszkę łyżeczką i od początku nie miałam z tym problemu....a z kubka pije tak jak maluszki z butelki...czyli trzymam ją taj jak do karmienia nie w foteliku tylko na ręce,choć tak jak napisałam często się krztusi dlatego wolę ją POIĆ łyżeczką :) a z tym piciem to chyba tak szybko załapała bo po prostu chciało jej się pić...jak na razie wchodzi jej tylko woda lub herbatka z bobovity z maliną i dziką różą.

11 lata 3 miesiąc temu #764683 przez demoniqe
moniaaak ja daję Nestle Malinową a od dziś bananową :)

11 lata 3 miesiąc temu #764699 przez marynarka
Nie dam rady nadrobić :( Wróciłam z mała z fizjo. Lepiej z kręczem szyi :huh: Ale prawdopodobnie czeka nas kask na formowanie głowy, bo jest niesymetryczna :(

Któraś pytała dlaczego używam wielo... Jest ekologicznie (dziecko przez cały okres pieluchowania zużywa ponad tonę pampków, które potem gniją ok. 500 lat na wysypiskach - nie chce takiego "świata" dla mojej córci), ekonomicznie (mała jak była mniejsza chciała mieć zmienianą pieluchę po każdym siku - 20 pieluch dziennie szło, jak nie więcej. Dodatkowo ja jak biorę niuńkę na ręce, a jest w pampku i czuję, że ma mokro to zmieniam, bo to takie trochę niefajne, że leży w zasikanej pieluszce), no i na koniec aspekt zdrowotny - powinien być na początku... Nie przebadano do końca jak poliakrylamid znajdujący się w pampkach wpływa na zdrowie, do tego dochodzi przegrzewanie okolic intymnych o 2 stopnie w pampkach (ważne dla mam chłopców - późniejsze problemy z płodnością) i dodatkowa: ja nie chciałabym chodzić w podpaskach 2 lata i nie widzę potrzeby żeby moja córa chodziła w plastiku 2 lata. Koniec wywodu :D jak doczytam to napiszę coś na temat...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #764706 przez vika
marynarka a jakich pieluszek używasz, gdzie ,za ile i kupiłaś i il;e ich zużywasz mn więcej teraz ??? ja starszą wychowałam na tetrach i Tosie też chciałam ale jakoś nie wyszło... :angry: właśnie myślę by teraz przejść ale zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać :angry: :dry: :huh:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #764724 przez marynarka
tutaj ogólnie o pieluchach wielo, jest też bazarek :D
pieluszki

otulacze wełniane ma stąd: otulacze włniane fajna niegryząca wełna :) Bardzo je lubię :D

Stąd mam dwie kieszonki. Są spoko, ale wkłady to syf :angry: Lepiej wkładać taki ręcznik dla gościa z ikea, za 1 zł, złożony na 4, czy na ile potrzebujesz...

Stąd mam kieszonki i bardzo lubię :) kieszonki bez przeszyć przy nóżkach

Większość polskich firm :D Dodatkowo ma Kieszonki Bumgenius (nowe są mocno drogie) :) Są fajne i szybko schną. Formowanki Tots Bots - różne. Reszta później, bo mała jęczy...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka