BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #764475 przez pauluska
Olga60 hahaha miałam napisać o tak macie racje jak ja w ogóle mogę myśleć aby przekłuć uszy w leginsy też nie będę ubierała Igi - to dla Ciebie byłoby przyjęcie krytyki ? zastanów się nad swoimi wypowiedziami ;) bo osobą która krytyki nie potrafi przyjąć to jesteś Ty ! Na forum to ty przodujesz w tym co robisz najlepiej a bardzo dużo decyzji innych mam krytykujesz !!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #764476 przez alexa_
KarinaM Gdybym miała taką pamiątke dlla jednegodziecka to i dla drugiego bym chciała. chociaż koszt nie mały.

Co do tej dyskusji która schodzi na coraz niższy poziom. To uważam że każda z nas jest najlepszą mama dla swojego dziecka i bez sensu sie tutaj przepychać.

11 lata 3 miesiąc temu #764477 przez pauluska
Iga właśnie poszła na pierwszą drzemkę więc czas aby się ogarnąć. W tym tyg zaczynam podawanie mięska ciekawe jaka reakcja będzie - mam nadzieję że bez rewolucji :)

11 lata 3 miesiąc temu #764485 przez KarinaM
Ja z mięskiem jeszcze poczekam. Wczoraj Irina zjadła prawie cały sloiczek zupki jarzynowej (bez dwóch łyżeczek). Aż byłam w szoku. Ale nie zastąpiło to niestety posiłku mlecznego. Fakt że zjadła nie za godzinę po zupce ale po dwóch.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #764488 przez pauluska
KarinaM a próbowałaś podać wodę ? Ja zauważyłam że Iguni bardzo się chce pić po zupce i jak wody nie pije w ogóle w dzień to po zupce zawsze pociągnie z 40 ml.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #764490 przez vika
wczoraj przed snem Was czytałam i powiem szczerze hmmmm z otwartą BUZIĄ :ohmy: Uważam,że co niektóre zbyt ostro wypowiadają się na dany temat i uważam,że ostro naskoczyły na PAULUSKĘ....
No ja też nie raz mam odmienne zdanie ale wyrażam je dość łagodnie by drugą osobę nie urazić...niektórym z Was tego brakuje :huh: :huh: :huh:
co do rzeczy z h&m uważam,że nie trzeb być bogatym by tam kupować....Hmmmm wrecz przeciwnie w galerii nie raz i nie dwa można kupić coś za półdarmo tylko trzeba wiedzieć kiedy...np.w ten weekend była promocja w gazecie GRAZIA za 2,99 były kupony o wartości 20 zł przy wydanym 50zł więc ja dałam się na to złapać i kupiłam kilka rzeczy za 109,99 wydałam 69,99 + 2*2,99 za gazety dodatkowo były tam kupony rabatowe na inne sklepy np.reserved kids-20% za czapkę zapłaciłam z 24,99-19,99 może nie duży rabat ale zawsze coś :)
JA TAM UWIELBIAM SWOJĄ STROIĆ I JEDNĄ I DRUGĄ....I MUSI BYĆ MNIE NA TO STAĆ :P :P :P
USZY TEŻ ZAMIERZAM PRZEKŁUĆ ZANIM SKOŃCZY ROCZEK CZY TO SIĘ KOMUŚ PODOBA CZY NIE :P :P :P
POKAŻE WAM MOJE ZAKUPY TO SĄ STARSZEJ CÓRKI

A TO Tosi Hmmmm miało nie być różowego ale to jest silniejsze...kocham dziewczynki w różu :P :P :P

11 lata 3 miesiąc temu #764491 przez vika
ja też swojej podaje picie po kaszce i po zupce...hmmmm Tosi spodobało się picie herbatki z łyżeczki i wypija jakieś 30-40ml

11 lata 3 miesiąc temu #764493 przez vika
a to są ciuszki które dostała od chrzestnego z Niemiec..... tam kupione prawie za grosze np body za 3,5 euro na ich zarobki to jak u nas za czekoladę....

11 lata 3 miesiąc temu #764500 przez ewela86
pauluska ja jeszcze z mięskiem poczekam, ale Iga jest o cały miesiąc starsza więc chyba już na nią pora... a gluten już wprowadzałaś? jeśli jak to w jaki sposób? z tym też czekam jak skończy 5 miesięcy.

vika przecudne ciuszki, zarówno starszej jak i malutkiej :) bardzo mi sie podoba czapeczka dla Tosi, sama chciałabym kupić coś podobnego dla Dianki.
a ja zastanawiam się nad tą kurtką...tylko jeszcze sie waham... kolor chyba ten miętowy. Co myślicie?:
allegro.pl/kurtka-na-zime-kolory-roz-9-1...ral-i3623920383.html

ja narazie daję pół słoiczka i za jakiś czas dojada z cycka bo boję się że mi pokarm zniknie, a i tak jest juz go mało i czasem nie chce ciągnąć. :(

11 lata 3 miesiąc temu #764506 przez ewela86
vika wiem o czym mówisz bo ja dostaje ciuszki z Kanady od mojej siostry. Ja bym wydała na nie majątek pewnie i nigdy bym tyle i takich rzeczy nie kupiła. Ona też tam kupuje za parę groszy, bo wyprzedaże są tam takie że mnie głowa boli! (za spodnie, bluzki, body, pajace, dresy, leginsy płaci po 2, 3, 5 dolarów). Jakość też nieporównywalna do naszej.

11 lata 3 miesiąc temu #764510 przez KarinaM
Paula wody nadal nie chce ale posmakował Jej soczek winogronowo-jabłkowy rozcieńczony z wodą pół na pół. Potrafi wypić na raz nawet 60ml. Daję Jej ile chce bo wiem że po tych zupkach zapycha się. A jak pije to dobrze.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #764512 przez vika
ewela śliczna kurteczka :kiss: ta miętowa bardzo mi się podoba :kiss: :kiss: ja już mam ale ledwo wczoraj się powstrzymałam by nie kupić drugiej :cheer: :cheer: :cheer: :woohoo:
pokaże Wam Tosie w czapeczce i piżamce
no słodkości :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
na szczęście wziełam rozmiar 3-6 msc jet w sam raz i jeszcze jest troszkę luzu....moja Pyza wytrzymała wczoraj 4 godz bez mamy tylko z Tatusiem ale dzielnie czekała aż mama wróci i da cyca na dobranoc :silly:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #764516 przez pauluska
Ja glutenu jeszcze nie podawałam bo ta alergolog do której jeździliśmy mówiła aby zaczekać, mięsko chce dać w tym tygodniu aby zobaczyć reakcję bo w poniedziałek jedziemy do kolejnej alergolog to już bym wiedziała jak działa na Igulę. Co do glutenu moja koleżanka wprowadza zwykłą kaszką manną do tego dodaje pół słoiczka deserku i ma gotowy posiłek jej synek toleruje super. U nas to pora na mięsko, gluten i żółtko no ale wszystko po mału musimy robić

ewela86 kurteczka piękna mi się podoba miętowa i koralowa

Vika
ciuszki piękne. Ja też się zarzekałam że różowych nie będę kupowała ale jak zajrzę do komody to chyba 3/4 w różu :D mamy identyczną czapkę Iga wygląda w niej do schrupania, Tosiunia też :D

A gdzie kupujecie takie hmm chyba do siatki w które wkładacie np kawałek jabłka ? Jabłko dajecie oczywiście takie swojskie nie ze sklepu ?

11 lata 3 miesiąc temu #764520 przez vika
A i jeszcze jedno ja uwielbiam bodziaki z H&M SĄ SUPER....oczywiście trzeba wiedzieć które wybrać... moja od urodzenia najbardziej dopasowane ma właśnie z H&m i długo jej służy jeden rozmiar co z innych sklepów jest niemożliwe :angry: oczywiście muszę jeszcze wypróbować z next bo też słyszałam dobre opinie i wiem,że na pewno są lepsze jakościowo bo H&M to chiny :dry: No ja to mam takie lekkie KUKU bo Tosia musi mieć wszystko dopasowane(w sam raz) czyli nie za duże ale oczywiście nie może być za ciasne chodzi o to by idealnie leżało(ale to jest moje KUKU takie już od dzieciństwa)Hmmm tak mam i tyle,dlatego Tośka szybko wyrasta :angry: :angry: :angry:
ostatnio wyjełam bodziaki z biedry co w lipcu były disneya NO TRAGEDIA JAKAŚ na długość już ok a w szerz zmieściła by się jeszcze jedna Tosia :huh: :ohmy: :ohmy: pól plecków ma odkrytych haaa no i całe ramionka :angry: :angry: dwie pary do kosza :huh:

11 lata 3 miesiąc temu #764522 przez Olga60
Pauluska w super pharm kupiłam tą siateczkę do "jedzenia" :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka