BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #763857 przez KarinaM
Nie wiem czy wam pisałam że jak Igor był mały to na poręczy łóżeczka wieszalam Mu swoją bluzkę żeby czuł mój zapach bo budził się i nie z głodu ale chciał się przytulić. Pomogło. Irinie jeszcze nie wieszałam ale jak zacznie budzić się co chwila to spróbuję. Trzeba wszystkiego próbować.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #763860 przez pauluska
Pewnie Twój Synuś jest bardzo wrażliwy i tak odreagowuję trudy dnia.

No a my jedziemy do 3 alergologa po tym jak ta babka przypisała nam leki sterydowe na ciałko i na główkę nie mówiąc że nie można stosować dłużej niż 3 dni no i podawanie cały czas Zyrtecu a co najważniejsze namawia nas na testy bo nie chce inaczej wystawić zaświadczenia na Bebilon Pepti mimo że na pierwszej wizycie powiedziała że są nie miarodajne stwierdziłam że to nie lekarz któremu mogę zaufać. A ja jestem przekonana że u nas o mleko chodzi. Zmieniliśmy mleko Iga ma super skórę zero bóli brzuszka prężeń przy jedzeniu nie podaje jej żadnych z zaleconych leków i jest ok to po co mam truć dziecko ? Ale boję się wprowadzać mięsko bo to też białko ale 21 wizyta do trzech razy sztuka :D

11 lata 3 miesiąc temu #763862 przez anek
Sevila przykro mi...masz Maksiora i tym sie ciesz a na drugiego bobaska porzyjdzie jeszcze czas.

Monia gdzies kiedys czytałam ze obrazy senne zaczynaja sie w ieku 9-10msc i wtedy dzieci budza sie z płaczem.mi sie wydaje ze to jest odreagowanie na bodźce z dnia.nieiwem jak jest ale np.niech Kacperek nie ogląda TV,wycisza sie przed snem(przygaszone świtało,cisza w domu)raczej zeby miał taki spokojny dzien.nieiwem co mogło by jeszcze pomóc...
wydaje mi sie ze to przejdzie z czasem, poprostu rozwija mu sie ukł nerwowy i tak reaguje.
Moja córeczka tez sie budzi teraz ZAWSZE o 24 a wczesniej budziła sie o 2.nie jest głodna tylko poprostu budzi sie.daje mi popalic z tymi nocami.

11 lata 3 miesiąc temu #763864 przez demoniqe
hej kochane!

Sevi strasznie mi przykro ja też poroniłam wcześniej więc wiem co czujesz...

a ja dziś zostawiłam męża i Kubę na spotkaniu rodzinnym u teściów i poszłam z kuzynką męża na koncert! ależ odpoczęłam! rewelacja!
Kuba był bardzo grzeczny u dziadków a dzidziuś kuzynki (miesiąc młodszy) wył cały czas jak nas nie było podobno. Nie jest przyzwyczajony do innych osób i do zostawania z tatą.

11 lata 3 miesiąc temu #763873 przez Olga60
Sevilla przykro mi bardzo :( , chyba większość z nas na tym forum wie co czujesz :kiss:

Moje dziecko od paru nocy daje czadu, budzi się ok 3 i włączają jej się pogaduchy, a ja rano nieprzytomna, w związku z czym zaliczamy razem jej pierwszą drzemkę. W ogóle ona dużo gada, ledwo otworzy oczy i buzia się jej nie zamyka, czy Wasze dzieci też tyle gadają?????

11 lata 3 miesiąc temu #763879 przez KarinaM
Moja ostatnio przestała gadać ale nauczyła się cmokać i robi to cały czas. A przy tym cmokaniu wytyka język. Ja nie umiem tak zrobić jak Ona. Przy jedzeniu też cmoka więc dawanie Jej teraz zupek to zabawa z Jej strony a z mojej nerwy. I przy jedzeniu nie możemy być same. Najlepiej żeby wszyscy domownicy byli i gadali do Niej to wtedy zje pięknie i cieszy się. A jak jestem z Nią sama to marudzi i cmoka.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #763885 przez anek
Olga znaaamy znaaaamy to gadanie o 3 rano,moja tez gaduła okropna.

Karina to u nas odwrotnie.musze byc z nią sama i wtedy sie skupia na jedzeniu i zjada a jak ktos tylko przyjdzie to cieszy buziala i juz chce sie bawic i jedzenie moze nie istniec.

ide spac bo za 2 godz pobudka.spokojnej nocki.

11 lata 3 miesiąc temu #763892 przez Daarikaa
moniiak mojej tez sie zdarza ale nie za czesto budzic sie z takim okropnym placzem ze odrazu jestem na rownych nogach, ja zauwazylam ze ona ma tak jak miala jakis aktywny dzien np jakies nowe osoby, nowa zabawa itp mozze tak one odreagowauja...

karina u nas znowu tak jak u anek najlepeij jak jestem znia sama to sie skupia na jedzeniu a jak sa inni to zgrywa sie ... gryzie smoczek, cmoka, przekreca sie a mnie normalnie strzyka

11 lata 3 miesiąc temu #763895 przez tysiiiak
My byliśmy dziś u teścia na imieninach (kupiliśmy wkońcu jakiegoś whiskacza :P ) i Kuba dopiero teraz po kąpieli zasypia w łóżeczku ;)

Postawiliśmy u teściów wózek koło włączonego kaloryfera i efekt mamy w postaci krzywej felgi i dziurki w dentce :angry: :angry: :angry: wrrrrrrrrr

Kuby gadulenie ostatnio wygląda tak jakby wszystkie żale z siebie wyrzucał :P wtedy mówi mamama bababa i różne takie śmiechowe rzeczy mu wychodzą :P ale ogólnie gada mniej niż wcześniej ;)

Alex ta maseczka dla dzieci w inhalatorze z biedry jest troszkę za duża dla Kubulka ale to dobrze na dłuzej będzie :) sorki, że dopiero teraz piszę :P za każdym razem wylatywało mi z głowy :P

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #763951 przez KarinaM
U mnie właśnie pobudka na mleczko. Zjadła i śpi a przez sen cmoka i pierdzi buziakiem. Nie wiem czy Jej się sni że to robi czy to bezwiednie?
Irina przy zupkach musi mieć publikę a przy mleku to różnie. Jak karmi Ją moja mama to ja muszę często wychodzić z pokoju bo odwraca za mną głowę. Ale to pewnie dlatego że karmi Ją jak ja pójdę odprowadzić Igora do szkoły i jak wracam to Ona je. No i zainteresowana jest kto to przyszedł i gada.

Lecę spać. Może dzisiaj da radę trochę dłużej. Może Irina nie obudzi się o 6 czy 7. Ale to pewnie moje marzenie.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #763955 przez KarinaM
Witam rano :laugh: :laugh: :laugh:

A jednak Irina wstała o 6. Chciałam żeby polezala jeszcze ale niestety nie dało rady. Przebrałam Ją,zjadła a teraz leży z tatusiem a ja piję kawę.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #763959 przez tweety
u nas noc madakra. od 23 do 1 pobudki co chwila, ledwie zdazylam zasnac, potem jedzenie o 1 ale zrobil takie wycoe przed ze szkoda gadac. o 3 wiec obudzil bo zle mu pieluche zalozylam i zasikany caly materac, dlugo zasypial a od 5 z nami w lozko ale rzucal sie po calym. niewyspana jestem. zaraz pierwsza drzemka wspolna, nie ma wyjścia

11 lata 3 miesiąc temu #763965 przez munnecabrava
Paula spróbuj wprowadzać np mięsko królika drób omijaj wszystko co ma związek z krową :P
Bo to dwa różne rodzaje białka.

Zastaawiam się czy to dobry pomysł zmieniać mleko już na następne ??

11 lata 3 miesiąc temu #763980 przez Olga60
m-brava a dlaczego chcesz już zmieniać mleko na następne, przecież jest od 7 m-ca???

11 lata 3 miesiąc temu #763993 przez moniaaak

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka