BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #763307 przez demoniqe
ewela ja mam Dentinox i jest ok.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #763343 przez joasia10015
Jeśli chodzi o zęby to ja słyszałam tylko o wróżce-zębuszce ale to juz u starszych dzieci ;) PO za tym nic nie wiem :cheer: :unsure:
Akurat dziś miałam pytac o żel na dziąsełka -a tu niespodzianka- wy piszecie o tym :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #763478 przez Ewelinczok
Moj Paweł ma dwa ząbki od 3 tyg i strasznie mnie gryzie przy karmieniu. Chyba pomalu bede przechodzic na mm
Powiedzcie czy moge tak poprostu mu cycka nie dac i tyle czy lepiej stopniowo wprowadzac mm???

Ja tez nic takiego nie slyszalam zeby prezent kupowac...

11 lata 3 miesiąc temu #763506 przez KarinaM
Witam :)
Noc spokojna. Irina jak usnęła po 18:00 to spała do 5:00. Wypiła mleczko i pogadała chwilę w łóżeczku i usnęła dalej. Obudziła się o 7:00 radosna. Ciekawe tylko do ktorej tak będzie.
Moje chłopaki poszli na rajd że szkoły. Tym razem będą szli 10km. :laugh: :laugh:

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #763507 przez anek
Witam z rana
Demonige film super!!!

Noc juz tradycyjna z 5pobudek.od 6mala szaleje w łózeczku, ja jeszcze podsypiałam.jakos pochmurno u nas.nie chce mi sie wstawac .starszak jeszcze chrapie.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #763530 przez Sevilla
Ze smutnych wiadomości, u nas z dzidzi drugiej raczej nic nie będzie. Dzisiejszy test wyszedł bladzioch, czyli beta raczej spada (robię testy tej samej firmy). Prawdę mówiąc czułam, że z tego nic nie będzie, bo nie brałam leków przed ... czekam, więc na krwawienie, jak się nie pojawi to lecę we wtorek do gina i niech on ocenia sytuację ...

Z weselszych wiadomości NADAL MAM MAKSA :), który piszczy już od 6.30 a mi łeb pęka w szwach ... jak piszczy to znaczy, że go uszy nie bolą i to też jest dobrą wiadomością ...

O prezentach za ząbkowanie nie słyszałam, ale jak już miałby być to chyba dla matek, za cierpliwość i wytrwałość z marudzącym bąblem ... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: a o Wróżce Zębuszce słyszałam ...

aaa I wczoraj Masior wkońcu nie pogardził mlekiem, a na obiadek wciągnął 3/4 dużego słoiczka puree z łososiem jadł aż mu się uszy trzęsły z radości ...

11 lata 3 miesiąc temu #763531 przez demoniqe
Sevilla może będzie dobrze kochana! Trzymam kciuki!

Jak ja kocham weekendy i męża w domu! pomoże przy karmieniu, przy śniadaniu, ubieraniu, rewelacja! Właśnie usypia Kubusia. Mały zjadł 70 ml mleka mojego z butli i zajadł 80 ml kaszki łyżeczką.

Ewelinczok a może odciągaj laktatorem i dawaj butlą? Ja tak robię rano zawsze, potem daję cycka bo mnie jeszcze nie gryzie.

11 lata 3 miesiąc temu #763537 przez KarinaM
Sevilla trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze.

Ja już odkurzylam i zmylam podłogi. Myślałam że Irina uśnie przy odkurzaczu ale niestety nie usnęła ale była spokojna więc odkurzylam na raz całe mieszkanie.

Ja znam bardzo dobrze wróżkę zębuszkę. Jak Igor zgubił pierwszego zęba to dostał 10zł. Jak zobaczył to zapytał czy za drugiego da Mu 20zł. Ja mówię że nie wiem bo to wróżka decyduje. A On na to że jak dałaby Mu za drugiego 20 a za trzeciego 30 i tak liczył ile dostanie za wszystkie. Musiałam go przystopowac i powiedziałam że wróżka nie jest tak bogata i ma dużo dzieci. A On co na to? Że wróżka jest bogata ale w zęby.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #763548 przez Ewelinczok
demoniqe napisał:

Sevilla może będzie dobrze kochana! Trzymam kciuki!

Jak ja kocham weekendy i męża w domu! pomoże przy karmieniu, przy śniadaniu, ubieraniu, rewelacja! Właśnie usypia Kubusia. Mały zjadł 70 ml mleka mojego z butli i zajadł 80 ml kaszki łyżeczką.

Ewelinczok a może odciągaj laktatorem i dawaj butlą? Ja tak robię rano zawsze, potem daję cycka bo mnie jeszcze nie gryzie.

Wlasnie laktatorem bardzo malo odciągam :( raczej mu nie starczy. Zreszta jak sie lakratorem odciąga to pokarmu jest coraz mniej i zanika wiec i tak na mm bede musiala zmienic. No chyba ze go jakos oducze gryzienia. Mówie mu ze nie wolno, ale chyba to jeszcze nie dociera do niego

Od wczoraj robilam eksperyment ze spaniem .... Wykapalismy pawła jie o 20 tylko o 22 ii o dziwo spal dluzej i tylko dwa razy sie obudzil. A dzis w nocy poszedl tez późno spac i tez budzil sie dwa razy , spal do 8. A do tego przez dzien go wymeczylismy, mial jakies dwue krotkie drzemki i to wszystko. A dzisiaj jedziemy na duza impreze urodzinową jestem ciekawa o ktorej zasnie.

11 lata 3 miesiąc temu #763570 przez moniaaak
U mnie noc bez szału oprócz pobudek na jedzenie kilka razy budził się z płaczem, przytulenie i odłożenie pomagało na chwilę, a potem znów to samo.
Po piątej już wzięłam go do siebie do łóżka. P. nie było to mieliśmy dużo miejsca ;).

Sevilla trzymam kciuki. Oby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.

Ewelinczok mnie Kacper też trochę przygryza, ale na razie jest to znośne. W każdym razie nie myślę o przejściu na mm. Czasami mam ochotę się poddać, ale bardziej ze względu na nocne wstawanie. Przy 5 pobudkach ciężko się wyspać... A u mnie laktator też nie działa- jestem chyba z tych tępych w jego obsłudze ;)

Dziś dałam mu kaszki z butelki. Na początku był zaciekawiony, ale w sumie zjadł ze 40 ml. No ale nic- będę próbować dalej, może w końcu się przyzwyczai i zacznie jeść większe ilości. Potem poprawił cyckiem i teraz usypia w łóżeczku.

11 lata 3 miesiąc temu #763575 przez Daarikaa
sevilla trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!

U nas nocka fajna 20 - 2 - i spanie do 8:30 wiec piersza drzemka z 9 przesunela nam sie na 10

w koncu powoli Klaudie opuszcza kaszel.... ufff moze uda sie wyjsc na spacerek dzis

karina Ty normalnie masz blizniaki ;) hehe oni sa tacy podobni do siebie:) extra zdjecie jak leża oboje, takie sweet

11 lata 3 miesiąc temu #763577 przez Sevilla
Dziękuję dziewczęta za wsparcie i większą wiarę niż posiadam ja sama :)

Ja właśnie jak kura domowa i matka Polka sprzątam chatę, gotuję oraz jak pani sama sobie piszę do Was ...

Ja na noce nie mogę narzekać, bo Maksior śpi przeważnie od 19.30 (góra 20) do 6.30 - 7.00 z pobudką koło 2-3 na żarełko i około 5 daję mu herbatkę jak się przebudzi ... a teraz śpi na dworze od 9 rano :)

11 lata 3 miesiąc temu #763611 przez tysiiiak
Hej :)
nocka spoczko jedna pobudka na jedzonko :)

Sevi 3mam kciuki żeby było dobrze :* Ja raczej nie sugerowałabym się zwykłym testem. Raczej zrobiłabym betę i po dwóch dniach kolejną żeby sprawdzić czy spada ale teraz to chyba lepiej poczekać na wizytę :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #763663 przez Sevilla
Dziewczęta myślę, że dziś alb jutro będzie po fakcie, pojawiły mi się czerwone niteczki krwi w śluzie. Luteinę i tak już biorę, więc chyba nawet nie ma sensu już dzwonić do lekarza. Nic innego już mi nie zaaplikuje ... :( :( :(

11 lata 3 miesiąc temu #763679 przez Domiś91
Sevilla, współczuję... Może jeszcze nie wszystko przesądzone. Trzymam kciuki żeby wszystko było OK!!! :kiss:

Co do prezentów to ostatnio słyszałam, że tata kupuje mamie prezent za każdego ząbka dzidzi :) Nie mam pojęcia dlaczego ale podoba mi się taka opcja :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka