- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Tysiak u nas jest to samo, na boki czasem się wysili, ale jak już trzeba jakoś bardziej to po prostu odpuszcza sobie zabawkę, na brzuch/plecy przekręciła się tylko jednego dnia, tak się cieszyłam no ale to były jednorazowe akcje. Dobrze, że przynajmniej pełza na podłodze, no i chyba szybciej usiądzie niż się będzie obracała, bo już raz usiadła w leżaczku
A poza tym moje dziecko jest taak marudne, ledwo wstanie a za 10 min już płacz, nic ją nie interesuje, bawić się średnio chce :/ no nic znowu trzeba przeczekać gorsze dni...
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
na brzuszku też pełza zazwyczaj wokół własnej osi, coraz pewniej trzyma się na wyprostowanych rączkach i też robi taką kołyskę na brzuchu, o której pisała Sevilla
Zuzka boska wygląda jakby dobrą komedie oglądała tylko popcornu brakuje
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Irina też robi kolyske na brzuchu. Ja mówię że to samolot. Ręce i nogi w górze trzyma. Tylko nieraz głowy nie podniesie bo już siły brak. A przewroty z pleców na brzuch dalej ćwiczy.
Wykapalam Ją po 18:20 i znowu zjadła 110ml ale miała prawo bo o 17:15 zjadła pół sloiczka gruszki williams. Usnęła mi na rękach ale jak odłożyłam do łóżeczka to płacz. Moja mama Ją wzięła a ja poszłam z Igorem wykąpać się do siostry na dół bo w łazience nie mamy już nic. No przepraszam kibelek ale tylko postawiony i podłączony na noc.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tysiak- ja też się denerwowałam, że Pola nie obraca się na boki ( robiła to tylko kilka razy po 3 miesiącu i koniec) i nie robi tego do tej pory zresztą...do zabawek siega sobie z pozycji na pleckach, jak ja sama dam na boczek to się obraca na brzuszek, i z brzucha na plecy tez już sobie niezle radzi. Ale boki fe i koniec. Byłam u lekarza- pediatry, bo znalazłam super babeczke u nas na NFZ z powołaniem, podejsciem do dzieci i wiedzą, obejrzała mała, pomęczyła i powiedziła zebym sie nie przejmowała, bo nie widzi zadnej asymetrii ani napięcia i że mam sie nie martwić. Niektóre dzieci pomijaja pewne etapy, albo robią cos poźniej...wszystko w swoim czasie, Jak nie chcesz się zamartwiać to idź z Kubusiem do pediatry, tylko jakiegoś dobrego, bo ja najpierw byłam z Pola u innej babki jak Pola miała katar i przy okazji zagadałam, że mała nie obraca się na boki a ma już ponad 5 miesięcy to nawet tego nie skomentowała, "olała" temat. Jak zauważy jakieś nieprawidłowosci to da skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, albo neurologa, a najprawdopodobniej po prostu Cie uspokoi, ze wszystko ok
Alex, Demonique- sliczne te Wasze dzieciaczki :)napatrzeć się nie mogę...
Nie było dziś naszej Pani doktor a do tej "konowałki" iść nie chciałam, więc dalej nie wiem co z wysokimi limfocytami Poli. Będę się musiała zamartwiać do czwartku...
U nas pogoda dziś była bajeczna:)A to fotka z dzisiejszego spacerku...z pozdrowieniami dla wszystkich forumowych Cioć, Koleżanek i Kolegów
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Gabi widzę, że Pola już porzuciła gondole? My od jutra też przesiadamy się w fotelik, bo gondola przy w plecy i jest krzyk
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A dziewczyny znacie coś co można brać doustnie na zapobieganie zapaleniom tam na dole pewnie przy spirali mnie to nie ominie :/
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
U nas położna też okropna, nie przychodzi już.
Dałam małemu na noc Bebiko zamiast Nan 1, zobaczymy, wypił ładnie.
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Z milszych rzeczy, wróciłam, patrze synuś śpi, a on nagle otwiera oczka i zapodaje mi uśmiech od ucha do ucha, po czym zasnął ponownie
pauluska w aptece dostaniesz doustne probiotyki
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też staram się nie przejmować brakiem tych obrotów, chodzimy na rehabilitacje, więc gdyby było coś nie tak to by napewno to stwierdzili, tymczasem Zuza robi podchody do siadania, a na obroty może przyjdzie czas
Echh my dziś problemy brzuszkowe mieliśmy, dałam jej wczoraj i dziś brokuła, tak jej smakował, ale chyba jej zaszkodził, bo ulewała strasznie i odbijała tym brokułem, no i płacz był taki jak za czasów kolkowych
Gabi Polusia jest śliczna Jak patrze na te Wasze dzieciaki siedzące grzecznie w wózkach to aż mi się przykro robi, że ja z moja to nie za bardzo mogę wyjść na spacer, tylko jak jest śpiąca, a tak wózek parzy, niezależnie czy spacerówka czy gondola, antywózkowe dziecko mi się trafiło.