BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #804993 przez vika
ewela ten wielbłąd już spal z nią na 1000 sposobów.....sama nie raz padam jak się przekręca to go dzwiga ze sobą...różnie lądują razem :laugh: jak się wybudza to szuka go łapkami przez sen i tuli do buzi...jak wcześniej pieluszkę teraz nie używamy już bo przerzuciła się na tego kolesia :lol: :blink: ten pluszak jest tak lekki ....dlatego czasem komicznie z nim wygląda bo jak go dzwiga jedną ręką wygląda niczym papay

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #805003 przez tysiiiak
Hahaha jak można tak spać?! Tosienka jest bezbledna z.tym duuuzym kumplem.:p. A jaka mała spryciula do parapetu sięga :p

Ewela ja niejednokrotnie dolewalam wody jak kaszka była za gęsta a Kuba płakał bo głodny. A on jak jest śpiący to musi mieć mega rzadką kaszke.z butli.

Vika a może Tosia tyle mleka na raz wypija bo za duży smoczek ma ? Kuba pije mleczko z.tego 3+ a.ten 6+ mam do kaszki właśnie mowa o tych smoczkach do butelek TT :)

11 lata 1 miesiąc temu #805005 przez vika
Tysiak mam jeszcze butelkę z lovi i tam mam smoczki do kaszki ale Tosia z tej nie chce pić...mam też smoczek 6+ w tej butelce i z niej pije picie...ostatnio tylko wodę :cheer: :unsure: a w TT od początku jak uczyłam ją pić z butli próbowałam wszystkiego i właśnie z tej pierwszej kiedyś w nocy zrobiłam za dużą dziurkę bo za nic nie chciała pić...ciężko jej było ciągnąć i musiałam następnego dnia kupić nowy więc od razu kupiłam butelkę tą od 6 msc Tosia miała wtedy 5 msc i od początku z niej tylko pije mleko i początki wypijała różnie często 150-180 a teraz prawie zawsze butla pusta czyli 210 mm
ona tak jakoś dziwnie
picie z lovi ostatnio sama pije...bardzo lubi tą butelkę jest mała i pociasna :lol: mieści jej się w rączkach....
kaszka TT Z DUŻĄ DZIURĄ
mleczko TT 6+
ale ta moja glista wymyśla w tym łóżeczku...dziś wszystkie pozy przerabia :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #805026 przez sisina
vika ja zakupilam te kropelki ale nie widze poprawy w kupkach po tych kropelkach

11 lata 1 miesiąc temu #805027 przez KarinaM
Witam.
Noc super. Irina spała do 5, zjadła mleczko i usnęła do 7.
Niby spałam od 21:00 do 5 a jestem niewyspana. Nie wiem co się dzieje? Zmęczenie materiału?

Vika na urazówce śmiał się technik do doktora że mąż chciał żeby założyć gips. Marzeniem byłoby żebym leżała a mąż robilby wszystko w domu i przy dzieciach. On uważa że ja nic nie robię bo nie pracuję. Ja odpoczywam w domu.

Igorek

Irina

11 lata 1 miesiąc temu #805028 przez tweety
placze od wczoraj. powiekszony fald karkowy. malo wspolczujacy lekarz powiedzial tylko ze moze to byc zespol downa. pluje sobie w brode ze nie zrobilam badan papa. teraz amniopunkcja nie ma sensu.

Kacper za to spal do po 5 z jedna pobudka i bez jedzenia, chyab skumal ze matka nie jest w stanie do niego wstawac.

11 lata 1 miesiąc temu #805029 przez KarinaM
Najlepszego dla Madzi naszego siedmiomiesięczniaka.

Igorek

Irina

11 lata 1 miesiąc temu #805031 przez KarinaM
Tweety współczuję. A może skonsultuj to z innym lekarzem? Jest jakiś procent że się pomylił.

Igorek

Irina

11 lata 1 miesiąc temu #805036 przez Anabelle
Tweety smutne wieści
też bym poleciała do innego gina

11 lata 1 miesiąc temu #805042 przez paninka87
Tweety dziewczyny mają rację, skonsultuj to jeszcze :(

U nas dziś nocna pobudka ok 2... zaczęła sobie rozmawiać w najlepsze i myślałam że uśnie. Ale jak ją wyjęłam z łóżeczka to była mokra.. przesikała pampersa, no i przebieraniem ją rozbudziłam... niby zasnęła ale się wierciła i tym samym miałam dłuższą przerwę w śnie ;) o 6:30 już pobudka na dobre, mam nadzieje że odeśpi to w dzień...ja nie mam szans :P

11 lata 1 miesiąc temu #805051 przez Olga60
Tweety spokojnie!!!! Nie raz już kobiety wypowiadały się, że gruby fałd karkowy + złe wyniki z badań pappa, lekarze radzili aborcję a dzieci zdrowe się rodziły !!!! Przykładem jest Dominika Figurska, poczytaj niedawno z tym tematem była w ddtvn, Anna Przybylska

11 lata 1 miesiąc temu #805057 przez demoniqe
Tweety kochanie nie martw się i nie płacz bo to tylko malutkiemu zaszkodzi. Idź na spokojnie prywatnie do innego lekarza i tyle.
Mój Kuba tez miał powiększony lekko i jest okej.

Olka Weronia śliczna! a fanką Tosi to jestem od dawna :)

dziś Kuba spał od 19:30 do 5:30 (co prawda jeszcze spał ale musiałam go obudzić na karmienie bo śpieszyłam się do pracy) zjadł i spał do 7 :))
to już trwa ponad tydzień i mam nadzieję, że zostanie, ale przez to wydłużone niekarmienie zanika pokarm. Dziś już rozpoczęłam rezerwy z zamrażarki.

Trudno, tak ma być i będzie dobrze :) za to Kuba uwielbia zupki i kaszki. Chłonie je wręcz. MM pije o 18 180 ml a potem o 19:30 drugie 180 ml :) może dlatego ładnie śpi nocki.

Dzis obudziło mnie w nocy dziecko sąsiada dwuletnie. Wyło o 3 rano. A ja z uśmiechem się przebudziłam i dziękowałam, że to nie Kuba.

11 lata 1 miesiąc temu #805071 przez munnecabrava

11 lata 1 miesiąc temu #805074 przez Olka!
Tweety dziewczyny mają rację skonsultuj to z innym lekarzem.
Moja bratowa miała stwierdzoną toksoplazmoze antybiotyk szpital itd... po czym się okazało, że lekarz źle zinterpretował wyniki.

Vika Tosia jest bezbłędna i te oczyyyyyyyyy :-)

11 lata 1 miesiąc temu #805090 przez vika
Twenty.....wiem,ze w takiej sytuacji obaw jest wiele ale stren,placz i nerwy tylko Wam Wszystkim zaszkodza.....zrobila bym dokladnie tak jak mowia dziewczyny kolejne USG u jakiegos dobrego lekarza....przeciez nie ma ludzi nieomylnych.....przeciez to ciaza..... wiele razy slyszalo sie o roznych przypadkach a dzieci rodzily sie zdrowe....glowa do gory...Ty musisz wierzyc,ze bedzie dobrze:*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka