BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #831880 przez munnecabrava
Ale macie masakre z tymi miesiączkami ja to prawie wcale nie mam ...

Paula lepej żeby mała była w szptalu zajmą się nią konkretnie, ale dziwnie że nie ma wypisów w niedziele u nas obojętnie kiedy wypisuja.

Magda dzisiaj ładnie spała tylko 3 pobudki od 17;30(bo padła jak mucha) d0 7:00 ;P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #831884 przez vika
witam w niedzielny poranek :)
ja w domku sama z dziewczynkami :) Tośka kolejna noc przespała bez picia,jedzenia czy przebierania 21-7 rano fakt poszła póżno spać ale to dlatego,że wczoraj drugą drzemkę miała dopiero po 16-stej i spała do 18,30
najważniejsze,że przesypia noce :laugh: wczoraj obniżyliśmy łóżeczko na najniższy poziom bo Tośka już raz zawisła na w pół wychylając się :huh: w ogóle co ja z nia mam :ohmy: na wszystko wchodzi,firanki ciąga,na kanapę próbuje się wspinać wiecznie upada do tyło na głowę :ohmy: ostatnio zaczeła się wszystkiego puszczać i nie zawsze zdąży sie powtórnie złapać :dry: wygląda to tak jakby celowo ryzykowała z takim lekkim uśmieszkiem na twarzy :huh: a jak już widziałyście na FB krzesełko do wspinaczki jest najlepsze no i jeszcze próbuje na skrzynie wejść Brrrr a jak się denerwuje bo nie może :woohoo:

11 lata 2 miesiąc temu #831887 przez KarinaM
Vika Ty to się masz z tą córą.
A moja nie potrafi sama usiąść z pozycji leżącej. Czy powinnam się martwić? Jak siedzi to ustanie sama w kojcu i przejdzie z siadu do pozycji leżącej. Ale jak leży to nie usiadzie. Czy Wasze szkraby same już siadają?

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #831888 przez KarinaM
I dawno Tweety się nie odzywała. Mam nadzieję że wszystko dobrze z ciążą.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #831901 przez vika
Karina Irinka nim się obejrzysz a też zacznie siadać i przemieszczac się po całym mieszkaniu :laugh: Na prawdę nie masz sie czym martwić.... jeszcze zatęsknisz do czasów gdy siedziala w jednym miejscu :woohoo:
Tośka najpierw przerzuca sie na bok i dopiero siada....
Oj a moje dziecko zrobiło dziś pierwszą kupkę do nocniczka :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #831904 przez paninka87
Vika gratulacje dla Tosi!

Karina moja też nie siada nie raczkuje nie wstaje sztywno na nogach... nie ma co się martwic... pewnie wkrótce opanuje wszystko na raz!

Nocka fatalna :angry: na dodatek tak mnie bolą piersi że szok! A Mała jak przygryzie to szału dostaje.. czas chyba pożegnać się z karmieniem.
Mężuś dał mi pospać rano.. jakiś podejrzany jest bo nawet mi kolacje wczoraj zrobił :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #831906 przez Alex_87
Joasia jak kiedyś Zuza miała pleśniawkę w buzi to posmarowałam jej moczem, akurat ją rozebrałam na przewijaku i zaczęła siusiać, więc zmoczyłam trochę pieluszkę i do buzi, jakoś nie miałam oporów. Na drugi dzień nie było śladu po pleśniawce.

Zuza najpierw się przekręca na bok i wtedy siada, z leżącej trochę trudno żeby usiąść.

11 lata 2 miesiąc temu #831909 przez KarinaM
Mi chodzi o to że jak leży to przekręci się na bok ale nie usiądzie tylko czeka żeby Ją posadzić.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #831919 przez tysiiiak
Kuba siada jak przekręci się na bok i dobrze podeprze rączką a w łóżeczku podciąga się za szczebelki no i siada z raczka. Nie staje sam na wyprostowane dwie nogi jeszcze.
Karinko nie masz co się martwić lada dzień Irinka też załapie o co kaman :) Rozwija się dobrze tylko nie załapała jeszcze akurat tej czynności ;)

Vika brawo dla Tosi ;) dużo razy w ciągu dnia ją nocnikujesz? czy jak przypada czas na kupkę?

Z tym moczem to słyszałam właśnie na pleśniawki żeby zakwaszać w buzi ale o rankach nie słyszałam :unsure: Bardzo możliwe ;)

Nocka taka sobie ale odespałam rano :)

11 lata 2 miesiąc temu #831923 przez vika
Tysiak sadzam ja jak widzę,ze kupke zaczyna robić ale do tej pory nie zdążałam bo Tośka robi rzadkie kupska ale dziś robiła bobki i nim się porządnie spięła mama posadzila na nocnik :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #831924 przez ewela86
A u nas 3 zeby gorne ida naraz :ohmy: jeden juz stuka a resza lada chwila sie przebije... dosc podejrzanie spokojnie to przebiega :huh:
karinadiana do do niedawna tez sama nie siadala a nauczyla sie praktycznie z dnia na dzien... wiec irinka tez zalapie o co chodzi i ze mozna samemu :) teraz wszedzie sie podnosi lapie wszystkiego ale nie ma swiadomosci ze jak sue nie bedzie trzymac to spadnie...

11 lata 2 miesiąc temu #831925 przez pauluska
Dziewczyny trzymajcie kciuki może wyjdziemy na wieczór jak Iga nie będzie gorączkowała !

11 lata 2 miesiąc temu #831927 przez KarinaM
Pauluska trzymamy kciuki żeby było dobrze i żebyście wyszły do domku.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #831930 przez tysiiiak
Pauluska zaciskamy kciukasy :) :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #831932 przez Daarikaa
Pauluka kciuki zacisniete :)

z zasypainiem bylo ciezko ale spala ladnie uffff teraz drzemie.

Kubus spryciarz:) brawo! Mooja nie kuma o co kaman z raczkowaniem :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka