- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Miałam dokładnie to samo! Wszyscy mi mówili, że to nic że poroniłam w 1 trymestrze - że w drugim trymestrze to już wszystko dobrze i zagrożenie poronieniem znika. Cieszyliśmy się jak debile na usg w 13 tygodniu ciąży - potem poczytałam o wynikach usg niektórych z Was, byłam przerażona! Wczoraj na połówkowym leżałam na usg cała zdrętwiała, lekarz oglądał malucha w milczeniu, a ja myślałam że zawału dostanę!!!sisina ja też poroniłam..wprawdzie na początku ciązy i było to poronienie samoistne,ale strata też była!!!ja w drugim trymestrze się uspokoiłam,bo byłam święcie przekonana,że wszystko co najgorsze jest w pierwszym trymestrze,ale widać myliłam się !!!!
Mąż był w pracy, ale jak tylko do niego zadzwoniłam to nawet halo nie powiedział, tylko od razu "no i co powiedział lekarz?!".
Nie wyobrażam sobie Waszego cierpienia nawet! Przecież nasze maluszki są już takie duże! Brzuch też mam pokaźny, wyraźnie ciążowy, czuję też ruchy. Jak dzisiaj rano rozbolał mnie brzuch od kichania, kaszlenia i smarkania całą noc to mąż przyniósł mi jedzenie i picie i siedział w kuchni. Przychodzę do niego po 15 minutach i mówię, że już nie boli oraz nie plamię - to ten normalnie kamień z serca i mówi do mnie, że całe szczęście, bo już się przygotowywał, żeby zawieźć mnie do izby przyjęć do szpitala.
Lalka ma rację, że ciąża to powinien być wspaniały czas. Wszyscy nam gratulują, uśmiechają się i dziwią się, jeśli reagujemy z dystansem. Jedna koleżanka powiedziała mi, że nie widać, żebym się cieszyła z ciąży. Powiedziałam jej - że ucieszę się, jak będę już po porodzie a maluszek będzie cały i zdrowy!
Gosia - przeraził mnie ten sen - od dzisiaj nie pytam się nikogo o sny!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Pomóżcie je jeszcze utrzymać, już tylko tydzień do końca głosowania pozostał
www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz
Oto dowód:
www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
dopiero pozniej polaczylam te fakty...
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja idę do lekarza 13 i też się CHOLERNIE boję! nic nikomu nie mowie w domu ale trzęsę się ze strachu ale wmawiam sobie ze bedzie ok ze musi byc !
Lalka ma rację jak już się zajdzie w ciązę to powinno się uordzić zdrowe dziecko i tyle !
kiedyś nasze mamy nawet usg nie maiały i co zdrowe dzieci ! a teraz ;/ brak słów dla czego tak musi byc co ? najpierw los nam cos daje a potem nam zabiera
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak ja bym chciała być już po porodzie - wtedy tak naprawdę zdrowie maluszka zależy od nas, a teraz nie dość, że dzidziusiów nie widzimy to jeszcze nie jesteśmy za bardzo w stanie im pomóc.
Jeszcze tylko pare miesięcy!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oby się dzidzia przekręciła.
Całkowicie się uspokoję jednak po tym drugim połówkowym - bardziej mu ufam, bo jest wykonywane na bardzo nowoczesnym sprzęcie w szpitalu ginekologiczno-położniczym. A jak się uda, to zapiszę się do ordynatora szpitala więc już jak on mi powie, że jest dobrze - to uff!!
Wiem lalka jak musisz się denerwować. Ja jak się położyłam na usg a lekarz przez minutę nic nie mówił tylko oglądał to myślałam, że cisza trwa wieczność!
Będę trzymać kciuki za Twoje połówkowe.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tylko jak to zrobić??
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Lalka dobrze piszesz ! nie ważne jak wyglądamy ważne aby maluszki były zdrowe !
Anabelle ja tez własnie bym chciała już być po porodzie bo w tedy masz to maleństwo przy sobie i możesz mu pomóc a teraz niestety nic nie możemy ;( nawet nie wiemy co się tam dzieje !
Dziewczynki kochane chyba dziś poczułam kopniaczki aż mi się gorąco zrobiło [pierw dwa takie delikatne jak by ktos zrobił leciutko puk puk od środka potem cisza i za 15 min zaś ale tylko raz jak powiedziałam M żeby przyłożył rękęi przestało smiałam się że nie lubi tatusia ...ale jeśli to było to, to jest to coś pięknego obym się nie pomyliła ale zbyt dziwne to było i takie delikatne na coś innego
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36