BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 4 tygodni temu #494045 przez Sevilla
aleksiaa88 napisał:

Witam mamuśki w śnieżny wieczór wczoraj oglądałam Uwagę i był na temat pieluszek, a mianowicie były przedstawione pieluszki wielorazowe czy któraś z was coś o nich wie?
Cena na allegro to między 20zł a 35 orientacyjną podaję.
Jak któraś ma ochotę zobaczyć to na stronie
www.krainapieluszek.pl/pieluszki-wielorazowe
czekam na dyskusję.

Ja oglądałam ten odcinek z ciekawości zerknęłam na jedną ze stroną ile kosztują ... ale na stronie producenta kosztowały 99zł... trochę cena mnie przeraziła ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #494060 przez MoNiaaa
te pieluszki moze i sa ekologiczne i zliczajac caly okres pieluchowania moze i taniej wychodzi ale kgo stac zeby wydac na raz 1000 zl na zestaw pieluch??bo wiadomo ze czeba by bylo kupic kilkanascie takich pieluszek bo maluchom czsto sie zmienia pieluszki a zanim poprzedbnia wyschnie to troche mija..i wydaje mi sie ze po kupce to nie tak latwo doprac wiem jak julka czasem zrobila kupke ktora wyplynela na ubranko to ciezko doprac i jakis slad juz soataje to po dlugim stosowaniu nawet nei chce sie domyslac jak te pieluchy wygladaja

http

]

12 lata 4 tygodni temu #494074 przez Sysia
Dziewczynki co do pieluch to uważam że te wielokrotnego użytku są beznadziejne !

Mam do was pytanie czy wam już za okres L4 wypłaca ZUS ?? jak to wygląda bo mi zakłąd przestał płacić a L4 mam pisane co 2tyg dzwoniłam do ZUSU ale była cieżko kapująca kobieta ;/ ja jej mówię o L4 w czasie ciąży a ta mi o macierzyńskim porażka ! może wy coś mi powiecie ? ! do kiedy wypłacają kasę?

12 lata 4 tygodni temu #494084 przez MoNiaaa
sysia mi sie wydaje ze juz zus ci placi ale musisz sobie pilnowac zeby miec ciaglosc ale dokladnie ci nie wpoeiem jak to wyglada

http

]

12 lata 4 tygodni temu #494086 przez lania
Wczoraj wieczorem wróciłam z wesela (z pracy znaczy się :blink: )koszmar- zmęczona obolała i zmarznięta :( :( :( , zaczęłam nadrabiać zaległości na forum, ale jak doszłam do postu Gosi to odpuściłam i za smutkiem poszłam spać. Okropne jest to, że oprócz potwornego żalu i współczucia dla Niej prawie wszystkie odczuwamy momentalnie strach o swoje...
Gosiu, trzymaj się, jesteśmy z Tobą...

Trudno odpisywać jak się ma takie zaległości :dry: :dry: :dry:
Cudne ciacha Lalka, ale mi wystarczy, że popatrze ( :lol: także do mnie nie musisz wysyłać) do słodkiego mnie nie ciągnie. Wczoraj chciałam wymusić ruchy maleństwa, bo się zastanawiam, czy tych pierwszych to sobie nie wymyśliłam i zjadłam cukierka Michaśka...słodkości ponoć pobudzają maluszki :S :S :S :S i nic z tego :angry: :angry: :angry: :angry: a po cukierku trzęsłam się jeszcze pół nocy...bleeeeee a to moje ulubione :unsure:

Co do mężowskich zapędów do literatury poradnikowej to u nas ogranicza się tylko do czytania co tydzień o rozwoju ciąży (i najlepiej dla M żeby to na tej stronie bo jest niedużo i są obrazki :woohoo: :woohoo: :woohoo: ), ale mówi że do szkoły rodzenia pójdzie jeśli się zapiszemy :cheer:

Naszły mnie takie wnioski...
:cheer: w pierwszej ciąży ruchy mnie zaskoczyły i cieszyłam się nimi jak tylko były...teraz czekam na nie i tylko się martwię.
:cheer: w pierwszej na wizycie jak usłyszałam, że wszystko jest ok. to mi wystarczyło, a teraz trzęsę się ze strachu przed a i tak słowa lekarza mi nie wystarczają :dry:
:cheer: w pierwszej zaskakiwał mnie rosnący brzuch chociaż ludzie zauważali dopiero po 6 miesiącu...teraz bym chciała, żeby było widać od 3 miesiąca
:cheer: jak słyszę, że mam się nie martwić to myślę, że to niewykonalne, chociaż 10 lat temu dało się
człowiek im starszy tym głupszy jednak :P :P :P

12 lata 4 tygodni temu #494091 przez lania
Sysia napisał:

Mam do was pytanie czy wam już za okres L4 wypłaca ZUS ?? jak to wygląda bo mi zakłąd przestał płacić a L4 mam pisane co 2tyg dzwoniłam do ZUSU ale była cieżko kapująca kobieta ;/ ja jej mówię o L4 w czasie ciąży a ta mi o macierzyńskim porażka ! może wy coś mi powiecie ? ! do kiedy wypłacają kasę?

Z tego co mi wiadomo to przez pierwszy miesiąc płaci twój zakład a później ZUS-na pewno musi być ciągłość, bo jak pójdziesz do pracy choć na dzień, to znowu płaci zakład a ZUS dopiero po miesiącu....ale jak to wygląda w praktyce to nie wiem :dry:

12 lata 4 tygodni temu #494097 przez aleksiaa88
Po przemyśleniu sprawy z pieluchami, to dużo czasu by schodziło na ich praniu. Myślę, że nie zdecyduje się na nie dziecko dziecko, ogarnąć dom, coś ugotować i jeszcze prać pieluchy raczej nie dam rady nie będę miała z kim zostawić dziecka przynajmniej co drugi dzień a pieluchy trzeba prać od ręki raczej dziecka nie wezmę do łazienki. Za dużo na jednej głowie.
Co do mężów to ciężka z nimi sprawa dziecko chcą ale czytać gazety i coś się dowiedzieć to już nie łaska ale głupoty w internecie to czyta na okrągło mianowicie SPORT. Zawsze mu mówię może byś poczytał gazetę a on sama poczytaj ja się nie znam nie mam czasu w odpowiedzi dostaje pytanie na głupi sport masz czas czytać ale wychowanie dziecka to już nie, jak żeś taki mądry to powiedz jak się pieluchy zmienia ? Zawsze mu mówię, sport to głupota co nauczysz się z niego jak dziecko wychować jak się nim opiekować. Boże jak ja nie na widzę sportu, każdą pierdołę wyczyta w tym temacie. zzzzzzzzz

12 lata 4 tygodni temu #494122 przez lalka
Sysia!!!!ja pracuję w państwowej firmie..no tak pół na pół!!!pierwszy miesiąc płaci firma..a następny miesiąc już ZUS!!!!ja mam przelew raz w miesiącu!!!i jest ok!!!przelew zmienia się tylko od ilości dni w m-cu

12 lata 4 tygodni temu #494134 przez lalka
oj tak lania...święta racja!!!człowiek im starszy tym głupszy..przewrażliwiony.....i wystraszony!!!!ja w pierwszej ciązy miałam identycznie jak Ty!!!!powiedział,że jest ok i do następnej wizyty....miałam"lajcik"...cała ciąża była radosna..szczęśliwa..a teraz po 10 latach...masakra!!!szczęśliwa jestem tylko do dwóch dni po wizycie!!!

tylko lania...ja 10 lat temu nie miałam kompa....więc nie czytałam takich złych...przykrych...smutnych rzeczy!!!!w gazetach o takich rzeczach nie pisali...a ja nie miałam kontaktu z kobietami,które poroniły...musiały usunąć..itd...CHYBA W TYM TKWI MÓJ PROBLEM!!!!

12 lata 4 tygodni temu #494140 przez MoNiaaa
dokladnire wszystko rozchodzi sie o natlok informacji jak bylam w ciazy z julka nie mialam stycznosci z nikim kto poronil itp nie myslalam o zlych rzeczach bo niby czemu mialo by sie przytrafic tu na forum nie bylo jeszcze tak duzo dziewczyn a napewno nie bylo tyle aniolkowych mam!!!

http

]

12 lata 4 tygodni temu #494144 przez lalka
aleksia mój mąż w pierwszej też nic nie czytał!!!!ale jak wróciłam do pracy to syn miał 4miesiące...więc ojciec musiał się zajmować dzieckiem...więc nauczył się sam!!!!

12 lata 4 tygodni temu #494149 przez Anabelle
Ja tam stara nie jestem :P (23 lata) a przeżywam jak głupia - martwię się, denerwuję - ale to pewnie dlatego że nie długo przed świętami, dokładnie rok temu straciłam poprzednią ciążę. Chciałabym, żeby już zaczęły się święta, bo jakoś dziwnie przewrażliwiona teraz jestem.

12 lata 4 tygodni temu #494161 przez lania
lalka napisał:

oj tak lania...święta racja!!!człowiek im starszy tym głupszy..przewrażliwiony.....i wystraszony!!!!ja w pierwszej ciązy miałam identycznie jak Ty!!!!powiedział,że jest ok i do następnej wizyty....miałam"lajcik"...cała ciąża była radosna..szczęśliwa..a teraz po 10 latach...masakra!!!szczęśliwa jestem tylko do dwóch dni po wizycie!!!

tylko lania...ja 10 lat temu nie miałam kompa....więc nie czytałam takich złych...przykrych...smutnych rzeczy!!!!w gazetach o takich rzeczach nie pisali...a ja nie miałam kontaktu z kobietami,które poroniły...musiały usunąć..itd...CHYBA W TYM TKWI MÓJ PROBLEM!!!!

Tak wiem, ale nie chcę wszystkiego też zawlać na neta, w końcu forum to miało być wsparcie i pozytywna energia, ale to jest mimo wszystko życie B)

12 lata 4 tygodni temu #494169 przez MoNiaaa
anabelle mysle ze po takich przejsciach to nic dziwnego ze jakis uraz i strach zostaje zwlaszcza jak sie zbliza ten czas...
sama sie boje jak to u mnie bedzie ale mam nadzieje ze nie bede schizowac i bede potrafila sie cieszyc:) jak narazie czekam na rezultaty zaawansowanych staran :)

http

]

12 lata 4 tygodni temu #494176 przez Anabelle
Monia, to powodzenia, może będziecie mieć prezent na nowy rok :)
Muszę się zbierać do pracy :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka