- Otrzymane podziękowania: 36
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
Witam mamuśki w śnieżny wieczór wczoraj oglądałam Uwagę i był na temat pieluszek, a mianowicie były przedstawione pieluszki wielorazowe czy któraś z was coś o nich wie?
Cena na allegro to między 20zł a 35 orientacyjną podaję.
Jak któraś ma ochotę zobaczyć to na stronie
www.krainapieluszek.pl/pieluszki-wielorazowe
czekam na dyskusję.
Ja oglądałam ten odcinek z ciekawości zerknęłam na jedną ze stroną ile kosztują ... ale na stronie producenta kosztowały 99zł... trochę cena mnie przeraziła ...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Mam do was pytanie czy wam już za okres L4 wypłaca ZUS ?? jak to wygląda bo mi zakłąd przestał płacić a L4 mam pisane co 2tyg dzwoniłam do ZUSU ale była cieżko kapująca kobieta ;/ ja jej mówię o L4 w czasie ciąży a ta mi o macierzyńskim porażka ! może wy coś mi powiecie ? ! do kiedy wypłacają kasę?
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Gosiu, trzymaj się, jesteśmy z Tobą...
Trudno odpisywać jak się ma takie zaległości
Cudne ciacha Lalka, ale mi wystarczy, że popatrze ( także do mnie nie musisz wysyłać) do słodkiego mnie nie ciągnie. Wczoraj chciałam wymusić ruchy maleństwa, bo się zastanawiam, czy tych pierwszych to sobie nie wymyśliłam i zjadłam cukierka Michaśka...słodkości ponoć pobudzają maluszki i nic z tego a po cukierku trzęsłam się jeszcze pół nocy...bleeeeee a to moje ulubione
Co do mężowskich zapędów do literatury poradnikowej to u nas ogranicza się tylko do czytania co tydzień o rozwoju ciąży (i najlepiej dla M żeby to na tej stronie bo jest niedużo i są obrazki ), ale mówi że do szkoły rodzenia pójdzie jeśli się zapiszemy
Naszły mnie takie wnioski...
w pierwszej ciąży ruchy mnie zaskoczyły i cieszyłam się nimi jak tylko były...teraz czekam na nie i tylko się martwię.
w pierwszej na wizycie jak usłyszałam, że wszystko jest ok. to mi wystarczyło, a teraz trzęsę się ze strachu przed a i tak słowa lekarza mi nie wystarczają
w pierwszej zaskakiwał mnie rosnący brzuch chociaż ludzie zauważali dopiero po 6 miesiącu...teraz bym chciała, żeby było widać od 3 miesiąca
jak słyszę, że mam się nie martwić to myślę, że to niewykonalne, chociaż 10 lat temu dało się
człowiek im starszy tym głupszy jednak
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
Z tego co mi wiadomo to przez pierwszy miesiąc płaci twój zakład a później ZUS-na pewno musi być ciągłość, bo jak pójdziesz do pracy choć na dzień, to znowu płaci zakład a ZUS dopiero po miesiącu....ale jak to wygląda w praktyce to nie wiemMam do was pytanie czy wam już za okres L4 wypłaca ZUS ?? jak to wygląda bo mi zakłąd przestał płacić a L4 mam pisane co 2tyg dzwoniłam do ZUSU ale była cieżko kapująca kobieta ;/ ja jej mówię o L4 w czasie ciąży a ta mi o macierzyńskim porażka ! może wy coś mi powiecie ? ! do kiedy wypłacają kasę?
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Co do mężów to ciężka z nimi sprawa dziecko chcą ale czytać gazety i coś się dowiedzieć to już nie łaska ale głupoty w internecie to czyta na okrągło mianowicie SPORT. Zawsze mu mówię może byś poczytał gazetę a on sama poczytaj ja się nie znam nie mam czasu w odpowiedzi dostaje pytanie na głupi sport masz czas czytać ale wychowanie dziecka to już nie, jak żeś taki mądry to powiedz jak się pieluchy zmienia ? Zawsze mu mówię, sport to głupota co nauczysz się z niego jak dziecko wychować jak się nim opiekować. Boże jak ja nie na widzę sportu, każdą pierdołę wyczyta w tym temacie. zzzzzzzzz
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tylko lania...ja 10 lat temu nie miałam kompa....więc nie czytałam takich złych...przykrych...smutnych rzeczy!!!!w gazetach o takich rzeczach nie pisali...a ja nie miałam kontaktu z kobietami,które poroniły...musiały usunąć..itd...CHYBA W TYM TKWI MÓJ PROBLEM!!!!
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
Tak wiem, ale nie chcę wszystkiego też zawlać na neta, w końcu forum to miało być wsparcie i pozytywna energia, ale to jest mimo wszystko życieoj tak lania...święta racja!!!człowiek im starszy tym głupszy..przewrażliwiony.....i wystraszony!!!!ja w pierwszej ciązy miałam identycznie jak Ty!!!!powiedział,że jest ok i do następnej wizyty....miałam"lajcik"...cała ciąża była radosna..szczęśliwa..a teraz po 10 latach...masakra!!!szczęśliwa jestem tylko do dwóch dni po wizycie!!!
tylko lania...ja 10 lat temu nie miałam kompa....więc nie czytałam takich złych...przykrych...smutnych rzeczy!!!!w gazetach o takich rzeczach nie pisali...a ja nie miałam kontaktu z kobietami,które poroniły...musiały usunąć..itd...CHYBA W TYM TKWI MÓJ PROBLEM!!!!
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
sama sie boje jak to u mnie bedzie ale mam nadzieje ze nie bede schizowac i bede potrafila sie cieszyc:) jak narazie czekam na rezultaty zaawansowanych staran
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Muszę się zbierać do pracy