BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 4 miesiąc temu #494187 przez Sysia
ja też się bardzo martwię a mam 24 lata więc to nie od wieku zależy a od tych informacji !

kurde ja mam ciągłość l4 wystawianego co 2tyg i do pracy juz nie wracam ! zaklad mi placil przez pierwszy miesiac i teraz ma placic zus i nie wiem do kiedy robia wyplaty i czy tobedzie placone co 2tyg czy w calosci ;/ glupie to ;p a nigdzie sie nie umiem dodzownic albo zajete albo nie odbieraja porazka !

monia a jak twoje starania ? mąż juz ma ochote i sile na to ? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #494193 przez MoNiaaa
sysia oni wyplacaja normalnie po miesiacu chyba w takim teminie jak mialas wyplate

no starani aida u nas pelna para az w szoku bylam bo moj M na moje stwierdzenie ze tak naprawde nie wiem kiedy mam dni plodne powiedzial ze musimy codziennie...jak narazie sie tego trzyma ale dzis to nie wiem czy ja wczesniej nie padne bo wstalam juz przed 5 do pracy i w nocy chyba z 4 razy do julki wstawalam :(

wogole po tym kryzysie jakos lepiej jest niz zwykle wiec moze cos z tego wyjdzie bo sie tak nei denerwuje wszytskim i moj M jakis milszy :)

http

]

12 lata 4 miesiąc temu #494202 przez lania
Właśnie się dowiedziałam, że koleżanka się rozchorowała i w tym tygodniu ją zastępuję...zanim pójdę na zwolnienie to się konkretnie muszę zmęczyć...mam pół etatu dlatego jestem na każde zawołanie...teraz grudzień to biorę też ich zaległe opieki :S :S ale kasa na święta się przyda :woohoo: :woohoo:

12 lata 4 miesiąc temu #494205 przez Kiniaczek
Hej Dziewczynki ;) Dla mnie całe te pieluchy to maja tylko jeden plus... ekologia... Nie wyobrażam sobie prać ich z kup i robic przy tym masę innych rzeczy... Nie wiem póki co mnie nie przekonują więc stawiam na zwykłe pampersioki ;-)
MoNiaa trzymam kciuki najmocniej na świecie... zobaczysz już niedługo się uda:)

12 lata 4 miesiąc temu #494206 przez MoNiaaa
lania tylko sie nie przemeczaj a wiadomo ze w swieta dodatkowa gotowka bedzie jak znalazl :)

http

]

12 lata 4 miesiąc temu #494220 przez lania
MoNiaaa napisał:

lania tylko sie nie przemeczaj a wiadomo ze w swieta dodatkowa gotowka bedzie jak znalazl :)

na szczęście nie męczą mnie tam...wiedzą o ciązy więc mam taryfę ulgową :blink: :silly: :blink: :silly: ..tylko najgorzej na nocce :( , dzięki MoNiaaa za troskę, w odwecie trzymam mocno kciuki... :laugh: a jak się już uda i zapiszesz się do jakiegoś nowego wątku to zaglądaj do nas czasem ;)

12 lata 4 miesiąc temu #494227 przez lalka
Sysia Monia ma racje...ZUS mi wypłaca raz w miesiącu...w dniu wypłaty

co do pieluch to ja jestem za leniwa na to żeby wstawać co godzinę w nocy i pieluchy zmieniać!!!!!ktoś nie bez powodu wymyślił pampersy!!!!

12 lata 4 miesiąc temu #494229 przez MoNiaaa
pewnie ze bede do was zagladac regularnie jesli mnie nie wyrzucicie:P
a jak przyjdzie maj to bede z wami witala maluszki :))) juz sobie wyobrazam ten gwar i kolejki do rozpakowywania :)

chcialabym bardzo przed sylwestrem zobaczyc dwie krechy i zeby tym razem wszytsko poszlo bez problemow!!! ale narazie nie zostaje nic innego jak czekac

http

]

12 lata 4 miesiąc temu #494232 przez lalka
lania ja to współczuję Tobie nocek......!!!!!

12 lata 4 miesiąc temu #494241 przez lalka
Monia my tzn.ja z dzidzią też mocno trzymamy za was kciuki!!!!zobaczysz będzie wszystko dobrze!!!!!a na sylwka będziecie mieć dodatkową okazję do świętowania!!!!

12 lata 4 miesiąc temu #494304 przez MoNiaaa
dzieki dziewuszki :)
fajnie wiedziec ze ktos nam kibicuje :)
mam nadzieje ze juz niedlugo wparuje tu z fotka tesciora:)

http

]

12 lata 4 miesiąc temu #494348 przez JoannaL
Witajcie moje drogie. Weekend minął dosyć spokojnie. W sb byliśmy z M na mieście na małych zakupach. Został nam do kupienia jeszcze tylko jeden prezent dla chrześnicy mojego męża. Co do czytania artykułów przez facetów, w pierwszej ciąży mój bardzo rzadko sam z siebie coś czytał, ale jak ja mu coś czytałam to z ciekawością się przysłuchiwał. Jeżeli chodzi o przewijanie, czy kąpanie musiał się tego nauczyć, ja odrobinę mu podpowiadałam co i jak.
Od kilku dni czuję moją fasolkę codziennie :) . Ostatnio kazałam M położyć rękę na brzuchu i również czuł ruchy.
Lalka, ciasteczka wyglądają naprawdę smakowicie. Mimo że nie mam ciągu do słodyczy, kupiłam sobie na spróbowanie ciasteczka owsiane. Były tak pyszne że zjadłam całe opakowanie w ciągu dwóch dni :P
Pozdrawiam serdecznie

12 lata 4 miesiąc temu #494464 przez lania
lalka napisał:

co do pieluch to ja jestem za leniwa na to żeby wstawać co godzinę w nocy i pieluchy zmieniać!!!!!ktoś nie bez powodu wymyślił pampersy!!!!

POPIERAM!!!! :side: :side: :side: :side: :side:

Obiad zrobiony, jeszcze makijaż i do roboty, dziś 15 00-22 00

12 lata 4 miesiąc temu #494624 przez Kiniaczek
Spokojnej pracy życzymy z brzuchem:)Dzielna bądź:) :)

12 lata 4 miesiąc temu #494732 przez Sevilla
lania napisał:
[/quote]na szczęście nie męczą mnie tam...wiedzą o ciązy więc mam taryfę ulgową :blink: :silly: :blink: :silly: ..tylko najgorzej na nocce :( , dzięki MoNiaaa za troskę, w odwecie trzymam mocno kciuki... :laugh: a jak się już uda i zapiszesz się do jakiegoś nowego wątku to zaglądaj do nas czasem ;)[/quote]

Kurczę, lania nie wiem, czy wiesz, ale kobiety w ciąży nie mogą pracować na nocnych zmianach. Sama jestem pracodawcą, więc muszę być w tej kwestii zorientowana. Co do L4 sama się przed nim dzielnie bronie, choć mój lekarz coś przybąkuje o moim odpoczynku ...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka