- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- juliaa
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Juliaa - plamienia miałam w poprzedniej ciąży i po współżyciu dostałam krwawienia... Nie dotrwałam jednak do II trymestru więc w tej kwestii nie pomogę
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do cytologi tez miałam I teraz
Julia z tego co wiem i słyszałam w szpitalu jak byłam to nie można współżyć bez zgody gina jeśli to jest ciąża zagrożona ! więc lepiej spytać nie ryzykować!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sysia kość ogonowa boli mnie praktycznie od 10 tyg ciąży i niestety nikt nie może mi wyjaśnić dlaczego tak się dzieje.. Gin twierdzi że to normalne i nie trzeba się martwić... ale momentami to tak mnie boli że mąż pomaga wstać mi z łóżka
Co do kopniaczków to ja od kilku dni odczuwam...)) na początku to się wystraszyłam potem popłakałam a następne 2 godziny spędziłam na czyhaniu na kolejne ruchy ))) ( bez skutku
Od tego momentu codziennie czekam z utęsknieniem na jakikolwiek sygnał z brzuszka:)
Kładę dłoń poniżej pępka i jak dzidziuś jest aktywny nie śpi i akurat nie ma mnie w poważaniu to reaguje na dotyk:) Cudooooooooooooooo
Sny............. ostatnio przyśniło mi się że wypadła mi dolna jedynka....... 3 dni się stresowałam bo sennik okropne wytłumaczenie miał... Nie wiem skąd takie sny ale wystraszyłam się okrutnie... nigdy więcej takich!!!!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Marta M to ja Kinia ))) zalogowałam sie i zaczynam gaworzyć na forum:) glosujemy cały czas:)
Kinia dziękuję
Jak będziesz miała jakieś pytania co do forum i wogóle wal jak w dym Wogóle jak macie jakieś pytania zawsze możecie wejść do nas: mamuś wrześniowych 2011..
Życzę wszystkim spokojnej ciąży
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lalka, podobno maluszki śpią jak my jesteśmy aktywne bo się kołyszą w wodach płodowycha moja dzidzia chyba znowu tańce sobie urządza(no tak sobota jest)jest aktywna!!!pojedyncze kopniaki to tak jak kiniaczek czuję poniżej pępka,ale jak tańczy to wzdłuż lewego boku!!!!
Mój maluch też dokazuje jeśli sobie pojem i się położę. Lubi się wiercić w nocy.
W mojej mądrej książce napisali też że pod koniec 5 miesiąca dzieci wyrabiają sobie nawyki kiedy będą aktywne a kiedy będą spać i powstaje pewna rutyna, którą powinno się notować.
Czytałam też, że jak się świeci latarką po brzuchu to maluch będzie "szedł" do światła i może kopać
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Będą, będąjak ja bym chciala juz czuc kopniaaaki teraz ja leze to czuje laskotanie z brzuszka ale niewiem czy to naa pewno to, dochodzi z tego samoge miejsca ... ;p wiec moze powooolutku do swiat beda kopniaki
Ja też najpierw czułam takie przelewanie, świdrowanie, pękanie bąbelków - a teraz czasami jak mnie grzmotnie to aż brzuch lekko podskoczy. Tylko mój M poszkodowany, bo jak przyłoży tą wielką, gorącą łapę - to maluch od razu spokojny
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
Może dlatego nie skupiam się typowo na tym co dzieje mi się w brzuchu...
No i przy tej ilości tłusczyku to Bobas musiałby mi nieźle dowalić,żebym poczuła
Dziś ubrałam choinkę,wyprałam juz wszystko co było do prania po remoncie,mój M zrobił końcowe "szlify" typu nowa lampa,gdzieś tam listwę przykręcić...Także mamy już wycacane mieszkanko,dekory świąteczne w oknach wiszą,choinka stoi Teraz tylko zaczynam się martwić czy wszystko będzie ok,po tym co się Gosi przytrafiło.....masakra...jak Boga kocham nie wyobrażam sobie co może ta kobieta przeżywać...co może przeżywać matka nosząca swoją wyczekiwaną dzidzię pod sercem-jak my wszystkie...
Do badania usg jeszcze dużo czasu mi zostało,ale,że dawno dzidzi nie widziałam zaczynam świrować...
mam wrażenie,że Wy macie usg dosłownie co 3tyg,a ja ostatnie 19 października...a gdzie tu do 20tygodnia!!!!
Spokojnej nocy Kochane!!!!I spokojnych snów!!!!
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przez to, że lekarz był małomówny, zdjęć praktycznie fajnych nie mam, nie potrafił też określić płci - zaczęłam się zastanawiać czy był kompetentny i jakiej jakości sprzętem dysponował.
Za ok 2 tygodnie powinnam mieć drugie usg, tym razem już w szpitalu - chyba dopiero ono mnie uspokoi.
Wiem, że lekarz powinien mieć kompetencje ginekologiczno-położnicze, a nie psychologiczne, ale jednak milczenie lekarza, oszczędność w słowa stresuje ciężarne kobiety!