BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 9 miesiąc temu #848007 przez KarinaM
Mąż poddał się szybko i odłożył Ją do łóżeczka a tam płacz. A ja stwierdziłam że położę Irinę u nas na łóżku i położę się obok. I usnęła bez problemu. Przytulila się tylko do mnie. Moje dziecko chyba wyrasta z duźdania i noszenia na rękach przed snem. Dla mnie bomba.

No i dostałam @.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #848008 przez Alex_87
Karina a może spróbuj ją budzić, żeby nie spała tak długo po południu. U nas jest tak, że mała rano śpi koło 10 (różnie od 40 min do 1,5 godz.), a po południu usypia w godzinach 15-16, jeśli śpi dłużej niż do 17, to maks o 17.30 ją budzę, żeby o 20 poszła spać. Więc w zależności od tego ile Irina potrzebuje zabawy przed snem żeby się zmęczyć o takiej godzinie ją obudź.

Ja daje szynkę z indyka i makaron, który my jemy.

10 lata 9 miesiąc temu #848012 przez Olga60
Karina ja to zauważyłam parę dni temu, tzn, Natasza nie chce być w ogóle lulana na rękach. Wystarczy położyć się obok niej, ona przytula się buzią i zasypia. :kiss: . A wyszło to na wyjeździe, nowe miejsce, trochę płaczu, więc mąż ją na ręce, a ona prężenie i większy płacz. Wkroczyłam do akcji, szybka wymiana, ja z nią do łóżka i spokojnie sobie zasnęła :)

10 lata 9 miesiąc temu #848013 przez Anabelle
pauluska napisał:

Dziewczyny podajecie makaron dzieciom jak to jaki ? I na kanapkę szyneczkę same robicie czy jakąś kupczą ?

U nas makaron już dawno próbował i uwielbia:)
nawet sojowego próbował :P

kanapki robie mu z szynką sklepową, możliwie najlepszą, własnymi mięskami ugotowanymi, twarożkami i dżemem teściowej... paste jajeczną też jadł. Za ser żółty to by zabił, ale rzadko dostaje.

10 lata 9 miesiąc temu #848014 przez KarinaM
Alex powinnam Ją budzić ale wtedy jest jeszcze gorzej bo płacze i marudzi i usnąć na noc nie chce. Drzemki są najczęściej ranna około 10 i trwa 30/40 minut a popoludniowa około 14/15 i trwa różnie od 30 minut do 2 godzin ale dzisiaj był zwariowany dzień i wszystko się pogmatwalo. Jutro wracamy do stałych pór drzemek i będzie ok. Dzisiaj po tej drugiej drzemce jak wstała o 18 to poraczkowała jeszcze i pochodziła przy meblach do 19:30 i dopiero poszliśmy szykować się do spania więc powinna być troszkę zmęczona. Znaczy Ona była zmęczona bo nie miała już siły siedzieć nie mówiąc o wstawaniu ale przecież szkoda dnia na spanie. A może coś się wydarzy a Ona przegapi!!!!

Igorek

Irina

10 lata 9 miesiąc temu #848016 przez anek
Witam!

U ans tez jest drzemka ok 10 i trwa 1-2h i druga ok14-15 i trwa 1h.
Dzisiaj jedynie Lena miała 3 drzemki bo jest chora , miała stan podgorączkowy i padała nam.
Infekcja sie u rozwineła bardziej i niewiem czy juz nie am zap oskrzeli :( .Kaszle masakrycznie, nos zagilusowany.Rano jedziemy do lekarza.

Cały dzien Lena malutko jadła , wkoncu na noc zjadał cała butle , to zwymiotowała.

Co do makaranw to daje normalny, taki jak my jemy.Wędline kupuje drobiową.

Uciekam spac bo czuje ze dalej nc bedzie zarwana.Dobranoc.

10 lata 9 miesiąc temu #848022 przez Daarikaa
hej

Pamietam jak martwilysmy sie ze nosimy dzieciaczki i lulamy na rekach do snu, a one staja sie coraz ciezsze... jednak dzieci same sobie zmienily upodobania i zaczely zasyppiac na lezaco :) Klaudia juz od dluzszego czasu zasypia w ten sposob, dziesiaj np ja ogladalam the voice of Poland i polozylam ja obok siebie (dodam ze sluchalismy dosc glosno) a ona zasnela jkaby nigdy nic, az milo tak patrzec zwlaszcza ze jeszcze nie tak dawno rece odpadaly od noszenia :D

Klaudia je makaron i bardzo lubi (my jemy zazwyczaj durum) Szyneczke kupuje normalnie w sklepie i prosze o jak najlepsza jakosciowo Ulibionym daniem Klaudii jest spaghetti i twarozki smietankowe :)

Karina u nas jest tak ze jesli Klaudia bedzie spala pozniej niz o 17 to potem buszuje az do 22

Demonieqe woow gratulacj! swietne efekty i dobry kop na kolejne dni cwiczen :)

10 lata 9 miesiąc temu #848053 przez Anabelle
Cóż, Mój syn nie zasypia sam.
Albo lulanie albo cycy - ale u nas ogólnie spanie to tragedia ;D

10 lata 9 miesiąc temu #848069 przez KarinaM
Dzień dobry z rana.
Nas o 6:30 obudził kupsztal. Niech już wyjdą te zęby to będzie spokój.
Noc spokojna z pobudką na jedzenie o 00:30. No i kilka podań smoka. I wychodzi na to że ja się nie wysypiam a Ona stęka o smoka ale śpi smacznie. No chyba że nie podam smoka to budzi się z płaczem.
Mam nadzieję że pogoda poprawi się bo teraz jest brzydko.
Miłej i słonecznej niedzieli życzę.

Igorek

Irina

10 lata 9 miesiąc temu #848078 przez vika
Witam Ja to się chyba starzeje...pół dnia szykowałam się na wieczorne wyjście i co....po godz 1 poszłam kupić kebaby na wynos i do mężulka poleciałam :ohmy:
a dzis od 6 razem bawimy małą :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #848080 przez vika

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu #848081 przez munnecabrava
Vika gratulacje :)

10 lata 9 miesiąc temu #848085 przez KarinaM
Vika gratulacje.

Igorek

Irina

10 lata 9 miesiąc temu #848102 przez Olga60
Dzień dobry :)

Vika wow :cheer: to nas powitałaś cudowną wiadomością, GRATULUJĘ i ściskam :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #848106 przez pauluska
Vika gratulacje ! No to pierwsza postarałaś się o młodsze rodzeństwo :) Teraz trzymamy kciuki za Alex i Anabelle :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka