BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 9 miesiąc temu #847538 przez KarinaM
Mi mama nie wymyślała żadnych zajęć. Same z siostrami z dołu to robiłyśmy. Nawet ostatnio rozmawiałam o tym z siostrą. Ona ma córkę 12 letnią i też musi wymyślać Jej zajęcia i atrakcje bo inaczej to siedzi przed kompem.

Pauluska ja nie pomogę z makijazem permanentnym bo nie potrzebuję na brwi. Ja potrzebuję żeby mi mniej rosły te moje krzaczaste brwi. Mam czarne i bardzo dużo. Chodzę na woskowanie co dwa tygodnie i nic mi nie osłabia. Siostra męża i Jej mąż robią makijaze permanentne. Nawet jak robili certyfikat to potrzebowali modeli i robili makijaż za darmo. Robili usta, brwi i oczy. Ja się bałam.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #847541 przez tysiiiak
Ja byłam raz u kosmetyczki na brwiach tak to sama robię :P Chociaż poszłabym żeby mi woskiem zrobiła bo nienawidzę skubać brwi bo zaraz kicham :silly: Jak nie mam henny na brwiach wyglądam jakbym ich nie miała wogóle :P

Ja w dzieciństwie chodziłam na dużo zajęć ale nie jednorazowo tylko szybko mi się coś nudziło a z takich zajęć a co dzień nie pamiętam żeby mi się nudziło ;) Siedziało się do wieczora na podwórku a w brzydszą pogodę u kogoś albo koleżanki do nas przychodziły :)
Mam dwóch braci jeden 3 lata młodszy i drugi 12 lat młodszy ;) Z tym starszym mieliśmy zawsze dobry kontakt, razem się bawiliśmy. Opiekowałam się nim i do tej pory mamy dobry kontakt :) z tym młodszym też mam super kontakt ale bardziej byłam mu 'mamą' niż siostrą. Nie raz oczywiście byłam zła, że muszę z nim siedzieć w domu i się zajmować jak moja mama chciała gdzieś wyjść (tata za granicą) ale na nasz kontakt nie miało to wpływu ;)
Mój najmłodszy brat jest w wieku eMka bratanicy :D :)

Podczytałam na staraczkach, że Anabell ma urodziny więc Wszystkiego Najlepszego :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #847543 przez Alex_87
Anabelle wszystkiego najlepszego :) Jak test??

Hmm teraz dzieci to nie wiedzą co to gra w podchody itp, ale z drugiej strony przy takim natężeniu ruchu w mieście i różnych podejrzanych typkach to aż strach dziecko samo puszczać :/

A mi brwi prawie wcale nie rosną, pare włosków sobie wyskubie i na tym koniec :)

10 lata 9 miesiąc temu #847549 przez KarinaM
Anabelle wszystkiego najlepszego.

Zazdroszczę Wam że nie macie problemów z brwiami. Ja jak nie zrobię raz na dwa tygodnie to wyglądam okropnie. Krzaki że szok. Sama nie robię bo za dużo ich mam i jak pójdę na woskowanie to jeden ból a wyrwane dużo.

Igorek

Irina

10 lata 9 miesiąc temu #847612 przez tysiiiak
Aaa Karinko dzięki na info ale z koleji u mnie nie ma Kauflandu :silly:

10 lata 9 miesiąc temu #847624 przez KarinaM
Aż dziwne że w takim mieście nie otworzyli Kauflanda.

Moja glizda jednak nie dała rady bez kolejnej drzemki. Była tak zmęczona że usnęła na pół godziny o 17. Teraz po kąpaniu i mleczku usypia na rękach. Już przy mleku marudzila.

Igorek

Irina

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #847654 przez paninka87
Ehh Amelia kaszle... Blanka też zaczyna, dziś zrezygnowałam z kąpieli i Maluda już śpi.

Znalazłam zdjęcie jak miałam 6 lat... tysiaaak mówisz że dziewczyny podobne do mnie ale ja nie widzę żadnego podobieństwa
prócz oczu :lol:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #847680 przez Daarikaa
Ale te dni mi ostatnio uciekaja, rano spacer 2h, pozniej szybki obiad, dzis spaghetti, pozniej na 1,5h na silownie jak wroce troszke sie pokrece i juz trzeba kapac mala i spac:)

Ja brwi mam rzadkie i jasne wiec musze sobie podmalowywac, co do permamentnych to balabym sie ze beda za idealne a co za tym idzie nienaturalne :) ale zazdroszcze ze nie ma przy nich pracy:)

Paninka ale mala elegantka z Ciebie :) starsza corcia cala mamunia:)

Anabelle 100 lat i dwoch kresek ;)

10 lata 9 miesiąc temu #847701 przez Olga60
Dobry wieczór :)

W domu :P ;) :lol:

pauluska o brwi już dawno miałam pytać, bo chcę zrobić ale metodą piórkową, są to kreseczki wyglądające jak włoski, więc wygląda to bardzo naturalnie, permanentne w całości mi osobiście się nie podobają.

10 lata 9 miesiąc temu #847702 przez tysiiiak
Paninka ja tam zdania nie zmieniam ;P córeczki są do Ciebie podobne :) też bym jakieś wstawiła zdjęcie ale nie mam skanera a jak chciałam zrobić zdjęcie zdjęciu to niewyraźne :( zobaczyłybyście jak Kuba wogóle nie jest do mnie podobny :P

10 lata 9 miesiąc temu #847704 przez KarinaM
Ach mam nadzieję że noc będzie lepsza niż wieczór. Młoda co usnęła to się budziła z płaczem jeszcze u mnie na rękach. W końcu była tak zmęczona że już nie mogła usnąć. Ja już miałam dość i wziął Ją mąż i usnęła u Niego na rękach. Nie wiem czy to zęby bo smarowanie żelem nic nie dawało.

Igorek

Irina

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #847708 przez paninka87
A tu... mała Amelcia:D identyko Blanka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #847718 przez pauluska
Olga tak, tak tylko metodą piórkową te a'la tatuaże są wstrętne. Rozmawiałam z kosmetyczką i właśnie metoda piórkowa jest bardziej naturalna ale i tak co jakiś czas trzeba robić henne aby zafarbować swoje brwi bo jak są jaśniejsze to się odznaczają na tych dorysowanych haha ale wytłumaczyłam ale myślę że zrozumiesz o co mi chodzi :D Lecę spać bo padnięta jestem. Dobranoc :)

10 lata 9 miesiąc temu #847730 przez Anabelle
Ja do kosmetyczek nie chodze - bylam ze 2 razy - przed studniówka i slubem na paznoknie.

Z permanentnym nie pomogę również :P Niestety zupełnie mi się nie podoba makijaż permanentny. Znam kobitkę która się tym zajmuje zawodowo i ma całą twarz zrobioną na stałe... no ale zupełnie nie jest to mój gust.

Dziękuję Wam za życzenia :)
Właśnie wcinamy lody z małżonkiem :)

Antek miał już 1 pobudkę, a poszedł spać o 21.

10 lata 9 miesiąc temu #847754 przez KarinaM
Pobudka na jedzenie i kupsztala zaliczona o 00:00. Irinka obudziła się z płaczem więc najpierw żel bo myślałam że zęby ale płacze dalej i bąki takie idą że słychać chyba w drugim pokoju. Mąż zrobił mleczko i wypiła wszystko ale przy okazji zrobiła kupkę. Nie wiem od czego tak Ją bolało. Kupsztal ładny bez oznak rozwolnienia. Mam nadzieję że uśnie bo leży w łóżeczku i może ma nadzieję że Ją wezmę na ręce?
Chyba śpi. Nie podchodzę bo jeszcze się obudzi?????

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka