BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 10 miesiąc temu #846717 przez Alex_87
Moje dziecko to jakis szogun, powyjmowała mi gary z szafki, a później poszła do łazienki i powyciągała pranie z pralki, a ja tylko chodzę i zbieram ten huragan :P

Zuzka ostatnio też bez przerwy mówi KOT, a raczej KO KO, kociara z niej będzie, dostała od chrzestnego pluszowego kotka i wszędzie z nim chodzi.

Co do roczku to u nas będzie grill raczej, pewnie urodziny małej będą połączone z naszą rocznicą ślubu, bo tylko 3 dni różnicy :) zaprosze pewnie tylko chrzestnych i dziadków, lokalu napewno nie będę rezerwować . Jak będzie starsza to pewnie będę zapraszała jakieś dzieci na kinderbal :D
W tamtym roku mój chrześniak miał pierwsze urodziny i było 40 osób, no nie wiem dla mnie to już przesada :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #846726 przez pauluska
Ja się już urodzin doczekać nie mogę w głowie snuje plan imprezki hihih :) i właśnie kinderbal koniecznie musi być bo mam kilka koleżanek z dziećmi w wieku Iguni, miesiąc młodszych :) fajnie jak się spotkają na pierwszej "imprezie".

10 lata 10 miesiąc temu #846731 przez tysiiiak
U nas będzie raczej koło 20 osób. To samo co było na chrzcinach ;)

Kuba też mówi KO OKO AKA KE KI i wszelkie kombinacje z literą K :)

10 lata 10 miesiąc temu #846732 przez vika
Jejuś jaki ja mam dzisiaj dzień okropny :ohmy: :ohmy: :ohmy:
wcale się nie wyspalam bo nogi mnie bolały Tośka od 6 dopiero terasz w wielkiej męczarni usnęła :ohmy: ja chodze jak KACZKA tak mnie nogi bolą do tego nie moge się ogarnąć ....wyrzucilam wszystkie ciuch z półek by posegregować i co :ohmy: :ohmy: :ohmy: płakać ni sie chce bo nie moge się ogarnąc wstać,kucnąc ,wstać,kucnąc masakra...po co mi była ta silownia...pranie w pralce zalega ....ciuch są wszędzi bo Tośka wojowała,zmywanie czeka,kuchnia po przejściach bo Tośka tam wojowala :ohmy: chyba sie uwale i pojde spac :ohmy:

10 lata 10 miesiąc temu #846738 przez anek
Witamy z Leną na kolanach :laugh:

Tysiiak ćwiczyłam wczoraj z Tiffani i faktycznie boczki bolą , ale chyba bardziej kręgosłup w tym odcinku.dzisiaj tez z nia pocwicze, zobacze czy dam rade....

Viki dasz rade z ćwiczeniami.boli, boli ale pozniej są efekty :laugh:

no i popisąła , Mała płacze...

10 lata 10 miesiąc temu #846770 przez Anabelle
U mnie też mały człowiek demolka :)
Też jak Alex, nie chodzę za Antkiem krok w krok, bo bym nic nie zrobiła :)
Wywalił mi już pół szafy jak byłam w łazience, poszedł za mną, wlazł do kuchni i opróżnił 2 szafki. Dałam mu biszkopta, zajął się na 2 minuty, ale już słyszę, że do mnie tupta :P

U nas też w planach roczkowe garden party ;)

Nie wolno mi z Antkiem wychodzić, bo jest jeszcze na antybiotyku.

10 lata 10 miesiąc temu #846776 przez Olga60
pauluska licytacja, opcja korzystna dla obydwu stron, tak mi się wydaje ;)

10 lata 10 miesiąc temu #846778 przez joasia10015
Karinko ty to o wszystkich dzieciach pamiętasz :) Dziekujemy w imieniu Mikusia :) (ja też zazwyczaj zapominam o życzonkach ale już o roczku będe pamiętać :laugh: )

Jeśli chodzi o roczek to nie będzie dużej impry - słodkie,kawa...ale być może jak będzie M.w domu to jakiś grill :) A z tymi kinderbalami to świetna sprawa ,ale miałam taki różne sytuacje z urodzinami Miłoszka że już sama nie wiem co robić :dry: Ale zobaczymy :)

Dziewczyny przyznać sie -ile pączków już zjadłyście????? Bo mnie już mdli :S

10 lata 10 miesiąc temu #846784 przez tysiiiak
Ja jeszcze żadnego :P muszę ruszyć dupkę do sklepu to może się skuszę na jednego ;)

10 lata 10 miesiąc temu #846799 przez paninka87
Ja już/aż jednego...kumpela przyniosła imieninowe :silly:
Później mają być jeszcze 'od szefa'.... uf 2 max pochłonę ale chodziły już za mną od rana :laugh:

Dziewczyny nie załamujcie mnie... tylko ja będę wyglądać jak taki pączuś... nie mam kiedy ćwiczyć, dieta na razie odpada póki karmię... ciężko mi zrzucić myślałam że jak będę karmić to pięknie zjadę a tu zonk :pinch:

Też chyba nie będę przesadzać z tym roczkiem... muszę poprosić mamuśkę o udostępnienie ogrodu i grilla... to jest super rozwiązanie :)

Kinderparty robię od 4 urodzin Amelii... już się dopytywała gdzie urządzamy 7 urodzinki :S

10 lata 10 miesiąc temu #846823 przez vika
Pączka jeszcze nie jadlam bo nie mam sily z domu wyjść...ale zjadlam kabanosy i hamburgera :laugh: mąż zaoferowal się,że zrobi pączki :ohmy: hehee ja wychodze po 17 stej wracam okoła 22 ciekawe jak on to ogarnie :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #846892 przez KarinaM
A ja zjadłam już 4 pączki i to pewnie nie koniec.

Igorek

Irina

10 lata 10 miesiąc temu #846899 przez paninka87
Dziewczyny wiedziałyście że są kaszki Bobovity 2 rodzaje? Jedne z oznaczeniem bez dodatku cukru drugie z cukrem???
www.bobovita.pl/home/produkty/kaszki/

Ja teraz nie kupowałam ale po zakończeniu karmienia może będę na noc podawać małej taką kaszkę żeby pospała do rana :P

10 lata 10 miesiąc temu #846903 przez tysiiiak
No i 2 pączusie na koncie :P :dry:

PAuluska czy widziałaś może gdzieś w necie ćwiczenia z Tomkiem Choińskim? On chyba z Ewką nagrywał :silly:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #846913 przez pauluska
Hmm w necie niestety nie widziałam a szukałaś na Chomiku ? Ja mam wszystkie płytki Chodakowskiej ale jakoś nie wiem czemu wolę ćwiczyć Mel B ściągnęłam cardio jak Igunia pójdzie z babcią na spacer mamusia będzie ćwiczyła :)

Paninka jak córa przyzwyczajona do nocnego wstawania to nie wiem czy kaszka jej pomoże przespać moje koleżanki których dzieci wstają kilka razy w nocy kombinowały różne cuda i jedzenie bardziej "syte" nie pomagało. Wydaje mi się że u dzieci cyckowych to nie głód je budzi tylko chęć pobycia przy cycu. Koleżanki synek w wieku Igi a potrafi się budzić po 5 razy w nocy MASAKRA ! :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka