BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 10 miesiąc temu #846919 przez vika
hmmmm Moja pyza jest nie zmordowana :ohmy: co ona dzisiaj wyprawia....
właśnie wszamała paróweczkę cielęcą i kromke chlebka z masłem to już 4 posiłek dzisiaj :ohmy: i trzecia kupa na nocnik :ohmy: och to moje dziecie....żre jak słoń a waży jak mrówka :lol: :side:
Moja byla na cycu do 5 msc a od samego początku przesypiała noce czasem miała zawirowania,że przez tydzień sie budzila i jadła a potem znów przesypiała....
teraz je mleko po 18 i potem dopiero po 6 rano za to w dzien nadrabia co dwie godziny syty posilek :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #846920 przez paninka87
Nooo możliwe bo ona pociągnie 3 razy i śpi dalej :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #846925 przez vika
Paninka to może spróbuj jej wody dawać do picia....moja jak się budzi to dostaje wode napije się i dalej śpi .

10 lata 10 miesiąc temu #846926 przez moniaaak
Cześć Mamusie:)

Dziękujemy Karinko za pamięć:).
Małe tornado śpi, to mam chwilę.
W końcu uporaliśmy się z chorobą męża i wrócił do pracy od poniedziałku. Miał jakąś paskudną bakterię w płucach, ale wygląda na to, że już jest dobrze:).
Ale powiem Wam,że jak siedział prawie 2 miesiące w domu, a teraz zostałam nagle sama z tym małym pieronkiem to... boli :ohmy:

Wszędzie za mną łazi, na krok nie odstępuje. Nic nie mogę zrobić bez czujnego oka szefa. A jak robię coś w kuchni, to staje koło mnie i ciągnie mnie za spodnie, żeby go wziąźć, bo przecież on musi widzieć wszystko:).

Joasiu jak tam noce u Was?
Paninka ja nie karmię już prawie miesiąc, daję mu kaszkę niby na noc, ale guzik to daje...
Tak się przyzwyczaił do pobudek, że nie ma przeproś- minimum 3,4 muszą być. A od kilku dni daje mi taki wycisk, że rano ledwo na oczy patrzę. Dziś spałam może ze 3 h, bo mojemu dziecku przed północą odechciało się spania i do drugiej były próby pacyfikacji z naszej strony.

I potrafi wstać przed szóstą, albo i wcześniej z uśmiechem na buźce:), ja nie wiem jak to możliwe:)

ooooo... pospane:) uciekam:)

10 lata 10 miesiąc temu #846942 przez paninka87
Moniaaak jak dobrze słyszeć że z mężem już ok.. ale żeby tyle to trwało :ohmy:

No właśnie Blanka nie płacze tylko raczej się wierci i pojękuje. Spróbuje z wodą...

Moja siostra tak miała z Jasiem że budził się ok północy i potrafił do 2 się bawić... wydaje mi się że to na zęby... ma już 14 a pierwsze zaczęły mu wychodzić dopiero jak miał 8,5 mies. teraz ma prawie 14 mies i tyle otóż zębów... :P

Podejrzałam lalkę na staraczkach :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #846951 przez joasia10015
paninka gdzie lalka?

10 lata 10 miesiąc temu #846953 przez pauluska
Są dzieci kochające spać czyt. Iga i są dzieci którym szkoda czasu na sen trzeba to przetrwać :) Paninka a może Blanka tak przez sen tylko stęka czy się budzi na dobre ? Nie próbowałaś zostawić w łóżeczku i zobaczyć czy uśnie ? Czy alarm się włącza ? :D

10 lata 10 miesiąc temu #846955 przez anek
druga drzemka....

no to ja juz 3 pączki zjadłam :ohmy: ale takie własnej roboty.Tesciowa przyniosła jeszcze ciepłe, dobrzez ze juz wszytskie zjedlismy bo chyba bym do 5 dobiła. :lol:

Moooniak dobrze ze choróbsko sie skonczyło.
U mnie tez noce nieciekawe.Młoda budzi sie co chwilke, jeczy.Pewnie ząbki jej dokuczają.

Vika Tosia nadrabia zaległosci :) moje teraz z waga przystopowała ale nie dziwne bo je jak ptaszek.

Jakiegos nerwa mam dzisiaj.wydarłam sie na M i wkurzony pojechał do pracy. Ajjjj nie lubie sie kłócic :(

10 lata 10 miesiąc temu #846958 przez demoniqe
pauluska napisał:

demoniqe dietka z książki czy z profilu na FB ? Ja schudłam 3 kg ćwiczę z Mel B jakoś jej treningi dla mnie fajniejsze niż Chodakowskiej (nie nudzą mnie i fajnie motywuje) do lata będziemy laski :lol:

Pauluska ja na diecie z FB plus przepisy z netu no i Skalpel co drugi dzień a rano brzuszki przed wyjściem do pracy. Dziś się zważę i zobaczę jakie efekty :)

10 lata 10 miesiąc temu #846959 przez vika
Anek też myślę,że ona nadrabia zaległości....
kiedyś gdzies sie natknęlam na artykuł odnośnie nastolatkow z tendencją do otyłości i pamiętam,że wyczytałam że najbardziej są narażone te co jako niemowlaki dużo i często jedza :ohmy: podobno coś tam gdzieś się odklada :ohmy: mało pamiętam ale musze to odszukać....jak tak to muszę mojej lekko ukrócić to żarelko....korytko odstawimy :laugh:
Hmmmm a kiedy ja te pączki nadrobię ..... :ohmy: :ohmy: :ohmy: kurczę za to zjem sobie dziś dużą porcje popcornu karmelowego Mniammmmmmmm Hmmmmmmm w ciązy mialam wiecznie na niego zachciewajkę :laugh:
Moniak super,że u Was juz się unormowalo....współczuję Wam tego wstawania...moja budzi sie średnio 3-4 razy ale daje pić,przebiorę dupkę otworzę okno i zawsze odkladam przy zgaszonym świetle i zasypia daqlej ;)

10 lata 10 miesiąc temu #846961 przez demoniqe
sisina napisał:

Pauluska on sie rusza poloze go na kocyku to pelza po calym pokoju i nogi bierze pod siebie jakby chcial raczkowac ale mu cos nie wychodzi.Mialam go chwile tak na nozkach postawione trzymalam go nogi ma jeszcze slabiutkie niby chwile postal...

sisina Kuba zaczął raczkować dopiero 3 dni temu :) nie martw się i nie zmuszaj Fabianka. Kuba też tak trzymał dupkę i nie wiedział co robić.

10 lata 10 miesiąc temu #846984 przez Daarikaa
Paczki upieczone z maramolada truskawkowa i budyniem waniliowym i niesttety juz 3 zjdzone :D:D ale sa taaakie dobre ze ciezko sie oprzec:)

Vika Tosia to zje Was z kopytami hehe dobrze ze ma apetyt:)

Dzisiaj odpuszczam sobie silownie ale za to popedaluje w domku jak maz wroci z silki

Klaudia jeszcze do niedawna budzila sie na jedzenie w nocy teraz juz tego nie robi a jak sie obudzi to przytule albo poglaskam i zasypia ewentualnie dwa lyczki sie napije, wiec dosc ladnie nam to poszlo

Sevilla co tam u Was?

10 lata 10 miesiąc temu #846989 przez Anabelle
pauluska napisał:

Hmm w necie niestety nie widziałam a szukałaś na Chomiku ? Ja mam wszystkie płytki Chodakowskiej ale jakoś nie wiem czemu wolę ćwiczyć Mel B ściągnęłam cardio jak Igunia pójdzie z babcią na spacer mamusia będzie ćwiczyła :)

Paninka jak córa przyzwyczajona do nocnego wstawania to nie wiem czy kaszka jej pomoże przespać moje koleżanki których dzieci wstają kilka razy w nocy kombinowały różne cuda i jedzenie bardziej "syte" nie pomagało. Wydaje mi się że u dzieci cyckowych to nie głód je budzi tylko chęć pobycia przy cycu. Koleżanki synek w wieku Igi a potrafi się budzić po 5 razy w nocy MASAKRA ! :D

Moj się budzi 10-20 razy w nocy. Czasami co 15 minut.
Najdłużej śpi 3h pod rząd. Nigdy dłużej.
Dawałam mu już kaszki na noc.
Nic to nie zmienia.
Od 6 miesiąca życia tak ma. Kiedyś było lepiej - budził się max 5 razy.
Teraz jest tragedia, no ale wyszły dwójki i widać trójki.

Co do dawania wody - to mój jak poczuje w ustach w nocy coś innego niż cycek, tj wodę z butelki czy smoczek to się rozbudza i jest jedna wielka histeria.

10 lata 10 miesiąc temu #846990 przez Anabelle
Aha
ale i tak wesoło u moich sąsiadów ;D
mają dziecko 3 letnie
chodzi spać o 19, budzi się o 2 w nocy i nie śpi do rana, bo już ma dzień. Zasypia przed południem na 2h i popołudniu na 3h.
Od pół roku z nim walczą ale nic nie pomaga ;)

10 lata 10 miesiąc temu #847002 przez pauluska
Anabelle to Cię podziwiam że funkcjonujesz po takich nockach ja ogólnie też jestem wielki śpioch i szczerze jak Iga już czasami się obudzi w nocy to zanim ja się rozbudzę na dobre to mąż przy niej już dziecko wdało się we mnie ale znając życie drugie da popalić.

Ale upolowałam cudeńka dzisiaj w ciuchu sukienka jeansowa, sukienka w kratkę i koszulka za 20 zł hihih okazało się że moja znajoma tam pracuje w środy jak dostawa będę stałą bywalczynią :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka