- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ALe napisałammmm,ojjjjj napisałam takiego maila że sie sama dziwię ...odpisali -jak by nigdy NIC że ze ,,względu na dużą absencję pracowników są opóznienia,, A co mnie to obchodzi -jak komuś zależy na kliencie to idzie sam i to robi -nie wierzę że mają po 100 wózków dziennie do oddania kurierowi...a nawet jeśli to co za problem .............???? Napisała że najpozniej początek przyszłego tyg.bedzie wózek u mnie i zero przepraszam czy co-nic kompletnie.No to znowu im pocisnęłam w mailu ...napisze im taki komentarz że stracą nie jednego klienta A wiecie co,w sumie gdybym sama sie nie odezwała to oni by nawet nie mieli pojęcia że nie mam tej spacerówki Oszzzzzz Qwa
Z milszych wieści -Kiniaczek przyjęła mnie do znajomych na FB Hugo jest tak bosssskkkkkiiiii że nie mogę sie napatrzeć Napiszę jej wiadomość żeby sie do nas odezwała i napisała kilka słów
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga pisałaś o makaronie z brokułami i kurczakiem chyba ? Napisz dokładnie jak robisz ?
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
U nas jest tak:
7 - mleko 210 wody plus 7 miarek mleka i dwie miarki kaszki
8 - śniadanie ze mną tzn kawałek kanapki, trochę jajecznicy, troszkę parówki
11 - kaszka jaglana albo manna ze śliwkami, jabłkiem itp.
14 - obiad
16/17 - kanapka albo kawałek mięska z obiadu
18 - owoc, budyń, słoiczek z owocami
20 - mleko tak samo jak o 7
Oczywiście z ilościami różnie bywa, jak nie ma apetytu to czasem je obiad na dwa razy, no i czasem dostanie jakiegoś chrupka, ciasteczko w międzyczasie, no i jak my coś jemy to obowiązkowo musi spróbować
Joasia mogłabyś wysłać tego linka do spacerówki którą kupiłaś?
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
U nas tak:
9- dwie kanapeczki/paróweczka i kanapka, żółtko/mleczko (dziś wyjątkowo wypił, będziemy próbować )
12-13 - jaglana z owocem/ bananek i jogurt nat./homogenizowany
16 - obiadek
20 - kasza manna z owocem i mm
W między czasie jakiś biszkopt/chrupek/ciasteczko itp i piciu to bobfrut 50/50 z wodą albo kompocik robiony przeze mnie
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie polecam tego ,,sklepu,,-babka mi odpisała z wielką łaską że MAM DOKŁADNIE CZYTAĆ ,,STRONĘ O MNIE,, Dała mi do zrozumienia że mają tam napisane że dostawa może sie opoznić czasami BEZ KOMENTARZA
Mają wieeelkie szczęście że brzydka pogoda jest i mnie nie ciągnie na długie spacery moją ciężką spacerówką ...Mam nadzieję że w poniedziałek dojedzie ....a ja im wtedy dam takiego komentarza
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
7.30-8.00 150 wody 5 miarek mleka 5 płaskich łyżek kaszki jaglanej
11.00 150 wody 5 miarek mleka
13.00 obiadek tak z 200 ml ile Wasze dzieci jedzą bo nie wiem czy nie za dużo ?
16.00 deserek duży słoiczek/ banan/jabłko/mango chcę tu wprowadzić właśnie owoc i jogurt naturalny tylko nie wiem ile tego jogurtu ?
18.30 210 ml wody 7 miarek mleka
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Do kaszki jaglanej daje mało mm bo ze 3 miarki a do mannej na noc 6 miarek żeby uzupełniło mu to mleczko, którego nie pije.
Kuba ogólnie zje wszystko co mu dasz Bananka daje mu samego jak do tego ma serek homo. a jak jogurt naturalny to mieszam z rozdziabdzianym widelcem bananem i wcina Chodź na początku troszkę się krzywił na smak jogurtu ale jadł Daję mu mały jogurt i cały zjada (ja trochę podjem )
Obiadku nie wiem ile zjada ale 200ml napewno jest
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
makaron rurki w sosie śmietanowym z brokułami:
składniki:
oliwa, 2 ząbki czosnku, 500ml śmietanki 30%, brokuły mrożone paczka lub 1 świeży, ser grana padano lub parmezan (tarty), odrobina vegety, rurki 3/4 op
na głębokiej patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy, wrzuć wyciśnięty czosnek na dosłownie minutę (czosnek ważny,specjalnie go nie czuć a daje przyjemny smak), następnie wlewasz śmietankę i na max mocy gotujesz to by trochę wody odparować-ciągle mieszając (ona jest bardzo wodnista), sypnąć odrobiną vegety, jak już będzie konsystencja śmietankowa wrzucasz brokuły na 5min (mrożone tylko na czas ich rozmrożenia-mają być chrupiące), sypiesz trochę sera żeby zagęścić i wrzucasz ugotowany makaron, wszyyyyystko wymieszać porządnie i jeść!
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
8.00 180ml wody - 6 miarek mm
10.00 ze mną śniadanko-pół kromki z białym serem lub szyneczką,dżem,jajecznica,jajko na miękko
12.00 150ml wody-kaszka manna,owocowa, expert mix
w między czasie chrupki ryżowe lub kukurydziane, owocki, soczki
16.00 obiadek
19.30 210ml wody-7 miarek mm+3 łyżeczki kaszki ryżowej
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
ja dziś na obiad robiłam brokuła w sosie pieczarkowym...Mmmmm razem z Tośką zjadłyśmy całego brokula
a na kolacja pulpety w sosie pieczarkowym Osz ale mnie bierze
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas jedzenie wylada mniej weicej tak:
8-8:30 180ml wody 5 miarek mleka i 2 miarki kaszki
11-12 jogurt, banan/jablko/gruszka/
13-14 zupka jakies 200ml
16-17 kanapeczka lub znowu jakis owoc, budyn
w miedzy czasie jakis biszkopt chrupek
20-20:30 180 ml wody 5 miarek mleka i 3 miarki kaszki
Karina Klaudia tak sei buja jak uslyszy muzyke a ja mowie tany tany, w ogole ostatnio pokazuje oczko nosek zeby ucho, przybija piateczke, robi papa, bije brawo, klepie sie po brzuszku jak mowie "takie dobre" i podnosi raczki ii pokazuje jaka jst duza
Anabelle słodki smieszek z Antulka
Vika ale masz chcice :D
Olga musze sprobowac:)
Joasia to sa wlasnie minusy kupowania przez neta, wiele razy sie juz nacielam a dalej zamawiam :D Jak juz dojdzie wozek to pojedz im po skarpetach w komentarzu i tyle i no stres
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Mmm brokuły, Zuza je uwielbia ma to po mamusi za to mój mąż nie cierpi i jak widzi jak my wsuwamy to aż mu niedobrze
Pauluska ja daje śliwki suszone ze sklepu, tylko patrz żeby nie było siarczynów, chwilę je moczę w gorącej wodzie, potem płuczę i dodaje do kaszy manny lub jaglanej do garnka, tam się wszystko pogotuje razem, na koniec jak ostygnie to dodaje dwie miarki mm.
rany moja Zuzka tak nawaliła przed samą kąpielą, że aż mi się rzygać chciało jak zapierałam jej pieluchę, no pierwszy raz tak miałam żeby się brzydzić kupą własnego dziecka oczywiście mąż mądry, bo mówi, to ja małą wykąpie a Ty idź tą pieluchą się zajmij, spryciarz jeden