BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 9 miesiąc temu #851788 przez vika
Kurcze tak czytam ile Wam schodzi tego mleka i nie dowierzam .....u mnie w miesiąc czasu 6 opakowań Nan 350 wychodzi 2100 na miesiąc równe nic dodać nic ując :ohmy:
moja je mn tak
6-7 mleko 210/240 ml
8-9 mnw 2 kanapeczki jajko/parówkę/wędlinke/dżemik
10-11 kaszkę jaglana lub manna ze śliwką/morelą jablkiem lub bananem
12-13 kanapeczkę/gotowane warzywka/budyń/placuszki
16 obiadek cały
17 owoc starty lub kisiel
około 19 mleko 200/220
no i tyle :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #851791 przez paninka87
Moja Dama ma wreszcie drugą drzemkę... wcześniej pospałyśmy od 9 do 10.30. Obiadek pięknie zjadła.
demoniqe wow to się postarali...;) u nas jak widzę na zdj kumpeli fiołki dostałyśmy... no i będzie jeszcze imprezka na kręgielni... ale to później bo szefowa wczoraj była na chemii.

Dziewczyny stawiałyście dzieciom bańki? Dają rezultat? Nam lekarka zasugerowała, ale i tak nie ma nikogo w pobliżu kto stawia.

U nas dopiero wychodzi ładne słonko ale ja i tak się nie ruszam nigdzie :( :(

10 lata 9 miesiąc temu #851803 przez Alex_87
Paninka ja swojej nie stawiałam, ale pamiętam, że w dzieciństwie mieliśmy stawiane i były rezultaty, więc sądzę, że przez 20 lat nic się w tej materii nie zmieniło :)

Vika ale że dużo nam schodzi mleka czy mało? :P Mi w miesiąc ok. 2400g, z tego co widzę to u Ciebie podobnie...

10 lata 9 miesiąc temu #851811 przez vika
Alex żle przeczytałam...oparłam się na Panince pisze,ze czasem nie zużywa 800g i jak twój post przeczytalam to pomnożyłam 11 dni razy 2 :ohmy: :ohmy: :ohmy: ja na prawdę ostatnio nie myślę :ohmy: :ohmy: :ohmy:
wczoraj nie moglam zrobić suwaczka bo mi wychodzil ponad 9 tydz.. :ohmy: ale co się dziwic jak obstawialam na pażdziernik a nie listopad bawilam sie z tym ponad godz zanim zajarzyłam co nie tak robię :ohmy: :ohmy: :ohmy: dodatkowo obstawialam wczoraj 13 marzec i w zapartę ,że jest 13 :ohmy: :ohmy: :ohmy: dziś tez mi slabo idzie myślenie :huh: :huh: :huh: czekam na wyniki beta hcg i tylko o tym myślę :ohmy:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #851813 przez paninka87
No to po spaniu ;) zdążyłam jeden przelew zrobić.

Dziś doszło moje zamówienie z gemini w tym termometr bezdotykowy. Taki zamówiłam:
www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-...-b-kontakt-1szt.html

To w sumie dużo tego mleka schodzi Wam... nie pamietam jak już to było z Amelią :P :P :silly: A mleko prywoził często ojciec M... teraz Blance rzadko coś prywiezie. A Amelii b. często mleko i Pampersy... heh

Oj Vika ja Ci się nie dziwię... tu Tośka, w brzuszku Maleństwo też bym była zakręcona:) i pewnie nadmiar szczęścia tak działa :blink: ja ostatnio też zamot ale to przez chorobę

10 lata 9 miesiąc temu #851815 przez KarinaM
Dziewczyny od 10.03 w Lidlu będą pieluchy Pampers za 88zł. Rozmiaru 4 jest w paczce 162szt. To za sztukę wychodzi 0.54zł. Ja muszę kupić. Kupiłam Dady i nie są źle ale żadna rewelacja. Głowy nie urywa.

U nas etap raczkowania i stawania przy wszystkim czym się da trwa w pełni. Nawet mama mówi że nie usiedzi te moje dziecię na dupie. A jak się kłóci jak nikt nie zwraca na Nią uwagi. No i nie można nic przy Niej zjeść. Odrazu leci i wspina się żeby Jej dać.

Igorek

Irina

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #851816 przez vika
Ja nie licze dokladnie ile mi mleka schodzi ale mąż ostatnio 6 lutego kupił 12* 350 Nan i zostalo mi 6 opakowań z czego czyli zeszlo mi przynajmniej 6 * 350 plus jeszcze to co było otwarte :)
pokaże wam moją małą tancerkę dzień w dzień szaleją z tatą na łóżku a ja z nich sikam :)

w ogóle Tośka to taki trzepok,że szok...tylko by uciekala albo skakała szalala przewracala się :ohmy:

Pauluska szczęście to jedno a strach czy będzie dobrze to drugie....pewnie mniej przestanę się bać jak zobaczę serduszko na usg potem poczuje ruchy i tak dalej :ohmy: :ohmy: :ohmy: ja jestem panikara i zawsze mam w glowie,że może być coś żle :ohmy:
Karina przy mojej też jedzenioe się chowa...ta nawet czosnek i cebulę gryzie jak jej dasz i to nie raz a je to do póki nie zabiorę :ohmy: :huh:
Dominiqe no to dobrze,że wymienią Ci ten nocnik ...pewnie sila perswazji :silly:

a ty Gwiazda DISCO POLO :woohoo:

10 lata 9 miesiąc temu #851817 przez demoniqe
a ja kupiłam Kubie nocnik taki: allegro.pl/fisher-price-zielony-nocnik-n...ami-i3997036513.html

przyszedł wczoraj i co???? różowy!!!!! zrobiłam oczywiście awanturę i dziś jedzie do nas kurier z zielonym :) no i z miejscem na fiutka bo w damskich go nie ma :)

już widzę jak Kuba go unika :)

fajnie że dzieciaczki jedzą już dużo naszego jedzenia.

Ja w niedzielę mam lekki odpust od dietki :) zjem caaaały garnek budyniu czekoladowego :)

pamiętam, że w ciąży jadłam budyń codziennie!

10 lata 9 miesiąc temu #851846 przez Olga60
Dzień dobry :)

Vika Tosia to intelektualistka, która woli poczytać, a nie tańce jej w głowie :laugh: ;) :side:
Kacper Nataszę nauczył dokładnie tak samo podskakiwać :)

Też najlepiej smakuje jej nasze jedzonko, dzisiaj zrobiłam spaghetti carbonara, zajadała się że hej :silly: . Mąż pare dni temu zrobił pastę min z makreli wędzonej. W południe dałam jej kaszkę i sobie pomyślałam, że teraz mogę spokojnie zjeść drugie śniadanie ..... eche, niepotrzebnie dałam gryza ;) migiem była przy mnie po odstawieniu jej na podłogę :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #851877 przez joasia10015
Vika Tośka to agentka :laugh: Miki też najbardziej lubi DISCO POLO :silly:
Mmmmmm kochana mąż ten teges-przystojniacha :blink: :blush: :silly:

Tysiak mi też sie dziś śniło że jestem w ciazy -i obliczyłam że na jesień urodzę :laugh:
Dziewczyny,dziewczyny to żadne żarty -poważnie tłuszczyk sie nazbierał u mnie :angry: Cały czas trzym sie waga po ciąży 60 kg i ani drgnie :angry: Ale w sumie nie zależy mi jakoś na zrzuceniu wagi ,bardziej na ,,ogarnięciu,,figury -bo taka wiotka skóra,cellulit itp. No i sama kondycja prawie zerowa :ohmy: Chyba jedyną gimnastyką jest ten teges z mężem ... :silly: Zaczynałam już kilka razy CHodakowską ale jakoś brak mi silnej woli :angry:

10 lata 9 miesiąc temu #851888 przez pauluska
Alex kupiłam Katarek super sprawa Frida w koszu wylądowała ;)

Vika Tośka agentka że hoho i wykapany tatuś a wcześniej mi się wydawało że Ty ;)

Joasia spróbuj Mel B ma fajne programy ja do Chodakowskiej jakoś też nie mogę się przekonać nudzą mnie ćwiczenia z nią Ty i 60 kg ? to chyba wysoka jesteś ;) ja 64 kg a chcę dobić do 55 kg choć i 57 kg będzie super ale przede wszystkim zależy mi aby zgubić oponę :D

10 lata 9 miesiąc temu #851892 przez anek
hahha Tośka wymiata! :lol:
u nas króluje "ona tanczy dla mnie" :P tez jest szał!

10 lata 9 miesiąc temu #851894 przez Alex_87
Vika nie martw się, Ty przynajmniej masz wytłumaczenie na swoje zaćmienie, ja pół roku temu chciałam zrobić suwaczki z tej strony co Ty i za chiny nie mogłam :ohmy: nie wiem, może teraz zrobię drugie podejście :P

A Tosia niezła :) Ja zawsze jak chce nagrać Zuzkę to ta zauważy telefon, podchodzi do mnie i już nie ma szans. Mąż teraz mnie namawia żeby kupić kamerę, mamy lustrzankę ale bez funkcji nagrywania...nie wiem szkoda mi trochę 1000zł, ale z drugiej strony fajnie potem się ogląda takie filmy :)

Ja ważę 58 przy wzroście 172cm, wagi gubić nie chcę, no ale ta opona też mnie dobija :/ czasem jak patrzę na siebie to wyglądam jakbym była w ciąży :/

Demonique jaki tron :lol: żeby tylko potem chciał na takim zwykłym nocniku zrobić :blink:

Pauluska za ile kupiłaś Katarek? W aptece?

10 lata 9 miesiąc temu #851899 przez vika
Tysiak Joasia może coś sobie wyśnicie.....fajnie by było :laugh:
Joasiu M ma wiecznie banana na twarzy ...wiecznie się śmieje za kilka lat nie będzie mu oczu widać z pod tych zmarszczek :ohmy: ;)
Olga Tośka co dzien zrzuca wszystki książeczki z parapetu i potem przegląda ...Kina jak miala 1,5 roku potrafiła kończyć każdą linikę w książeczce a samochwałe znała już na pamięć z moją pomocą ... :ohmy: a teraz tylko streszczenia czyta i to jest za dużo jak dla niej :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Pauluska to prawda Tośka to czysty tatuś ...mój ma kolor oczu i to wszystko :ohmy: nawet włosy rano stercza im tak samo :lol: :woohoo:
Anek U NAS najczęściej z tatą sluchają trans albo rock a tą akurat piosenke mialam w telefonie i Tośce przypadla do gustu :woohoo:
kurcze tylko odświeżam strony w laboratorium pewnie dopiero za godz wynik :ohmy: :ohmy: :ohmy: a ja czekam i czekam :woohoo:
tatuś uśpil corke jak wychodził do przcy przed 15 i ta jeszcze śpi :ohmy: obudzila się wziełam ją położylam na łóżku przytulilam się do niej i zasnęła spi tak już od 15.40 :ohmy: ciekawe jak na noc zaśnie :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #851904 przez vika
Alex ja tez mialam z tym problem...razem z siostrzenica obracalyśmy tą stronę kilka godz dopiero mąż się zlitowal i mi zrobiła :)
pomogę Ci jak już zakonczysz wybierz trzecie od dołu
Forum signatures: z tego ostatnią opcje PseudoHTML, UBBCode and BB Code
i niżej w niebieskiej ramce masz link ktory jest już gotowy do użycia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka