BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 9 miesiąc temu #852134 przez malutkamilka
VIKA bardzo dziękuję za odpowiedź. Zrobiłam z ciekowości czy zje jajecznicę na masełku bo samej mi się też zachciało ;) Wsuwała jak nie wiem. Dostała całą dużą łyżkę stołową i plasterek chałki z masełkiem. Wciągnęła wszystko i dopełniła się 80ml herbatki. Widać że smakuje. Na popołudnie zrobimy budyń.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #852135 przez Alex_87
Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta Kobietki :)

U nas też noc ciężka, mała się kręciła i stękała, podejrzewam zęby :dry:

Heheh Kuba urządza sobie gimnastykę języka :D

My też nie świętujemy, mąż mi kupił czekoladki, Zuzce też jakiś smakołyk i tyle :)

Ja chyba wprowadzę jogurt małej, bo wczoraj jadła z jagodami ze mną na spółę i bardzo jej smakował. a dajecie jakieś serki? typu waniliowy?

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #852136 przez vika
malutka cieszę się,że smakowało :lol: tylko uważaj z ilością żółtka ....spróbuj zrobić bydyń bez zółtka :)
moja jeszcze uwielbia chlebek z prawdziwym masełkiem i lekko posmarowanym dżemikiem :lol:
ostatnio jak niemialam pomysłu co jej między głównymi posiłkami dać posmarowałam chlebek danonkiem i też wcinała trzeba kombinować :woohoo:
Alex my jemy danonki :) ale czasem dam jej troszkę naszych serków czy jogurtów :laugh:
kurczę jak ja mam dobrze z tymi nocami...u mnie czasem tylko bydzi sie jak my idziemy spać ale to sobie posiedzi i nudzi jej się bo światlo ma zgaszone i idzie spać :)

10 lata 9 miesiąc temu #852140 przez demoniqe
witajcie!

ja dziś nie mogłam wstać, wstałam o 6, o 6:11 zaczęłam ćwiczyć skalpel wyzwanie :) chłopaki spali do 6:45. Tata ogarniał Kubę a ja skończyłam trening i wzięłam prysznic.

Kubula zalicza właśnie pierwszą drzemkę, a M pojechał po prezent dla mnie - biustonosz sportowy do ćwiczeń, taki sobie zażyczyłam :)

Dziś gra u nas w mieście Lemon. Idziemy na koncert, a Kuba u dziadków.

10 lata 9 miesiąc temu #852147 przez tysiiiak
Wszystkiego najlepszego babeczki :D czujmy się kochane i rozpieszczane :) a co, należy się ;)

Kuba śpi właśnie nie mnie :) bo jak się po 7 przebudzil i M. Do niego poszedł to już po spaniu :) poszli się bawić a ja dospalam i nagle maluch do mnie się doczlapal i zasnął :)

Ja daje serek homogenizowany waniliowy chodź i bananowy mi się raz zdarzylo ;)

Macie już wprowadzone białko jaja? Bo my przez alergie do tylu z wprowadzaniem jajka i niewiem czy jakoś stopniowo to białko dawać czy całe od razu?

10 lata 9 miesiąc temu #852154 przez vika
Tysiak Ja najpierw dawałam pól calego jaja i całe żółtko teraz daje juz całe jajko na miękko i jak robie na masełku to tez całe jajo :)
a mi mąż właśnie podarował bukiet żonkili Jajććććć moje ulubione kwiaty...kocham je .....a że pamiętał to jestem w szoku :ohmy: no i teraz robi mi śniadanko...hmmmm i widzialam,że coś mi zamówil na stronie intymna pl... jakąś bieliznę chyba ale nie wiem czy doszła bo zagląda co dzień na pocztę :huh: tylko ciiii ja nic nie wiem :)

10 lata 9 miesiąc temu #852155 przez pauluska
Darika Iga nie bała się wciągania odkurzaczem bardzo jej się podobało :lol: wciąga raz dwa przy Fridzie już było gorzej bo nie dałam rady ciągnąć Mycha się denerwowała a tu chwila i nosek czysty więc polecam.

10 lata 9 miesiąc temu #852184 przez aleksiaa88
Ja w odwiedziny dziś przyszłam do Was

Czytam sobie co tam dzieciaczkom dajecie w końcu muszę coś innego dać niż zwykle.

Jeszcze chlebka nie dawałam nie licząc skórki którą sobie miętolił.

Na dżem bym nie wpadła, żeby dać.

10 lata 9 miesiąc temu #852194 przez Alex_87
Ja jeszcze nie dałam całego jajka, czasem w jajecznicy daje trochę białka, ale to bardziej przez przypadek, teraz będę się przymierzała, żeby dać całe jajko.

Aleksiaa Malutkamilka, u nas dziewczyny dają już prawie wszystko do jedzenia dzieciakom :) Moja jadła ostatnio nawet pierś z grilla i żółty ser :) także nie ma się czego bać i próbujcie :)

Ależ piękna pogoda dzisiaj, a jakie ciepełko :cheer: achh oby tak zostało, mam nadzieje, że 1 kwietnia nie spadnie śnieg jak rok temu B)

10 lata 9 miesiąc temu #852200 przez aleksiaa88
To ja jestem zacofana :blush: żywieniowo

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #852203 przez Daarikaa
Klaudia poszla na drzemke, Radek kupil mi bukiet róż a Klaudii klocki edukacyjne:)
Klaudia jadla juz prawie wszysto to co my... ja daje jej danonki, a jak ktos z nas je jogurt to jej tez lyzeczka sie skapnie, dzis dam jej truskawki z jog.nnat. bo sobie zrobie wiec odloze jej z lyzke :) wiem ze te truskwaki to lipa ale lepsze te niz zadne, czekam az u tesciowej w oggrosku urosna :D:D mniaaaam

Alex nawet nie kracz z tym sniegiem ;)

Tysiiak Kubus to chyba najwiekszy spioch na forum:D:D dobrze Ci:)

10 lata 9 miesiąc temu #852205 przez tysiiiak
hehe Darika fakt długo śpimy :blush: :lol: po mamusi to ma :D :P ale nie jest tak kolorowo otatnio zasypia 21-22 :P

10 lata 9 miesiąc temu #852213 przez Anabelle
Antek je wszystkiego po trochu.
W szpitalu pielegniarki w ogóle były w szoku jak miał 9 msc a ja coś zapytałam czy może to czy tamto. Uznały, że normalnie się wszystko daje, obserwuje jak dziecko reaguje i jak nie ma reakcji alergicznych to spokojnie można dawać.
Antek jadł już więc jajecznice, paste jajeczną, naleśniki z dżemem, makaron z mięskiem, makaron z białym serem, normalny budyń, kisiel, spaghetti itd. Jadł nawet makaron sojowy z warzywami.
Oczywiście nie je tego nie wiadomo ile, ale jak mu smakuje i się upomina to dostaje.
Uwielbia szynkę, ser żółty, ser biały.
Dawniej się wystrzegałam mleka krowiego bo bałam się, że takie dzieci to nie wiem :P nie trawią tego czy coś :P aż w szpitalu poznałam chłopczyka młodszego o miesiąc od antka, który nie chciał pić mleka modyfikowanego i od 6 miesiąca jest na mleku krowim z kartonu rano i wieczorem - i cały i zdrowy :P

Sama nie dawałam antkowi pic mleka krowiego, ale jak jest w budyniu czy serze to sie nie przejmuje.

10 lata 9 miesiąc temu #852237 przez anek
Dziewczyny co moge kupic na 1 urodzinki dla chłopczyka?

10 lata 9 miesiąc temu #852240 przez Daarikaa
Dziewczyny pomozcie, zauwazylam bialy nalot w buzi na policzkach i jezyku u Klaudii i podejrzewam plesniawki, co stosowac? jakjej pomoc? juz wiem czemu w nocy nie spala:(:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka