BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 9 miesiąc temu #852363 przez Alex_87
Achh ja zrozumiałam, że Ty całe zło tego świata zwalasz na mleko krowie :lol: Nie no jasne, ja też uważam, że mleko mleku nierówne, kiedyś to jednak chodziło się po mleko prosto od krowy w butelkach szklanych...Bardzo dobre jest mleko Koneckie, ma krótki termin ważności, w smaku czuć prawdziwe mleko, ale ciężko dostać w sklepach :/

Zuza też jakoś połyka to co zmieści do buzi, widocznie taki etap, oby szybciej zjeść żeby iść się bawić :cheer:
dzieciaki powinny robić za odkurzacze, ja czasem nie widzę tych okruszków, a ona tym swoim paluszkiem grzebie i dotyka, żeby tylko wyciągnąć...

Echh smutno mi jakoś, mąż poszedł do pracy na noc, Zuza śpi, a wszystkie pewnie z mężami siedzą ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #852369 przez pauluska
No co Ty nie całe :D ale coś w tym na pewno jest ;)

A ja lecę do męża się zrelaksować bo tylko szperam na necie :D

10 lata 9 miesiąc temu #852379 przez Daarikaa
dzieki dziewczyny za rady. Pojechalam do apteki zanim zdazylam przeczytac Wasze podpowiedzi i w aptece dali mi dezaftanmed mysle ze to podobne do aphtin?
Pysia juz spi, znowu zasnela ogladajac The Voice... :) chyba ja przynudzali wokalisci hehe:D

Klaudia tez miala okres ze pchala do pyszczoszka ile sie dalo, teraz widze ze zwolnila ale zawsze mam na nia oko w razie W :)

10 lata 9 miesiąc temu #852410 przez Anabelle
Chyba się wszystkie dzisiaj relaksują z mężami ;D

Ja idę spać. Do jutra :)

10 lata 9 miesiąc temu #852420 przez tysiiiak
My wróciliśmy niedawno z urodzin kuzyna Kuby :)
Pierwszy raz udało się Kubę wyjąć z wózka rozebrać i włożyć do łóżeczka żeby się nie obudził :)
Kuba zachwycał towarzystwo obracaniem smoczka w buzi haha :lol:

Kuba czasem ma tak, że całego biszkopta wepcha do buzi a czasem ładnie je. Nie wiem od czego to zależy :P

Dobrej nocki :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #852438 przez pauluska
Dzień dobry :)

Ale piękny dzień dzisiaj u nas spędzimy go w plenerze :) Dzisiaj na śniadanko Iga zjadła całą jajecznicę z jednego jajka na masełku bardzo jej smakowało :) Dziewczyny do zupek dajecie masło czy oliwę ?

10 lata 9 miesiąc temu #852453 przez tysiiiak
Hej :)

Pauluska ja daję masełko albo serek mascarpone :) daje trochę smaczku w jedzonko :)

10 lata 9 miesiąc temu #852458 przez anusias22
Witam!
Do zupki ja dodaje maselko.
Ola jak byla mala to miala plesniawki.lekarka przepisala nystatyne ale mala wymiotowala po tym wiec odstawilam po pierwszej dawce. Przez tydzien smarowalam aphtinem ale nie pomagalo dopiero polozna mi powiedziala zeby wytrzec plesniawki cieplym moczem 3 razy dziennie. Pomoglo po pierwszym dniu. Od tej pory mam spokoj. Trzeba tez wyparzyc wszystkie smoczki, gryzaki itp.
Pogoda u mnie tez fajna i jedziemy do kolezanki na imieniny.
Dziewczyny u was jest taki zwyczaj jak włocewno? Polega na tym ze podczas swiat wielkanocnych chrzesni daja prezent.

10 lata 9 miesiąc temu #852459 przez tysiiiak
Anusias nie słyszałam o takim zwyczaju :)

aaa i przy pleśniawkach trzeba zakwasić środowisko w buzi :) mocz jest najlepszy ale można też wit C :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #852487 przez vika
Hej Dziewczyny Jejkuś jaka tutaj cisza :huh: :huh: :huh:
Ja miałam straszną noc :ohmy: :ohmy: :ohmy: polożyliśmy się po pólnocy wieczór super mąż zrobil kolacyjkę a żonka się obżarła do bólu :ohmy: okolo 2 w nocy obódził mnie tak silny ból zęba,że myślałam,że się
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
poważnie....nic nie pomagało....Oj wiedziałam,że się w koncu odezwie po raz kolejny :huh:
jejkuś co się nacierpiałam...a jak ból ustal troszkę było mi cholernie niedobrze :angry: no masakra jejuś nie życzę nikomu :huh: :dry:
Tośce zrobiły sie takie białe plamki w bużce :unsure: czy to są pleśniawki...takie male jedna plamka obok drogiej..na dolnej wardze na dziąsełkach i w środku warg tak w rogach :unsure: :unsure: :unsure: kurczę nie wiem co to :unsure:
Anusia ja też nie slyszałam o takim zwyczaju ...ale jak to się mowi każda okazja jest dobra...u Nas niby jest coś typu *koszyczkowe* ale to jakies drobne pierdułki dla dzieci..typku kroliczek wielkanocny czekoladowy,jajeczka czekoladowe,psikawki te malutki....typowy motyw świąteczny :blink:

10 lata 9 miesiąc temu #852494 przez Alex_87
Witajcie :)

Wiosna piękna :) Niestety mój mąż dziś wrócił o 4 do domu, a na 14 znowu jedzie do pracy :angry: i jak tu spłodzić dziecko przy takim grafiku, ale jutro ma wolne więc wezmę go w obroty :lol:

Ojjj Vika :( a nie byłaś w końcu u dentysty? Teraz jak jesteś w ciąży to trochę lipa, pewnie niewiele mogą Ci pomóc :(
Ja byłam u dentysty zanim zaczęliśmy się starać, na szczęście nic nie miałam do leczenia, ale wolałam się upewnić, niż potem w ciąży się męczyć ;) ale dentyści nie mają ze mnie pożytku, mam tylko dwie plomby, w sumie to chodzę tylko na kontrole :)

Hmmm u nas nie ma takiego zwyczaju z tymi prezentami. Tzn jeśli ktoś ma dzieci to zazwyczaj kupuje im się słodycze, ale nie tylko na święta, tylko tak nawet jak się jedzie w odwiedziny to dla dzieciaków jakąś czekoladę czy coś, żeby się cieszyły ;)

Do zupy daje różnie, oliwę z oliwek, masło, albo olej lniany (bardzo zdrowy, ale niestety daje dziwny posmak, więc rzadko go dolewam)

Życzę miłego dnia :)

10 lata 9 miesiąc temu #852498 przez vika
Alex że nie poszłam :angry: moja glupota...boli mnie 6 którą mam wyleczoną kanałowo i 8 którą mam zaplombowaną :unsure: :huh: prze to pulsuje mi cała lewa połowa twarzy ....masakra...w poniedzialek musze się gdzieś dostać to juz nie żarty ...
dzis znalazłas swoja fotkę na FB :) HEHEE byliśmy na spacerku i zaatakowali nas koszem cukierków :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

10 lata 9 miesiąc temu #852499 przez Alex_87
A co to za okazja, że cukierki rozdawali? :)

Vika narzekasz, że taka chuda jesteś, a jak dla mnie nogi masz normalne :) Ja zawsze miałam takie patyczki aż ludzie czasem szeptali za mną jakie chude mam nogi :dry: ale po ciąży na szczęście wynormalniały trochę :)

10 lata 9 miesiąc temu #852510 przez vika
Alex Dzień Kobiet...zdjęcie z wczoraj :) wiesz jak kupuje spodnie...a raczej leginsy bo spodni nie mogę kupić jakichś fajnych by na mnie pasowały ...to zawsze wybieram takie by troszkę maskowaly moje chude nogi do tego zdjęcie też nie oddaje tego co w rzeczywistości ...wiesz jak mialam naście lat nie przeszkadzalo mi to ze bylam chuda a teraz jest mi z tym żle...ja mam już ponad 30 wolala bym troszeczkę bardziej kobieco wyglądać a nie jak taka popierdułka :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #852556 przez Anabelle
hihi vika fajna figurka ;)
ja w leginsach to lepiej żebym z domu nie wychodziła ;D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka