BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 9 miesiąc temu #857443 przez Anabelle
vika czyli hormony zapewne. całe szczęście, bardzo się cieszę ;)
ja np mam guzka w lewym dole pachowym. też latałam po lekarzach, onkolodzy, chirurdzy plastyczni etc pytałam o to cóż to jest, bo przez to nie mogłam nigdy nosić bluzek bez ramiączek. Okazało się że nagromadzona tkanka gruczołów piersiowych właśnie pod pachą w węzłach chłonnych. Można wycinać, ale nie zagraża życiu więc onkolog w szpitalu doradził mi, że lepiej przy węzłach chłonnych nie grzebać jeśli się nie musi.

A Tosieńka ma charakterek i bardzo dobrze, nie będą jej chłopaki na głowę wchodziły ;P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #857447 przez Sevilla
Bella byłaś u lekarza??

10 lata 9 miesiąc temu #857448 przez vika
Bella dokladnie tak za dużo jakiegoś hormonu ...stwierdzil,że to jakiś typowy hormon kobiecy :ohmy:
oj nie wiem czy tak dobrze z tym charakterkiem ....dzieć mi sie psuje...bije,kopie,gryzie...o wszystko się rzuca :ohmy: wszystko musi dostać inaczej placz ...wrrrrrrrr :ohmy: RYKkkkk.... wygina mi się do tyłu gryzie po nosie i polikach :ohmy: :ohmy: :ohmy: oczywiście ja się nie poddaje...a niech ryczy :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #857457 przez Sevilla
Vika oj Maksior też się wygina, ale takiego hardkoru nie robi :P Za to umiejętnie psuje rzeczy. Dziś na przykład wyrwał bramkę, którą założyliśmy w wejściu do kuchni. Zastanawiamy się, czy jest sens ją ponownie zakładać, skoro zrobił to raz, zrobi i drugi.

10 lata 9 miesiąc temu #857459 przez KarinaM
Vika Tośka w kogoś musi mieć taki charakterek. Pewnie po mamusi.

Irina padła o 18:00. Wykąpałam Ją na szybko o 17:40, mleczko i przy jedzeniu usnęła. A o 18:05 przyszła Jej chrzestna. Gościnne to moje dziecię. Ale padła tak bo spała rano godzinę i około 12:30 pospała tylko pół godziny. Wieczorem nie miała już siły a chciała chodzić za rączki. Jak ustała przy łóżku to pierdyknęła o podłogę. Płaczu była co niemiara.

Igorek

Irina

10 lata 9 miesiąc temu #857464 przez Anabelle
Sevilla napisał:

Bella byłaś u lekarza??

Jutro o 11:30 mam lekarza :)

Vika Antek też gryzie mnie wszędzie, no i dzisiaj robiłam obiad a ten stał, trzymał się za spodnie i awantura. Może taki wiek :P

10 lata 9 miesiąc temu #857476 przez Sevilla
Bella dawaj koniecznie znać, co i jak :)

U nas to samo, czepianie się nóg od tyłu i darcie małego pyska. Demonstracja własnego ja i wymuszanie opanowane do perfekcji - choć ja się nie daje, od czasu do czasu ulegnę. Oświadczam, że idealnie opanowałam malowanie jedną ręką, trzymając w drugiej moje dziecię, które usilnie wsadza mi paluszki do oka, kiedy maluje rzęsy, normalnie cud - miód - malina :)

10 lata 9 miesiąc temu #857491 przez Anabelle
Mi na wieczór Antek wsadził palce do nosa, przekręcił i rozciął skórę. Krew mi leciała. Taki wojownik z niego hehe

Mam nadzieje, ze czegoś się jutro dowiem. Martwię sie troszkę czy sprawa się wyjaśni bo to 7 tydzień według OM, no ale może...

10 lata 9 miesiąc temu #857503 przez Alex_87
Bella ja też czekam z niecierpliwością na tą Twoją wizytę :)

Echh to chyba taki wiek, Zuza też gryzie, szczypie, trzęsie się ze złości (ale to nerwus po mnie), drapie, wkłada palce do naszych ust i z całej siły ciągnie, trochę wymusza ale wydaje mi się, że nie aż tak bardzo, czasem jak jej coś zabieram to po prostu bierze sobie co innego ;)
Poza tym też ciągle łapie się za spodnie i tak sobie chodzimy we dwie, bo co mam zrobić jak ona się uczepi tych spodni, przecież nie będę jej za każdym razem odklejać :D a tak robię za chodzik :lol:

A może macie jakiś pomysł jak zabezpieczyć kuchenkę? Bo muszę gotować tylko na tylnych palnikach, bo mała podchodzi i potrafi dotknąć przednich palników, niby jej pilnuje ale wystarczy sekunda do nieszczęścia, jak mam włączony piekarnik to przystawiam krzesło, bo ona cały dzień by stała przy kuchni :/

10 lata 9 miesiąc temu #857511 przez Anabelle
Hmmm Alex a jakim cudem Zuzia dostaje do palników, taka wysoka jest? :O Antek by nie dostał, blat jest chyba na 85 cm.

Piekarnik wam się nagrzewa? Cholerka, my mamy jakiś taki, że szyba to jest co najwyżej 30-40 stopni.

Aj jeszcze troche i zaczną sobie krzesła podstawiać ;) ;)

10 lata 9 miesiąc temu #857514 przez pauluska
Oj dobrze Vika że ok wszystko a lekarz Twój to szkoda słów :/ przynajmniej dałaby skierowanie na usg my mamy tak zajebistą doktorkę że na drugi dzień znalazło się miejsce na usg sama poszła i kazała nas zapisać a Twojej ciężko skierowanie wypisać ehh. A Tośka to charakterek będzie miała choć teraz taki etap że dzieci nas sprawdzają na ile mogą sobie pozwolić Iga też wpada w histerie jak coś chce ale się nie poddaje bo wolę nie myśleć co będzie za rok. Dzisiaj widziałam taką sytuacje: matka malutka, drobniutka pcha dziecko w wózku 5 lat miało (jakby na nogach iść nie mogło w tym wózku wyglądała komicznie) no ale mniejsza o to tylko matka się zatrzymała ta dziewczynka wpadała w histerie ! ta matka ją uspokaja już jedziemy o zobacz kręci z nią jakieś kółka po sklepie a ta za chwile znowu w ryk nie no sory rozumiem takie zachowania u maluchów ale duża dziewczynka a zachowywała się że szkoda słów a mamusia ją zabawiała tylko ale widać po niej że miała ochotę schować się :D a druga sytuacja to koleżanki siostry dziecko co chciało to miało Marcelek płakał to mamusia i babcia mu wszystko dawały/ na wszystko pozwalały w końcu doszło do tego że wpadał w takie histerie na mieście jak mu się czegoś kupić nie chciało że się kładł na ulicy i ryczał walił nogami, rękami bił więc uważam że od małego dziecko powinno się uczyć że nie wszystko wymusi płaczem choć wiadomo czasami ciężko i się da to co Brzdąc chce dla świętego spokoju ale takie to już rodzicielstwo :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #857515 przez Alex_87
Bella, ona ma 78cm plus staje na palcach i wyciąga ręce, samych palników nie dotyka, ale jak jest włączony gaz to byłaby wstanie dotknąć płomienia, niestety :P

Ja też myślałam, że u nas szyba się nie nagrzewa, ale jednak jest gorąca :/

Gdzieś czytałam, że bunt dwulatka, trzylatka itd to wymysł naszych czasów, czytałam fajny artykuł o tym, ale nie mogę znaleźć

Hmm ja staram się nie dawać wszystkiego Zuzce jak płacze, ale niestety czasem już dla świętego spokoju daje, łatwo się mówi o innych rodzicach, a jak już sami jesteśmy w takiej sytuacji to wtedy zaczynają się schody ;) pamiętam, że będąc w ciąży miałam zupełnie inne spojrzenie na rodzicielstwo :)

10 lata 9 miesiąc temu #857522 przez moniaaak
Anabelle widzę, że Ty też w ciąży? Kurczę, ale mnie ominęło:). Gratulacje
A z tą krwią z nosa to miałam identyczną sytuację. Leciała i leciała:).

Kacper też próbuje wymuszać płaczem, ale strasznie dużo pcha mi się na ręce. Chodzi wzdłuż mebli, ale za rączki nie chce. Jak chcę z nim tak pochodzić to zaraz klęka i woli na kolanach- tak szybciej :)

10 lata 9 miesiąc temu #857579 przez KarinaM
Ciężka noc przede mną. Irina od tego wieczornego płaczu ma katar i budzi się co pół godziny. Najlepiej śpi się Jej u mnie na brzuchu ale mój kręgosłup nie wytrzyma całej nocy na wznak.
Igora też jakaś alergia złapała i ma katar i kaszel jakby się zmuszał więc zrobiłam Mu dzisiaj inhalacje. Zobaczymy czy pomogą.

Moja młoda też próbuje wymuszać płaczem i krzykiem. Płacz to to nie jest bo łzy nie lecą. Nerwuskiem także jest. Jak się denerwuje to zaciska piąstki i trzęsie się. Pewnie podpatrzyła u Igora. Takie małe a takie cwane.

Igorek

Irina

10 lata 9 miesiąc temu #857600 przez Daarikaa
Moja tez nerwusek:) Wygina sie jak kotka w rui;) hehe a placze jakby ja ktos zlał i to jest placz z krokodylimi łzami :)
Klaudia bez problemu siegnie do kuchenki i wazy juz 12kg300g i ma jakies 91 cm, moj mąż jako dziecko tez byl taki duzy i tak mu zostalo teraz ma 188cm

Katar nadal wybudza Klaudie, kurcze cos za dlugo trzyma ja ten katar.. chyba pojde na kontrol czy aby nic nie osiada na oskrzelach

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka