BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 9 miesiąc temu #857131 przez tysiiiak
Demoniqe to nie jest że trzeba zrobić te aeroby ;) Ewka dała takie wyzwanie poprostu i to jest wyzwanie na dziś :) ja się nie podejmuje bo to jeszcze nie mój poziom :P Jak czujesz się na siłach to próbuj :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #857153 przez ewela86
u nas pobudka o 5.30 :cheer: :cheer: :cheer: ale bez nocnego karmienia tylko z przerwami (katar, kaszel :( ) ale i tak o 6 pobudka więc spoko.

demonique wyrazy podziwu że wytrzymałaś aż miesiąc :ohmy:

darika oj tak - uśmiech bezcenny :lol:

dobra - trzba troche popracować :blink:

10 lata 9 miesiąc temu #857162 przez Olga60
Dzień dobry :)

Wykonując ćwiczenia ważna jest kontrola tętna, bo, w początkowej fazie, kiedy zaczynamy ćwiczyć jest ono niskie, energia pobierana jest z MIĘŚNI, dopiero potem z nagromadzonego TŁUSZCZU, więc umówmy się, ćwicząc 15min codziennie efekty będą marne. Lepiej rzadziej a dłużej ;)
Po moim basenie w końcu są efekty! Z wagi może 1,5kg ale dużo w obwodzie. Spodnie rurki, które kupiłam miesiąc po porodzie, a po trzech z 5 cm brakowało żeby się w ogóle zapiąć, w zeszłym tyg już się to udało, ale jeszcze cisną :lol:

Vika zdrowia Ci życzę :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #857171 przez pauluska
Haha Olga mam to samo spoko spodnie wejdą, zapną się ale jak siedzę widok bezcenny :cheer: ale walczymy ! :lol:

Vika daj znać po lekarzu co to się przypałętało Tosiuni ale wierzę że to nic złego i chociaż nie czytaj dr Google

10 lata 9 miesiąc temu #857176 przez Alex_87
Vika czekamy na wieści
a u mnie w rodzinie ani w rodzinie męża nikt nie miał choroby lokomocyjnej :/ więc Zuza będzie pierwsza...

Olga szacun za spodnie :D mi znowu spadają spodnie sprzed ciąży :dry: a cieszyłam się, że zostanie mi trochę kg, a tu dupa :P

my jutro idziemy na basen, ciekawe czy małej się spodoba

No i próbowałam dać mleko na śpiocha jakoś koło 21, nie chciała, ledwo co oczy otworzyła i dalej w kimę, obudziła się o 6, na widok butelki mało język jej nie uciekł hehe

Ja też byłam przeziębiona na początku ciąży, zatoki, gardło, kaszel, ojjj wszystko naraz, dlatego miesiąc temu miałam nadzieje, że to już ciąża bo była powtórka z rozrywki, więc męczyłam się naturalnymi sposobami, bałam się jakichś prochów wziąć ;)

10 lata 9 miesiąc temu #857179 przez tysiiiak
Ćwiczenia jednorazowe nie powinny trwać krócej niż 30 min :) Ważna jest regeneracja mięśni więc ćwiczenia dni w tygodniu odpadają ;)
Lecę ćwiczyć :)

10 lata 9 miesiąc temu #857202 przez demoniqe
tysiiak nie!!! ewka dała teraz wyzwanie żeby przed treningiem dać 5 min aerobów i w trakcie robić co 15 min przerwy na aeroby, ale mam płytę Skalpel Wyzwanie i doczytałam się na niej, że trzeba przed treningiem zrobić aeroby 5 min.

Ewka przy wszystkich treningach zaznacza żeby zrobić 5 min aerobów przed jako rozgrzewkę (nawet na youtube przy 6-ciominutowkach).

10 lata 9 miesiąc temu #857212 przez tysiiiak
Demoniqe Z tym, że przed ćwiczeniami trzeba zrobić aeroby pewnie masz rację bo ja płyty nie mam i niewiem ale że w trakcie treningu to chodzi Ci o ten post? :
"Jutro kolejny dzien ze Skalpelem Wyzwanie Tnij go co 15 min i rob 5 min aerobow .. To dopiero bedzie wyzwanie

5 min aerobow:
-pajace, trucht w miejscu, przeskoki z nogi na nogę, sprint w miejscu, skipy A i C, skakanka
15 min skalpela
5 min aerobow
15 min skalpela
5 min aerobow
15 min skalpela

To bedzie SKALPEL KILLER

Daj znac jak poszlo ..."
To rzuciła wyzwanie ale to nie znaczy, że trzeba tak robić :)
Ja w każdym razie jestem jeszcze za miekka na taki cios :P

10 lata 9 miesiąc temu #857230 przez vika
Olga no to gratulacje :blink: widzę,że dziewczyny ostro wzieły się za siebie a ja juz 4 kg na plusie :ohmy: nie wiem jak ja to zrobilam wczoraj ważylam się i rano i wieczorem bo nie chcialo mi się wierzyć ...jak można w ciągu niecałych dwóch tyg przytyć 4 kilo :ohmy: :ohmy: :ohmy:
bylyśmy u pediatry ....oczywiście nic nie powiedziala ...kazala zrobić USG i powiedziala,że nie będziemy gdybać ...oczywiście na NFZ takiego USG nie robią ...wiedziałam a gdyby robili to pewnie terminy dlugie ....poza tym zrobilam jej morfologie crp posiew i bakterie ....zobaczymy co to za cholerstwo ......a DR.GOOGLE juz nie podczytuje....już na ten temat czytalam latem i wiem więcej niż powinnam :ohmy:

10 lata 9 miesiąc temu #857359 przez Anabelle

10 lata 9 miesiąc temu #857377 przez Alex_87
Vika ale idziesz prywatnie na to USG?

Cholera na fb jakiś wirus się rozsyła, ja oczywiście taka mądra i kliknęłam w tego linka, teraz do wszystkich znajomych mi wysyła linki ten wirus, no co za syf, chyba usunę w cholere tego facebooka będę miała spokój...w ogóle tego dziadostwa nie mogę usunąć antywirusem

10 lata 9 miesiąc temu #857415 przez Daarikaa
Vika no to lekarz nie za bardzo Ci pomogl , dobija mnie to.... tyle czlowiek placi skladek a i tak trzeba zaplacic za prywatne wizyty :angry: :angry: wrrrr

cisza tu dzisiaj jak makiem zasial...

Klaudia kimnela sie a ja czekam na gosci, prababacia ma przyjechac do Pysi :)

10 lata 9 miesiąc temu #857424 przez moniaaak
Cześć dziewczyny:). Może jakoś uda mi się do Was wrócić, choć ciężko mi ostatnio znaleźć chwilę, żeby usiąść do kompa.
Z jedzeniem trochę lepiej. Ale zjada takie małe ilości, że jak patrzę na schemat żywienia, to może z połowę tego co zalecane. Niejadek mi chyba rośnie.
Widzę, że coraz więcej mam wraca do pracy... ja bym już bardzo chciała coś zacząć robić. Ale niestety nie mam luksusu babci i u nas w grę wchodzi tylko żłobek.
Vika ja dopiero teraz zauważyłam suwaczek- gratulacje :D. Byłaś już u lekarza?

10 lata 9 miesiąc temu #857433 przez Anabelle

10 lata 9 miesiąc temu #857437 przez vika
TAK TAK USG właśnie zrobiliśmy prywatnie u chirurga ..
No niestety często na NFZ nie ma co liczyć... okazało się,że spokojnie moglam na skierowanie zrobic wystarczyło gdyby mi lekarz wypisal :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: qrwa co za lekarze...
na szczęście nic grożnego nie wykazało Ufffffffffffff żadnego stanu zapalnego też nie ma .....jest to powiększony gruczol sutkowy....tylko od czego ??????????
musimy teraz się udac do endokrynologa :huh: zobaczymy co dalej...no nic na czwartek zapiszę się do naszej szanownej pani doktor zobaczymy gdzie Nas skieruje dalej :ohmy:
Oj a jak się Tośka wyryczała :ohmy: i rano u pediatry i teraz ....no masakra jaki ona ma charakter...aż chirurg zareagowal :ohmy: stwierdził,że charakterek to ona będzie mic ...hmmm i mi to mowi...niech se z nią posiedzi :silly:
jak jest wściekla to bije i gryżie :ohmy:
Moniak dziękujemy bardzo...wizytę pierwszą już zaliczylam ale jeszcze bez USG ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka