- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
Niby teraz wyszło słońce, ale gdzie jest mój mróz i śnieg na święta?!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sysia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Zrobiłam obiadek dziś bez tradycyjnego rosołka bo naszła mnie megaa ochota na ogórkową a więc wedle życzonka mojej zachcianki jest i ogórkowa

Wiecie co tak dziś siadłam i zaczęłam mówić do brzusia i zaczoł maluszek kopać potem przeczytałam bajeczkę i przez pół bajeczki się wiercił w brzuszku a potem cisza może usnoł ;p hehe dziwne uczucie to było

Smacznych obiadków dziewczynki
- Kiniaczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Udanej niedzieli życzę, zaglądnę wieczorem
Joasia snami się nie przejmuj ja to miewam takie że ..........

- lania
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.

Od piątku wieczór próbowałam się dodzwonić do mojego lekarza a w sobotę już dzwoniłam do wszystkich w okolicy i nic (myślałam, że mają jakiś zjazd ginekologów, czy czort wie co

Okazało się że szyjka macicy mi się skróciła i muszę leżeć

dobrze że pojechałam, bo w tym tygodniu miałam mieć niezły zapierdziel w robocie, nie wiem jak by się to skończyło

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
I tak jesteś wytrzymała, bo ja bym po 5 minutach siedziała w samochodzie i jechała na izbę przyjęć do szpitala ginekologiczno-położniczego

- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
a ja dzisiaj na zakupach potem do rodziców..ciepły obiadek i dalej z synem leniuchujemy!!!!
aha!!!!pojawila mi się linea nigra cienka bo cienka,ale się pojawiła!!!
- Gosia 2712
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 141

- hexia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Czekając na nasz cud...
Laniacałe szczęście,że skonsultowałaś się z ginem i zaradziłaś wszystkiemu,Teraz odpoczywaj

Ja z kolei dziewczynki mam problem....i to duży....Niestety odezwało mi się moje jelito i mam krwawienia (krew w stolcu)...I nie jest to kurna małe krwawienie,bo mam wrażenie,że się rozhulało....Zwiększyłam dawkę leku wg wskazania lekarki,poczekam kilka dni ale obawiam się,że za wiele to nie da...Staram się nie jeść także ostrego i mocno kwaśnego,żeby nie drażnić go...Ale zaczynam mieć doła z tego powodu,bo wiem jak ciężko jest opanować chorobę a już w ogóle w ciąży to nie wiem czy to możliwe...W pt byłam na morfologii-coś czuję,że będzie anemia ze wzgl na ubytek krwi...MAm tylko nadzieję,że z dzidzią wszystko ok...Dobrze,ze w piątek mam wizytę u gina....Kurwa.....A było tak dobrze,niemal 4m-ce i zero objawów

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
hexia..pewnie dlatego,że w drugim trym.rozluźnia się wszystko..i są problemy!!!ja np.mam zaparcia,że nie chodzę do kibelka nawet trzy dni..a potem.... to mąż się śmieje,że ewakuacja musi w domu być!!!

ale jak jesteś pod opieką lekarzy to może nie będzie tak źle!!!
- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36

lania dobrze, że poszłaś do lekarza i najważniejsze, że w porę było podjęte działanie.
Swoja drogą, to ciąża oprócz kopniaków dzidzi, to żaden rarytas ... spać trudno, okropne zaparcia, gazy i zmartwienia ... I trymestr - bo można poronić, pozostałe choć miały być spokojne to i tak zawsze się coś dzieje ... ech ...
Gosia jestem z Tobą i zobaczysz wszystko będzie w porządku

Hexia tak sobie pomyślałam o Tobie i powiem szczerze, że dla dietetyka jesteś ciekawym przypadkiem

Miłego dzionka
- Sysia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Lania dobrze że Twoja intuicja nie zawodzi

Gosia trzymam kciuki mocnooo !!
Hexia bidulko Ty to też się namęczysz ...
Moją noc można zaliczyć jako kolejną do nieudanych ;/... Pić mi się chciało !! i co ok 40 min wstawałam siku !! ;/ czy ja się do maja jeszcze wyśpię?
- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
więc Sysia będzie dobrze!!!!
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

jeszcze 4 dni do wizyty

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
To widzę mąż się przydał ;D Szkoda, że mój nie ma takich przebłysków geniuszu jak coś spieprzyWitam dziewczynki
Musiałam troszkę ponadrabiać, bo cały weekend sprzątałam w domku i się wściekałam na mojego, bo się nachlał jak świnia, czym mnie wkur..wił nieziemsko i mu zapowiedziałam, że jak jeszcze raz się to powtórzy to śpi na korytarzu (w ramach przeprosin posprzątał cały pokój, kuchnie łącznie z kurzami i podłogą, kończąc na myciu drzwi w całym domu hihihi)
lania dobrze, że poszłaś do lekarza i najważniejsze, że w porę było podjęte działanie.
Swoja drogą, to ciąża oprócz kopniaków dzidzi, to żaden rarytas ... spać trudno, okropne zaparcia, gazy i zmartwienia ... I trymestr - bo można poronić, pozostałe choć miały być spokojne to i tak zawsze się coś dzieje ... ech ...

Co do ciąży to masz rację - chociaż mi jeszcze oprócz kopniaczków podobają się wizyty z usg

Sysia - niestety jestem z Tobą w nocnych trudach. Sikałam dzisiaj co chwilę, zasikałam pół wiaderka budowlanego ;D Bo do toalety mam daleko w domu więc mam swoje wiaderko hahaha a jak mnie suszyło?! coś niesamowitego - jakbym zdrowo popiła!
demonique - zazdroszczę śniegu! w krakowie już nic nie zostało