BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 tygodni temu #501531 przez Sysia
Lalka dziękuję za pocieszenie :).

Co do mieszkania na wsi i w domku to zazdroszczę ja całe życie w mieście na bloku :( a marze o wsi o domku ah... ! jeszcze teraz jak dzidzi , dla dziecka to raj !

Chyba Tweety pisała o ruchach maluszka ?! kochana wydaje mi sie że to co czujesz to własnie ruchy ! bo ja na początku odczułam takie 3 puknięcia po lewej stronie takie delikatne puk puk a potem raz po prawej potem z dnai na dzien czesciej i mocniej i jestem na 100% pewna to to są kopniaki bo co innego ! napewno nie jelita ! po prostu dzidzia :) i nawet mi serce mociej bije jak to czuje ! na poczatku odczuwalam je tylko w pozycji pół leżącej jak odpoczywałam ale teraz juz nawet jak stoje w koljece w sklepie ;p.ostatnio miałam takie dwa mocne kopniaczki ze az sie wystraszyłam ;p.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #501533 przez Anabelle
MoNiaaa napisał:

wlasnie to jest najwiekszym atutemmieszkania w domu:))

ja nie dosc ze w bloku to mam taki malutki balkon(a wczesniej wogole balkonu nie mialam :dry: )

No właśnie to mieszkanie co mogliśmy dostać za darmo do remontu, to było na parterze, bez balkonu!! Never!! :D Mój M chciał, ale ja się uparłam jak osiol.
Teraz co prawda jesteśmy spłukani i mamy teściów na dole, ale jak wykończymy górę to będzie balkonik, ogród (jak sobie coś zasadzimy hahah), sad, szklarnia (teść ciągle coś sadzi)...
Co prawda teraz inwestujemy w poddasze, później trzeba będzie naprawić podjazd, parking, rozwalić stodołę, zrobić garaże, zrobić coś z ogrodem, bo teraz przestrzeń z kilkoma drzewami, odnowić szklarnię zrobić bramę, ogrodzenie itd ;D No ale za to jest gdzie się przejść pod domem :P

Generalnie studnia bez dna ;D

Co do ruchów to mnie też na początku pukało po lewej stronie :) A teraz to napieprza w pęcherz złośliwiec jeden :/ :) :) :)

12 lata 3 tygodni temu #501542 przez MoNiaaa
no to rezczywiscie jesczze kupe roboty przed wami!!!

a ja pytanie z innej beczki
znalazlam testy ciazowe na necie po 1,40 :P tylko poasuje zeby listonosz je w skrzynce zostawil i jakbym zamowila piorytetem to zostawi czy musi ktos od niego odebrac??zastanawiam, sie czy wogole przed switami przyjda?

http

]

12 lata 3 tygodni temu #501554 przez Anabelle
priorytet zostawia w skrzynce - polecony trzeba odebrać :)
a czy dojdzie przed świętami... trudno powiedzieć

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #501559 przez MoNiaaa
ekonomiczny tez dos krzynki??sory za glupie pytania ale zawsze mam z tym problem :side:
piorytet szybciej powinien dojsc co?

http

]

12 lata 3 tygodni temu #501563 przez Anabelle
tak, ekonomiczny też do skrzynki :)
polecony to taki, jakby monitorowany - ma swój kod i jak zginie to ich problem ;) bo masz potwierdzenie nadania :)
generalnie kurier i polecony do rąk własnych
priorytet i ekonomiczny do skrzynki :)

12 lata 3 tygodni temu #501583 przez MoNiaaa
poczebuje jeszcze waszej pomocy w kupnie allegro.bo u tej osoby u ktorej kupuje pisze ze priorytet kosztuje 2.99 a jak kupilam przedmiot i tam jest do zaznaczenia sposob zaplaty to przy piorytecie jest 5.98???mam dac inny sposob zaplaty i wpisac kwote taka jaka u sprzedawcy na stronie jestt??????

http

]

12 lata 3 tygodni temu #501644 przez lania
I znów miałam trzy strony do nadrabiania, tematy rejonów zameszkania, wyższości wsi nad miastem, domu nad mieszkaniem, priorytetu nad ekonomicznym oraz remontów inwestycji, przespanych i nieprzespanych nocy ;) ;) ;) ;) ;) ;) sporo tego :silly: :silly: :silly: :silly:

Ja leżę, szlak mnie trafia, ale już czuję, że jest lepiej...chociaż jak tylko wstanę na trochę to czuję brzusio...
Jutro muszę skoczyć do przychodni wyniki zrobić (już wiem że HIV i HCV będą mnie 54 zl kosztowały)a wizyta w sobotę :) no i zobaczymy

Sysia, ja tak samo odczuwam ruchy , jak takie pukanie od środka, tyle, że u mnie bardzo nisko :dry:

Czekamy na dobre wieści od Gosi

12 lata 3 tygodni temu #501668 przez joasia10015
Hej dziewczyneczki-ciężaróweczki :laugh:
Jak ja lubię was czytac :) Czasem łapie sie na tym że sama sie do siebie śmieję,albo kręce głową jak czytam wasze posty :) Czasem macie takie same ,,problemy,,dylematy jak ja-ale w koncu wszystkie jestesmy w ciazy-wiec i podobne problemy :)
Dzis czesto mysle o ,,naszej,,Gosi-co ona tam dzis u lekarza sie dowiedziala-modle sie żeby było dobrze :) Czekam na wiesci :)
Dzis zaczynam myslec o ostatnich zakupach,o jedzonku na swieta(co prawda jade do tesciow ale ,z pustymi rekoma nie jade ).Musze zaraz poczytac o serniczkach -bo nie wiem na jaki sie zdecydowac sernik królewski (od 3 lat robilam ten sam)Serniczek z brzoskwiniami czy sernik rosa ....Moze któras ma ,,sprawdzony,,i zawsze udajacy sie serniczek????RObie jeszcze keksa i ciasteczka ... :silly: A wy cos robiecie????

Zmiana tematu-w srode koncze 17 tydzien,a co za tym idzie wchodze w 18 tydz.-czyliiii to 5 msc.-tak?????

12 lata 3 tygodni temu #501698 przez MoNiaaa
mi tez gosia chodi po glowie caly dzien...mam nadzieje ze u nich wszystko dobrze i w miare szybko podzieli sie z nami wiesciami po wizycie :kiss:

co do wyrobow cukierniczych niestety nie pomoge bo jestem noga!!!
ja nic nie robie moze tylko salatke jarzynowa :P szwagierka mi placka upiecze a w swieta po za domem przewaznie wiec nie ma co szykowac

a ja wczoraj ubralam choinke tzn ubralismy wszyscy we 3 :)

http

]

12 lata 3 tygodni temu #501719 przez Gosia 2712
Witam! niestety dziewczyny nie mam dobrych wiesci :( bylam na tych badaniach i pani dr potwierdzila najgorsze co moze byc... :( moja dzidzia nie ma czaszki a na dodatek ma rozszczep kregoslupa w odcinku piersiowym i brak kregoslupa w odcinku szyjnym :( powiedziala ze decyzja nalezy do mnie ale ona radzilaby mi przerwac ciaze bo dzidzius i tak umrze i nie wiadomo co bedzie z dzidziusiem sie dzialo np w 30tyg bo jego mozg plywa poza glowka :( i to tez mi zagraza i mam prawo uwunac ciaze :( teraz w srode musze sie zglosic z wynikami do mojego gina... Jestem zalamana i niechce mi sie zyc :(

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

12 lata 3 tygodni temu #501723 przez Anabelle
MoNiaaa napisał:

poczebuje jeszcze waszej pomocy w kupnie allegro.bo u tej osoby u ktorej kupuje pisze ze priorytet kosztuje 2.99 a jak kupilam przedmiot i tam jest do zaznaczenia sposob zaplaty to przy piorytecie jest 5.98???mam dac inny sposob zaplaty i wpisac kwote taka jaka u sprzedawcy na stronie jestt??????

Monia, tutaj nie pomogę, chyba nigdy nie miałam takiej sytuacji, aby te kwoty się różniły.

Joasia, ja rok rocznie robię dwa wypieki - piernik kętrzyński i placek jojo z 3 warstwami placków miodowych ale w tym roku nic nie robie bo nie mam piekarnika :) My w wigilię mamy do obskoczenia moich rodziców i powrót do teściów więc mało się udzielam :)

Gosia - przerażające informacje, przecież to już 20 tc a takie rzeczy wyszły dopiero teraz, jestem przerażona! mowia, że jak dziecko przeżyje do 4 miesiaca to już jest dobrze, a tu takie wady lekarka stwierdzila. Strasznie ci współczuję.

12 lata 3 tygodni temu #501733 przez joasia10015
O BOZE Gosiu nawet nie umiem sobie wyobrazic co czujesz.......Matko jedyna,dlaczego tak sie dzieje????Jestem w szoku-pół dnia byłam z Toba myślami...sciskam cie cieplutko w myślach...Aż sie podłamałam...Jaka to niesprawiedliwosc...są kobiety (jesli mozna je tak nazwac) które wyrzucaja zdrowe dzieci do śmietników....a kiedy kobieta chce z całych sił dzidzie,i nawet nosi ją pod serduszkiem to dzieją sie takie okropne rzeczy.......Gosiu,bądz silna choc domyslam sie że to nie łatwe.........SZCZERZE WSPÓŁCZUJĘ!!!!!!

12 lata 3 tygodni temu #501748 przez MoNiaaa
GOSIA bardzo mi przykro!!!!nawet nie potrafie sobie wyobrazic co przezywasz!!!wiem ze ci ciezko ale wierze ze z czasem staniesz na nogi i jesli bedziesz gotowa bedziesz miala swoja iskierke przy sobie!!
to przykre ze tak pozno takie rzeczy wychodza :(
przytulam cie mocno kochana :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
to najtrudniejsza decyzja w twoim zyciu ale pamietaj tez os woim zdrowiu

http

]

12 lata 3 tygodni temu #501756 przez gosia28
Gosieńko, zaglądnęłam dziś tutaj bo wiedziałam, że masz dzisiaj to ważne badanie, bardzo wierzyłam, że wniesiesz radosną nowinę... cóż Ci mogę napisać... nie napiszę, że będzie dobrze, marzę, że kiedyś tylko serce nie będzie boleć tak bardzo... życzę tego i Tobie bo trudne chwile przed Tobą...

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka