- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Jeden nigdy nie wspomniał o tarczycy, drugi kazał mi badać tarczycę z krwi raz na 2 miesiące i miesiąc temu wyszło w normie ale podwyższone.
Generalnie hormony szaleją w ciąży, ale jesli tarczyca zacznie produkować strasznie dużo hormonu lub baaardzo mało, może to nawet skutkować zaprzestaniem rozwoju płodu - tak przynajmniej tłumaczył mi lekarz - dlatego staram się robić raz na 2 miesiące. Teraz robiłam tydzień temu więc zrobię znowu w lutym.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lalka witaj w klubie mam z bolącymi dupskami:)
Tweety trzymam kciuki za wizytę ... pooglądaj maluszka ile się da:)
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale teraz nie mam pomyslu
chciałam mu zamówić koszulkę rodzica - taty, ale za późno się wzięłam :/
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja chodziłam do 12 grudnia do dwóch lekarzy.
Jeden nigdy nie wspomniał o tarczycy, drugi kazał mi badać tarczycę z krwi raz na 2 miesiące i miesiąc temu wyszło w normie ale podwyższone.
Generalnie hormony szaleją w ciąży, ale jesli tarczyca zacznie produkować strasznie dużo hormonu lub baaardzo mało, może to nawet skutkować zaprzestaniem rozwoju płodu - tak przynajmniej tłumaczył mi lekarz - dlatego staram się robić raz na 2 miesiące. Teraz robiłam tydzień temu więc zrobię znowu w lutym.
Ja też to badam bo jak sie of kors naczytalam na forach o niedoborach albo nadużkach hormonów tarczycy to się trochę przestraszyłam... Mój gin twierdzi że hormony szaleją i żeby się nie martwić ale leki trzeba brać jeśli są jakiekolwiek odskoki od norm! ja nastepne badanie mam w styczniu
Anabelle cały czas bierzez euthyrox? nawet jak badania wyszły w normie?
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
tak sobie ostatnio myślałam,że boję się trochę jak urodzi się córa!!!tzn boję się ....pępkowego,które zorganizuje mój mąż!!!wiecie dwóch synów już spłodził....
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniaczek - tak, badania wyszły w normie - ale endokrynolog powiedział, że jest to całkowicie bezpieczny lek i dawka 25 jest najmniejszą z możliwych. Z uwagi na poronienie w poprzedniej ciąży zaleca mi się branie leku profilaktycznie. Miesiąc temu dostałam lek na 100 dni - mam brać do końca tabletek, żeby tarczyca była idealna.
Aha no to spoko, też się nastawiam na branie całą ciązę... dobrze sie po nim czuje i fizycznie i psychicznie:) Póki co mam 50 ale jak badania będą dobre to zejde na 25
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja też chciałam zamówić koszulkę rodzica-taty,ale nie tylko Kiniaczek ma ociężały ciążowy umysł!!!!
tak sobie ostatnio myślałam,że boję się trochę jak urodzi się córa!!!tzn boję się ....pępkowego,które zorganizuje mój mąż!!!wiecie dwóch synów już spłodził....
Ożesz... Impreza powiem Ci może być ostra:) Ale co się dziwić... w końcu jeśli się okaże że córa to będzie tatusina:)
- Sylwia26081982
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosia bardzo mi przykro, mam nadzieje że znajdzie sie złoty srodek,trzymaj sie ciepło
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Gosia strasznie mi przykro. Ja też mam synka z rozszczepem kręgosłupa. Może skonsultuj się z jeszcze jednym ginem, a najlepiej neurochirurgiem, to właśnie ci lekarze mają najwięcej do czynienia z naszymi rozszczepiaczkami po porodzie.
Widzę, że Paula dała Ci namiary na niezwykłą krainę, tam wszystkie dzieciaczki były spisane na straty, a jednak są i dużo z nich ma się całkiem dobrze. Trzymaj się kochana
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Mam leżeć i już mnie wszystkie mięśnie i kości bolą od tego jak mi w sobotę powie, że mam tak do końca ciąży to chyba ...no co będę leżeć jak trzeba to trzeba
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
chyba ze mi sie uda dac ten wyjatkowy prezent...mala fasolke()we wigile robie pierwszego testa!!)
3mam za wszystkie kciuki na wizytach
lalka to by bylo poruszenie w domu jak by byla mala pannica ale za to zyskasz swojego sprzymierzenca co 2 baby to nie jedna a jak bedzie miala chody u tatusia to i ty zyskasz:D:D
Gosia kochana 3maj sie i jak dasz rade napisz czasem do nas i jaka decyzje podejmiecie?
dzis tez ogladalam program z dzieckiem z rozszczepem kregoslupa i teraz jak slysze to sformulowanie od razu inaczej na to patrze i mam ciebie przed oczami
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tymczasem u mnie Pan naprawia zmywarke. Mamy ja ponad pol roku i drugi raz mamy taka sama usterke. Pewnie 3 raz zepsuje sie juz po gwarancji, ale nie mam na to wplywu. Wazne, ze wreszcie, po 4 dniach, bede mogla znowu wlozyc rzeczy do zmywania. Jupi. Czlowiek to jednak przywiazuje sie do udogodnien...
Warszawe przysypalo i jest bardzo slisko. Chodniki odsniezyli ale juz nie posypali. Ciesze sie ze siedze w domu bo inaczej bym sie martwila ze gdzie zajaca zlape po drodze do pracy.
Pozdrawiam was dziewczyny, ja czekam dzisiaj na odwiedziny znajmoych ktorzy oznajmili ze tez sa w ciazy