BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 tygodni temu #503819 przez lania
lalka napisał:

lania,ale ty tego nie planowałaś!!!panowie dadzą radę bez Ciebie albo z jakąś inną laską!!!!!!a Ty teraz musisz leżeć i odpoczywać!!!!
a ja i bez leżenia odnotuje większy przyrost masy!!!

niby tak, też tak sobie tłumaczyłam, ale oni twierdzą, że ludzie ze względu na nasz zespół się zapisywali na tego Sylwka, a tu rakieta, nie ma wokalistki :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #503823 przez JoannaL
lalka u mnie na odwrót, dwa razy słyszałam serduszko, ale dzidzi nie widziałam, dlatego tak niecierpliwie wyczekuję. Zapisałam się prywatnie, mam 1szy numerek na godz 9

12 lata 3 tygodni temu #503825 przez lalka
musiałabyś na siedząco śpiewać!!!!a w przerwach leżeć!!!!można w necie gdzieś was posłuchać????

12 lata 3 tygodni temu #503830 przez lania
lalka napisał:

musiałabyś na siedząco śpiewać!!!!a w przerwach leżeć!!!!można w necie gdzieś was posłuchać????

Nie myśl, że jesteśmy jacyś super, ale niedrogi Sylwester z przyzwoitym zespołem przyciąga (gramy tam już trzeci raz, stali bywalcy)
Posłuchać można, na przykład tu
www.planujemywesele.pl/13886-soft-zespol-muzyczny

12 lata 3 tygodni temu #503836 przez lalka
ja 9go nie będę miała usg...bo teraz robił mi połówkowe....!!!szkoda!!

12 lata 3 tygodni temu #503841 przez Anabelle
lania napisał:

sorry, 13 grudnia (pomyślałam że w 13 tc) źle cię zrozumiałam

Przednia ściana macicy czyli łożysko "wyrosło" z przedniej ściany macicy :P
jak dotykasz brzucha to masz brzuch - macicę - przyczep łożyska - ścianę łożyska - płyn owodniowy - dziecko. Przez to mniej odczuwamy ruchy dziecka - jest większa izolacja. Usg także wykonuje się od dołu, boku i góry, bo czasami przyczep łożyska przeszkadza w dopatrzeniu się niektórych rzeczy. Jest to jednak tak samo prawidłowe jak tylna ściana :)

12 lata 3 tygodni temu #503862 przez lania
No właśnie Anabelle, tak gdzieś czytałam, że mogę później czuć ruchy z tego powodu, i rzeczywiście ruchy są bardzo delikatne i nieregularne

12 lata 3 tygodni temu #503865 przez Anabelle
Mój Antek też raz wali jak szalony, a innym razem czuję takie delikatniejsze ruchy troszkę łaskoczące od wewnątrz :)

12 lata 3 tygodni temu #503882 przez aleksiaa88
Mam zapytanie czy na początku 4-tego miesiąca albo jak tam która miała występuje takie coś jak powiększenie się brzucha znaczy rozciąganie? Czy to jest taki sam ból jak w pierwszych miesiącach- wtedy czułam jakby okres miał być ból w dole brzucha przechodzący na krzyże jednym słowem cały dół bolał tępym bólem

12 lata 3 tygodni temu #503906 przez Sylwia26081982
lania ale jesteście extra, az bym sobie potańczyła:)

Co do ruchów dziecka to podobno w drugiej ciąży czuje sie szybciej, w moim przypadku się sprawdziło i mówią tez i to tez u mnie działa ze jak sie zajada dużo słodyczy to dzidzia jest bardziej ruchliwa, ja tonami zajadam słodycze i juz wiem ze będzie córeczka więc moge powiedzieć ze ruchy czuje prawie cały czs, nie wiem kiedy ona odpoczywa, ale to bardzo miłe i jak jakiś czas się zdarzy ze nie czuje to az pukam i pytam ,,co tam śpisz :D:D ,,

Dażyłam do tego że w pierwszej ciąży (synus) na słodycze nie mogłam patrzec a ruchy były bardzo słabe, jedynie głośna muzyka go poruszała, dlatego zawsze radio na full żeby sprawdzic czy wszytsko ok :)

alexia ja jestem w 20 tygodniu ciązy i nie miałam żadnych bóli, jedynie skóra mnie bardzo swędzi jak brzusio rosnie..

12 lata 3 tygodni temu #503932 przez Anabelle
aleksiaa88 - miedzy 16-20 tc macica się podnosi do góry, dość mocno ;) ja miałam bóle podbrzusza przy zmianie pozycji - lekarz stwierdził, ze to normalne

Co do słodyczy to ja wcinam jak głupia i nadal mam bardzo niski cukier :)
A spodziewam się synka :)

12 lata 3 tygodni temu #503995 przez lania

lania ale jesteście extra, az bym sobie potańczyła:)

oooo, dzięki Sylwia26081982

Ja słodyczy wcale nie jem, więc to też nie pomaga w odczuwaniu maluszka :dry: :dry: :dry:

Co do bólów to teraz jak leżę, to częściej czuje ból brzucha, ale to raczej wzdęcia i zaparcia, bo jak się nie ruszam to gorzej z przeminą materii :blush: :blush: :blush: a do tego lekarz nie pozwolił mi się napinać przy ku:blink: pi:blink:e, więc się boję i chyba nie robię w ogóle :blush:
Wcześniej to właśnie przy zmianie pozycji takie jak przy kichnięciu-nieprzyjemne :ohmy: :ohmy: :ohmy:

12 lata 3 tygodni temu #504003 przez Anabelle
A mnie pępek ciągnie - rany!! Wkurzające uczucie.
Od paru dni mnie skóra ciągnie dookoła pępka, chyba wychodzi... :)

12 lata 3 tygodni temu #504034 przez lalka
ja nie mam praktycznie żadnych bóli brzucha...a miałam tak jak Anabelle...przy zmianie pozycji!!!!!skóra już mnie tak nie swędzi....tylko jak przychodzi wieczór to się czuję jak bym miała rodzić.....ciężko mi się oddycha i bardzo cięzko mi wstać z łóżka...z kanapy!!!!

a czy pępek zawsze tzn.przy każdej ciąży wychodzi??nie pamiętam jak miałam poprzednio!!!!

12 lata 3 tygodni temu #504099 przez Sylwia26081982
Pępek wychodzi chyba przy kazdej ciazy, ja w poprzedniej pamietam ze tak bylo.

lania a dlaczego masz lezec, pewnie juz o tym pialas ale jakbys mogla raz jeszcze w wielkim skrocie..
Ja w pierwszej ciazy lezalam bo mialam krwiaka przy macicy, straszne to bylo uczucie, ze moge stracic ciaze i gdyby nie moja mama ktora ze mna pojechala do ginekologa to babka nawet nie wpadla na to zeby mi dac tabletki na podtrzymanie, dopiero mama jej mowi czy nie ma jakichs lekow zeby nie stalo sie nic zlego i wtedy mi przepisala, juz wiecej do niej nie poszlam. Nie wiem czy to tabletki czy to ze lezalam ale krwiak po 3 tygodniach sie wchlonal i do konca ciazy juz mialam spokoj...

Teraz mam bole jedynie z lewej strony,tak pod brzuchem, pielegniarka powiedziala ze to macica uciska bo sie powieksza, przewaznie mnie tak uciska jak pojem albo za dlugo nie pójdę siku..Ma tak któraś z WAS ??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka