BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 tydzień temu #511281 przez Sylwia26081982
Narzekacie jak baby w ciąży :laugh: :laugh:

Kobitki głowa do góry :) A wiek owszem ma tez duzo do znaczenia, choc ja nie wiem jak to byc młodziutką mamuśką, bo pierwszą ciąże przechodziłam w wieku 28/29 lat wiec nie tak młodziutko..

Głowa do góry i do przodu, korzystajcie, odpoczywajcie , bo póxniej juz nie bedzie czasu .... dopiero się zacznie narzekanie :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #511289 przez demoniqe
dzięki dziewczyny, sesyjkę 3d polecam wszystkim noo pamiątka jak nic!

synuś się co prawda wykręcał ale robił super minki.

ból jajników okazał się bólem więzadeł :) lekarz polecił nospę.

mam dużą wadę wzroku -9. chciałabym bardzo rodzić naturalnie, ale podobno przy takiej wadzie i astygmatyzmie to niewskazane. idę do okulisty 3 stycznia potwierdzić.

Kurcze miałam taką ładną i długą listę imion dla dziewczynek :) czas stworzyć listę dla chłopca. Chyba będzie Dominik po świętym Dominiku od opiekuna ciężarnych, albo Szymek :)

12 lata 1 tydzień temu #511362 przez lania
Moje bóle stawów się nasiliły, dosłownie wyję z bólu, nie wiem gdzie je wsadzić, koszmar. Zadzwoniłam do gina, mówi, że być może jakieś zapalenie stawów się przyplątało, kazał brać paracetamol-w dawkach jak na opakowaniu. Jak wezmę tabletkę, to po godzinie przechodzi a dokładnie po czterech godzinach od nowa, wykręca mnie. ile można na paracetamolu ciągnąć. chyba jutro do rodzinnego pójdę, jeśli to możliwe w Sylwester

12 lata 1 tydzień temu #511403 przez lalka
lania ja też muszę iść do lekarza...ale z uczuleniem!!od ponad tyg.mam uczulenie na powiekach całych...wokół ust i na czole!!!!alergia nie zagraża ani mace ani dziecku...ale mam taki dyskomfort...i wygląd oczywiście!!!piję wapno...i dupa jak było tak jest!!!!

12 lata 1 tydzień temu #511410 przez joasia10015
Hej dziewczynki-jak zawsze u nas cisza w weekend :S
Kurcze współczuje wam tych wszystkich bóli :( Mnie czasem ciągnie w pachwinach ale daje rade bez tabletek :dry: Noce mam różne,wkórza mnie to chodzenie do kibelka-chyba ogranicze plyny przed spaniem-ale jak skoro ciagle czuje sie jak na kacu :P
Apropo kaca-chyba faktycznie to bedzie pierwszy sylwester bez kaca-i dobrze...nie ma nic gorszego :P Kupiłam wspomniane piwko ,,BAVARIA,,znalazłam ostatnie dwie butelki w INTER MARCHE (czy jak to sie pisze :S )Ale kurde jakos mi nie smakuje ...DO tego kupiłam jednego redsa i mysle ze bedzie fajnieee!!!! :laugh:
Kurde ,ja tez miałam siedziec w domu z M i synkiem ale w koncu wyszło że jade do siostry na domówkę iii żeby było śmiesznie każdy musi sie przebrac :blush: A ja nadal nie mam pomysłu :( Może wy mi cos podpowiecie???Co moge wymyslec z ,,normalnych,,ciuchów??? NIe mam jakis przebran ale cos musze wymyslec....
Laseczki czas sie pochwalic ,,kiełkującym,,brzusiem -wszystkie juz pokazywały swoje domki dla dzieci to może i ja :blink: Tak światecznie i z synkiem :kiss:
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #511411 przez joasia10015
Upssss weszło tylko jedno ...no to nastepne :laugh:
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #511417 przez joasia10015
Ps.jak by któras była ciekawa co jest na naszej chince takie ,,to białe,,to wyobraznia mojego synka-zrobił z chusteczek samoloty ;-P

12 lata 1 tydzień temu #511425 przez lalka
Joasia jaka chudzinka jesteś!!!!!!chyba przestanę Cię lubić(taki żart!!!)ja taki brzuch miałam w 4 tygodniu!!!!

wyglądasz KWITNĄCO!!!!
ja swojego juz nie wstawiam!!!!

12 lata 1 tydzień temu #511426 przez aleksiaa88
Od września nie piłam alkoholu ale raczej zbytnio go nie lubię, wino jak coś to tylko i wyłącznie słodkie a tak to pijam likiery wszelakiego smaku najlepszy miętowy :lol:. Ostatnio na świętach popijali sobie drinki pomyślałam, że tyle czasu nie miałam % w ustach to jak w końcu będę mogła to pewnie szybko mnie weźmie :laugh: . Nawet nie myślę żeby wypić bezalkoholowe. Co do bóli to jak ostatnio kuło mnie w boku i w końcu powiedziałam dość i pojechałam do szpitala na wizytę do mojego doktorka akurat się trafił. Wyszło, że mnie po prostu tak rozciąga porządnie jak powiedziałam mężowi, że to nic takiego- że jakby bolało to mogę wziąć nospę to usłyszałam aha czyli nie musisz wytrzymasz nie będziesz mi dziecka karmić tabletką. Na szczęście dało się wytrzymać.

12 lata 1 tydzień temu #511433 przez joasia10015
lalka no co ty-jaka chudzinka...fakt że brzusio w porównaniu do waszych mam jakiś nie wielki ale czasem aż sie martwie czy to oba dobrze...Przypuszczam że od teraz zaczne rosnac jak babka drożdzowa...zobaczymy jak dam fote za miesiac czy mnie jeszcze poznacie ;-P Dajcie foty bo jestem ciakawa jakie duze brzusie nosicie ...Ide robic obiadek i jedzonko na SYLWESTRA a tak mi sie nie chceeeeee.......Wpadne do was wieczorkiem i mam nadzieje że jakies brzusie zobacze ;-P

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #511453 przez Sylwia26081982
Joasia przyłaćzam sie do wypowiedzi lalki :) wyglądasz slicznie, nic w boczki ci nie idzie tylko brzusio do przodu :) Pewnie masz taka naturę ze zacznie sie w 7 miesiącu wiecej pokazywac na całym ciałku. Zrobie jakąś nową foteczke to tez wrzuce;) A Synus jak cudnie całuje mamusie w brzuszek, musze z moim taką foteczke zrobić bo tez wie gdzie dzidiza i daje buziaczki : )

Co do alkoholu to ja nie przepadam wiec kolejny bezkacowy sylwester to dla mnie nic nowego;)kupiłam szampanika a'la Piccolo o smaku truskawkowym . juz sie chłodzi na tą specjalną okazję :D

lalka a skąd to uczulenie, jak myslisz?? Daj znac co powie lekarz.

dominique imie dla chłopczyka Dominik sliczne, ja tak właśnie chciałam dać jakbym teraz synka sie spodziewała :)

12 lata 1 tydzień temu #511473 przez sisina
Joasia ślicznie wyglądasz śliczny brzusio mam taki sam a już sie przestraszyłam że mi tak słabo rośnie :)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #511476 przez Sevilla
Jaoasia brzusio mały, śliczny, a przyszła mama jaka zgrabna :) Ja wstawiałam swoje zdjęcie w niedziele przed Wigilią, kolejne obiecałam sobie, że zrobię po 4 tygodniach, bo teraz po tygodniu żadnej różnicy nie widzę, ale chyba zacznę sobie malować kwiatki, buźki by nudno nie było :)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #511479 przez sisina
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #511487 przez sisina
Jak wszyscy wstawiaja fotki to ja też;))))

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka