BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 tydzień temu #509124 przez MoNiaaa
demoniqe to super :) pochwal sie zdejciami po wizycie:):)
a ile kosztuje taka wizyta u ciebie?

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #509142 przez lalka
witam dziewczynki!!!!

noc u mnie była tragiczna!!!w roli głównej wystąpiły...ból prawej nogi....ból lewej nogi i bezsenność!!!!
chyba założę nocne forum...hi...hi..chyba na bezsenność cierpi jeszcze Dave z kwietnówek to ją zaproszę :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

i wiecie co??????jak już urodzę to zetnę sobie całkowicie lewą stronę żebym nie musiała już na niej spać :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

ja z witamin biorę ELEVIT

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #509224 przez Sylwia26081982
Witam sie i ja poświątecznie W poniedziałek ważę się jak co tydzień to napiszę ile mi przybyło i czy obzarstwo świąteczne poszło w boczki :)

lalka śpisz tylko na lewym boku ???

aleksiaaa ja biorę żelazo od 12tc codziennie i witaminy dla kobiet w ciąży od początku biorę po jednej tabletce dziennie. Ja mieszkam w Dani, tutaj to taka norma ale w pierwszej ciąży jezdzilam do Pl i brałam kwas foliowy do ktoregos tygodnia i Falvit codziennie jedna. No a poza tym oczywiscie duzo owoców , warzywek..i bedzie dobrze:)

Monia trzymamy kciuki nadal i nie poddawaj się, Julka bedzie miała rodzeństwo :)

12 lata 1 tydzień temu #509314 przez Sysia
Witam :)
Ja też jestem najedzona i do tego doszły zaparcia :P...kurde co 3 dni leci mi krew z nosa;/ dziś w nocy się obudziłam i krwotok ;/ wrrr !!...

ja wizytę mam 3 stycznia więc za 6dni :D...i też muszę się umówić na nagranie płytki i fotek4D u mnie to kosztuje 120zł.

miłego dnia :)

12 lata 1 tydzień temu #509316 przez lania
skoro narzekamy, to i ja się dołączę. Lalka, pisałaś o bólu nóg, ja d wczoraj cierpię z powodu bólu w kostkach (głupio bo przecież nie chodzę), a w nocy to strasznie :angry: :angry: nie mogłam zasnąć :S

Zrobiłam się sową, rano śpię do oporu ( :S n :S awet nie piszę do której bo siara ;) ) a wieczorami to siedzę do godz. 2 lub 3, a najgorzej, że Igor też szaleć zaczyna po północy :lol: jak mu tak zostanie :blush: to grubo :lol:

12 lata 1 tydzień temu #509323 przez Sevilla
hahaha to ja chyba nie mam co narzekać, czuje się świetnie gdyby nie drapanie w gardle :)

No może robię się lekko przerażona, bo zaczęłam robić listę co musimy kupić i mam wrażenie, że jest strasznie długaśna, choć bez większych wydziwień. Osobna kwestia to ubranka, nie wiem, co kupić i ile ... help!!!

12 lata 1 tydzień temu #509362 przez sisina
Sevilla ja też już mam liste zrobiona dla maluszka i też długaśna a co do ubranek to też mam kłopot bo nie wiem co kupic a tym bardziej że nie znam płci jeszcze ale na pare ciuszków uniwersalnych sie skusze tylko w tym problem CO :unsure: no właśnie dziewczyny :unsure: pomóżcie :laugh:

12 lata 1 tydzień temu #509394 przez Sevilla
sisina napisał:

Sevilla ja też już mam liste zrobiona dla maluszka i też długaśna a co do ubranek to też mam kłopot bo nie wiem co kupic a tym bardziej że nie znam płci jeszcze ale na pare ciuszków uniwersalnych sie skusze tylko w tym problem CO :unsure: no właśnie dziewczyny :unsure: pomóżcie :laugh:

Tu jest fajnie napisane :) wiki.28dni.pl/doku.php?id=wyprawka
brakuje tylko chyba pościeli do wózka, albo ja przegapiłam :)

12 lata 1 tydzień temu #509659 przez JoannaL
Ja biorę Falvit Mama codziennie po jednej kapsułce.

Dziewczynki kochane, na początku potrzebne są przede wszystkim body na długi i krótki rękaw, śpiochy (takie z ramiączkami) i kaftaniki. To są rzeczy w które najczęściej ubiera się malutkie dziecko. Pamiętajcie też o czapeczkach, nawet gdy jest ciepło na dworze to główka i uszy powinny być zakryte jakąś cienką czapeczką. Dobrze też zaopatrzyć się w kilka szt pieluch tetrowych a i flanelowe są dobre np do przykrycia malucha w ciepły dzień gdy śpi

12 lata 1 tydzień temu #509705 przez aleksiaa88
Przeczytawszy tą listę oczy wylazły mi z orbit. Niektóre rzeczy to na wstępnie bym odrzuciła wydają mi się zbędne np. bujaczek. Co do ubranek to poczyniłam ku temu już przymiarki wszystkiego mam po 3 sztuki znaczy pajacyk, śpioszki, kaftanik, body na krótki rękaw- tak się zastanawiam czy przydadzą się w szpitalu? Bo chyba trzeba wziąć raczej na długi rękaw nie zważając, że to będzie czerwiec i może być ciepło- tak myślę, ze raczej dopiero narodzonemu dzieciaczkowi nie ubiera się krótkich rzeczy. :unsure:
Te ciuszki są takie śliczne, że szkoda mi ich brać, bo niby gdzieś wyczytałam, że zostaną ubrudzone. Chyba muszę kupić coś białego do szpitala, żeby nie było szkoda wyrzucić. Na razie kolekcjonuje ubranka w kolorze żółty, zielonym i beżowym. Nie uznaje podziału na płcie takiego grupowania chłopak- to niebieskie musi nosić, w ogóle ten kolor nie istnieje dla mnie.
Jeszcze zakupiłam szczotkę miękką oraz szmacianą przytulankę, a także parę pieluch tetrowych, czapeczkę i niedrapki.
Co do tej listy to nie wiem czemu na niektórych pisze rozmiar 62?

12 lata 1 tydzień temu #509775 przez lalka
Sylwia staram się spać(z naciskiem na staram)na lewym boku...no ale cóż.....różnie to bywa!!!dzisiaj obudziłam się dwa razy na plecach :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

co do rzeczy dla maluszka w szpitalu to u nas do szpitala zabiera się tylko rzeczy,które ubierzemy na wyjście!!!!a przez cały pobyt szpital daje!!!daje też koszule do porodu...potem na pobyt mamy w szpitalu koszule,pieluchy tez daje!!!trzeba mieć tylko swoje mleko w razie dokarmiania!!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :)

12 lata 1 tydzień temu #509782 przez Sevilla
Aleksia wytłumaczę Ci tak samo, jak moja mama mi, bo dziecko na samym wstępie tak szybko rośnie, że lepiej kupić o rozmiar, dwa większe, bo nie zdążysz się obejrzeć a już będą dobre :)

12 lata 1 tydzień temu #509794 przez Sylwia26081982
aleksia bujaczek zajebista sprawa, moze nie dla takiego noworodka ale jak juz bedzie mial z 3 miesiace, juz ne pamietam ale dla mnie to bylo suuuper, wszędzie brałam maluszka i sobie patrzał jak ja cos robiłam.

lalka ja tez sie staram na lewytm bo to wiecej tlenu, lepsze krazenie itp ale wygodniej mi na prawym i taz tak spie i nic zlego sie nie dzieje:)

Ja kupie pare malusich ubranek bo pierwsze dziecko urodziłam to mierzył 48 cm a ja ubranka na 60 ..duuuze strasznie były, teraz kupie kilka na 50-60 :) Takie cudaczne . juz sie nie moge doczekac ale jeszcze nie zaczynam kupowania :silly:

12 lata 1 tydzień temu #509803 przez Gosia 2712
Czesc wszystkim weszlam na chwile zeby sie przywitac... Mam nadzieje ze ten nastepny rok bedzie duzo lepszy bo 2012 rok uwazam za najgorszy w moim zyciu... :( dzisiaj pochowalismy naszego Aniolka :( myslalam ze serce mi wyskoczy jak patrzalam na biala trumienke :(

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

12 lata 1 tydzień temu #509812 przez MoNiaaa
Gosia przytulam cie mocno :kiss: :kiss: Twoja coreczka jest juz w niebie z innymi Aniolkami i teraz bedzie czuwala nad wami!!!3maj sie kochana i zagladaj jesli tylko masz sile i ochote my wszytskie jestesmy z toba!!!!

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka