BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 miesiąc temu #539540 przez marynarka
Pierwszy miesiąc to: 1- 4 tygodnie
Drugi miesiąc to; 5- 8 tygodnie
Trzeci miesiąc to: 9 - 13 tygodni
Czwarty miesiąc to: 14 do 17 tygodni
Piąty miesiąc to: 18 - 22 tygodni
Szósty miesiąc to: 23 do 27 tygodni
Siódmy miesiąc to: 28 do 31 tygodni
Ósmy miesiąc to: 32 do 35 tygodni
Dziewiąty miesiąc to: 36 do 40 tygodni

Jeżeli się zacznie 23 tydzień to już się jest w 6 miesiącu. Chyba tak to się liczy :) A skoro 1 tydzień zaczyna się 1 dnia ostatniej miesiączki, to Ty lania właśnie zaczęłaś 6 miesiąc :)

Patrząc na zdjęcia Twojego maluszka tweety mam ochotę lecieć zaraz na to USG 3 lub 4D. Nosek śliczny :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #539547 przez tweety
marynarka napisał:

Patrząc na zdjęcia Twojego maluszka tweety mam ochotę lecieć zaraz na to USG 3 lub 4D. Nosek śliczny :)

DLugo sie zastanawiam czy brac to 4D, musialam doklacic 90 zl. ale sie oplacalo. do tego dostalam plytke z calym przebiegiem wiec nie moge sie doczekaj jak pokarze rodzicom i tescia jak bije serduszko mojego maluszka i jak sie zaslanial i ziewal. no niezapomniana chwila i doslownie plakalam.A potem w domu seans z moim mezem niezapomniany. nie mogl byc na USG osobiscie a plyte ogladal prawie na stojaco bedac dumny ze wie kiedy co lekarz pokazuje (mozg, nogi brzuszek itd). a jak sie cieszyl na SERDUSZKO. Kurcze dziewczyny, to moje pierwsze dziecko i jestem zaskoczona ze to jest taki CUD.

Pozdrawiam na mily poranek,
Ola

12 lata 2 miesiąc temu #539550 przez ewela86
Dzień dobry:)

Aj z tymi tygodniami to nie mogę się połapać! Na ostatniej wizycie 14 stycznia lekarz wpisał mi 21/22, wg suwaczka jest już chyba 24, termin wg cyklu wypadał na 20 maja a z usg wyszło że 25 maja!! Więc suma sumarum nie wiem konkretnie w którym jestem tygodniu i miesiącu:)

tweety nosek rzeczywiście przecudny!

12 lata 2 miesiąc temu #539562 przez Sevilla
Alex gratuluje córci :)

Tweety super fotka, a nosek faktycznie taki okrąglutki, ale to tylko dodaje dzidzi
uroku :)

Co do miesięcy podział przez marynarkę jest prawidłowy. Jeżeli ktoś ma 22t2d, to uznaje się to za 23tc, a więc początek 6mc :)

12 lata 2 miesiąc temu #539569 przez lania
marynarka napisał:

Jeżeli się zacznie 23 tydzień to już się jest w 6 miesiącu. Chyba tak to się liczy :) A skoro 1 tydzień zaczyna się 1 dnia ostatniej miesiączki, to Ty lania właśnie zaczęłaś 6 miesiąc :)

Zgadza się, ale ja tam tylko taki przykład podałam, już dawno jestem w 6 miesiącu, bo mam chyba 25 i 4 dni (suwaczek liczy mi tylko tygodnie bez dni, mam chyba tak jak Kiniaczek)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539574 przez lania
tu jest dokładniej

Tylko że ja mam termin wyliczony na podstawie usg z 14 tc, tego gin kazał się trzymać, bo dokładnie nie wiem kiedy miałam ostatnią miesiączkę- tzn wiem, ale to już w ciązy było więc...
a jak to będzie to...

:ohmy: jedna moja koleżanka ma (miała) termin na 17 stycznia- nadal czeka, druga na 15 stycznia i wczoraj poszła do szpitala, jescze nic :silly: :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #539578 przez Sysia
Lalka dziękuję za odpowiedź :)

Tweety fajne zdjęcie a synuś boski :D ...

pozdrawiam :)

12 lata 2 miesiąc temu #539590 przez Urszula
Witam!!!

tweety śliczny Synus :) :) :)

Mandarynka dziękujemy za ładną rozpiskę miesięcy i tygodni ciąży :)

U mnie nocka spokojna i przespana :) :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 2 miesiąc temu #539633 przez lalka
dzień dobry!!!!!

lania to ja się będę trzymała twoje wersji o intuicji.....w pierwszej też mnie zawiodła!!!!

co do liczonych miesięcy to jak byłam ostatnio na wizycie to miałam 22tydzień i 6 dzień i położna wpisała mi dokładnie tak jak wyżej a nie 23t.c
u mnie jak ktoś się pyta oto ja mówię w tygodniach od OM!!!!!

moja noc była koszmarna!!!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #539636 przez Urszula
Lalka współczuję :( oby Ci się udało odpocząć w ciągu dnia :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 2 miesiąc temu #539644 przez lalka
lania a spójrz na mój suwaczek!!!!ty masz termin na 6 maja a ja na 9 maja czyli 3 dni różnicy a suwaczki pokazują 4 dni różnicy!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #539650 przez Sevilla
U mnie lekarz jak mam 22t5d, to lekarz wpisuje 23tc

12 lata 2 miesiąc temu #539651 przez lalka
Urszula teraz dopiero zauważyłam twoje zdjęcie!!!!jesteś bardzo podobna do mojej koleżanki!!!

ja swoje zdjęcie muszę zmienić...bo syn się buntuje mówi,że wiocha!!!

wczoraj syn grał na kompie i mówię do niego co robisz?on-gram..ja-to za czym czekasz...syn-nic dednołem!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #539663 przez Urszula
Lalka poszłam za Waszym przykładem w wkleiłam moje zdjęcie z Córeczką :) piszesz, że Syn się buntuje :lol: :lol: :lol: nie jest już dzidziusiem :lol: :lol: :lol:

Co do terminu z miesiączki mi wychodzi, że 4 maja natomiast z USG, że dzidziuś jest tydzień starszy czyli 30 kwiecień :dry: Ja sama upieram się przy czwartym mama. Planowalismy dzidzie i wiem kiedy miałam owulacje. Wiem też, że natura jest zmienna więc czekam na rozwój wygarzeń. Psychicznie jednak nastawiam się na maj :)

12 lata 2 miesiąc temu #539678 przez lania
Cholercia wie...suwaczki też oszukują :unsure: :unsure: :unsure: w niektórych kalkulatorach pytano też o długość cyklu...też ma to jakiś wpływ :blink:

Nie dojdziesz, tak czy siak PORODU NIE PRZEGAPIMY :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka