BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #540197 przez demoniqe
hej dziewczynki, u mnie od momentu założenia pessara rzadziej wyczuwam ruchy. Kupiłam więc dziś detektor tętna płodu domowego użytku. Może mnie uspokoi.

Mi lekarz powiedział, że rzeczywiście zmienia się datę porodu według wielkości dziecka, ale najbardziej prawdopodobna jest ta z ostatniej OM.

Dziecko może być duże i tak jak u mnie przyspieszają tą datę, ale wierzę w ok. 20 maja.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #540200 przez lalka
demoniqe to napisz czy detektor zdał egzamin!!!!a ile kosztuje akie cudeńko??????

11 lata 11 miesiąc temu #540220 przez Alex_87
lalka napisał:

demoniqe to napisz czy detektor zdał egzamin!!!!a ile kosztuje akie cudeńko??????

No właśnie, też jestem ciekawa ile takie coś kosztuje, bo gdzieś o tym czytałam.

11 lata 11 miesiąc temu #540254 przez joasia10015
Alex_87 świetny brzusio-faktycznie musi byc z ciebie drobinka,i tak jak jedna wspomniałą musisz byc bardzo wysoka skoro 55 kg.to u ciebie niedowaga ;) Ja przed ciążą ważyłam 55 kg.przy wzroscie 171 cm.i miałam prawidłową wage-wiec ile ty masz wzrostu????
I naprawde nie powiedzialabym że masz juz 10 kg.na plusie :blush:
CO do tych tygodni,miesięcy ciąży to widzicie same że jak lekarze nie potrafia okreslic to jak my mamy to zrobic.Lekarz Sevilli zaokrągla do pełnych tygodni,a mój liczy skonczone tygodnie.ALe to może zależy od tego jak mówimy o tygodniach-to znaczy ; Jak ktoś pyta to odpowiadam na dwa sposoby-,,Skonczyłam 22 tyg.,, (i to prawda :) )ale mogę też powiedziec ,,Jestem w 23 tygodniu,, no bo skoro jest 22 tyg.i kilka dni to już w 22 tyg.nie jestem ,tylko ,,leci,,23 tydzien :laugh: Zrozumiała mnie któraś :S :laugh: ???
Ja licze że jestem w 23 tygodniu -czyli 6 miesiącu :lol: :silly:
Dziewczynki co do płci dziecka-to często sie na konkretna nastawiamy(gdzies po cichu :dry: )a jak przychodzi co do czego to troszkę czujemy rozczarowanie (sama to przeszlam-moze ktoras pamieta ;) ) Ale tak jak widze po sobie juz sie tak przyzwyczaiłam do myśli o drugim łobuzie :blush: że nie chce nikogo innego :blush: :kiss: Kurcze za 1,5 tyg.mam to szczegółowe USG w POznaniu i jak sie czasem okaże że jednak będzie córa(bo to różnie bywa) to naprawde będe zdołowana-ale pewnie po jakims czasie sie przyzwyczaje :blush: Normalna sprawa :blink:
TRZYMAJCIE SIE KOCHANE!!!

11 lata 11 miesiąc temu #540265 przez DannaJ
Urszula i Lalka dzięki za przywitanie :)

Chętnie napiszę coś więcej, jak tylko znajdę gdzie, bym za bardzo na początku bałaganu tu nie narobiła :)

Joasiu, też tak miałam, że w głębi duszy pragnęłam usłyszeć, że będzie chłopak, a tu lekarz powiedział, że to jednak dziewczynka... Było trochę rozczarowania, bo chciałam dać mężowi syna, ale mąż chyba bardziej ucieszył się na wieść o dziewczynce.

Lalka, z tym bólem to pamiętaj, że lekarze zalecają dużo odpoczynku :)
Ja sama zastanawiam się nad dziwnym uczuciem, które mam od 2 dni. Normalnie ruchy małej czułam w brzuchu / podbrzuszu, a od 2 dni czuję je tak nisko, że mam wrażenie, że jak mocniej kopnie, to wystawi nogę na świat. Mam nadzieję, że to nic groźnego.

11 lata 11 miesiąc temu #540302 przez Kiniaczek
DannaJ napisał:

Ja sama zastanawiam się nad dziwnym uczuciem, które mam od 2 dni. Normalnie ruchy małej czułam w brzuchu / podbrzuszu, a od 2 dni czuję je tak nisko, że mam wrażenie, że jak mocniej kopnie, to wystawi nogę na świat. Mam nadzieję, że to nic groźnego.

Witaj DannaJ

Kopnakami w dole brzucha się nie przejmuj:)u mnie to standard od kilku tygodni... Mj syn ostatnio mnie tak kopnął w pecherz że mi trochę poleciało... wyczuł sobie miejsce perfekcyjnie... :blush: :silly: :)

11 lata 11 miesiąc temu #540328 przez Alex_87
Joasia ja mam 172 cm, ale jakieś takie chude kości i dlatego sprawiam wrażenie takiej drobnej. Zresztą w rodzinie męża zawsze mi wciskali, że ja taka chuda itd (jakby ich córka była grubsza), ale ja tam dobrze się czułam w swoim ciele :)
A te 10 kg to chyba głównie w brzuch i w tyłek poszło :D bo piersi to też za wiele mi sie jak narazie nie powiększyły.

Ja to tak sobie pomyślałam, że może nie będę się jeszcze przyzwyczajać do tej myśli, że będzie córka, bo kilka z Was pisało, że raz z USG wyszło coś tam a na następnym co innego. Może po 3d się potwierdzi :)

11 lata 11 miesiąc temu #540352 przez lania
Lalka to Twoje pragnienie i jeszcze wyniki krzywej (cukier)... pokazywałaś już lekarzowi??? Coś wiesz???

Mi znowu od kilku dni wieczorami twardnieje brzuch, mam nadzieję, że to nic poważnego :dry: jutro wizyta z rana :silly: 8 20, brrrr dawno nie wstawałam tak szybko, tzn niby jak wysyłam córkę do szkoły ale to tyle co ją obudzić... a tu toaleta :huh: ubieranie :huh: he he

11 lata 11 miesiąc temu #540354 przez lania
Witam nową majówkę, DanaJ :) , pisz pisz :cheer: , a ruchy w dole brzucha to co druga tu ma, spokojnie :woohoo:

11 lata 11 miesiąc temu #540379 przez ewela86
cześć DannaJ:) witaj na pokładzie majowych mamusiek :lol: :lol: :lol:

lania - jutro pewnie się po wizycie uspokoisz:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #540390 przez ewela86
a to moja aktualna fota
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #540395 przez Sevilla
Witam nową przyszłą mamusie. Tutaj na forum pisz o sobie, bałaganu napewno tym nie zrobisz.

Co do kopniaków, to mały się wierci i ja je czuje w ciągu dnia różnie, raz na samym dole, raz po lewej, raz po prawej, koło pępka, więc stwierdzam, że młody się nieźle bawi :)
Kiniaczek, co kopania w pęcherz to myślałam, że tylko ja tam mam. Gorzej jest jak się zaczyna wciskać w pęcherz, to toaleta murowana natychmiast :)

A ja mam problem z MOIM. 2 tygodnie zajęło mi namawianie go na seks. Wczoraj się przyznał dlaczego nie chce.... powód jest prosty, bo na dole jest maluszek, a ja w jego oczach stałam się przyszłą mamusią, a nie seks bombą gotową na igraszki w łóżku ... ile ja się musiałam natłumaczyć wczoraj ...

Lania ja codziennie wstaje koło 7.30 - 8.00, budzi mnie głód i maluszek swoimi kopniakami w wspomniany pęcherz :)

11 lata 11 miesiąc temu #540397 przez Sevilla
Ewela super fotka :)

11 lata 11 miesiąc temu #540408 przez ewela86
dzięki sevilla:)

A co do seksu to ja też zauważyłam zmianę u swojego mężczyzny, wcześniej to był gotów zawsze i wszędzie:) odkąd jest dzidzia w brzuszku, a zwłaszcza od kiedy są widoczne oznaki w postaci brzuszka, często zadowala się przytulaniem :dry: nie powiem, bo ja też jakoś mniej komfortowo się czuję, ale z seksu zrezygnować (jeśli nie muszę) nie zamierzam :lol: ale mój facet coś jest podejrzany w tej kwestii - chyba ten sam powód co u Ciebiesevilla choć do tej pory się nie przyznał...

11 lata 11 miesiąc temu #540411 przez aleksiaa88
Co do ruchów dzidziuśka to leżąc raz czuje na dole za chwile koło pępka po chwili gdzieś z boku czy on się tak wierci :huh: .
Niedawno zebrało nam się na igraszki i usłyszałam od męża może ci pomóc- że niby nie mam siły się przemieścić, trochę to prawda jak się przewracam z boku na bok a jestem najedzona to wydaję dziwne dźwięki sapie i dysze, co będzie za parę miesięcy hmmm

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka