- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
Mi lekarz powiedział, że rzeczywiście zmienia się datę porodu według wielkości dziecka, ale najbardziej prawdopodobna jest ta z ostatniej OM.
Dziecko może być duże i tak jak u mnie przyspieszają tą datę, ale wierzę w ok. 20 maja.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
demoniqe to napisz czy detektor zdał egzamin!!!!a ile kosztuje akie cudeńko??????
No właśnie, też jestem ciekawa ile takie coś kosztuje, bo gdzieś o tym czytałam.
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
I naprawde nie powiedzialabym że masz juz 10 kg.na plusie
CO do tych tygodni,miesięcy ciąży to widzicie same że jak lekarze nie potrafia okreslic to jak my mamy to zrobic.Lekarz Sevilli zaokrągla do pełnych tygodni,a mój liczy skonczone tygodnie.ALe to może zależy od tego jak mówimy o tygodniach-to znaczy ; Jak ktoś pyta to odpowiadam na dwa sposoby-,,Skonczyłam 22 tyg.,, (i to prawda )ale mogę też powiedziec ,,Jestem w 23 tygodniu,, no bo skoro jest 22 tyg.i kilka dni to już w 22 tyg.nie jestem ,tylko ,,leci,,23 tydzien Zrozumiała mnie któraś ???
Ja licze że jestem w 23 tygodniu -czyli 6 miesiącu
Dziewczynki co do płci dziecka-to często sie na konkretna nastawiamy(gdzies po cichu )a jak przychodzi co do czego to troszkę czujemy rozczarowanie (sama to przeszlam-moze ktoras pamieta ) Ale tak jak widze po sobie juz sie tak przyzwyczaiłam do myśli o drugim łobuzie że nie chce nikogo innego Kurcze za 1,5 tyg.mam to szczegółowe USG w POznaniu i jak sie czasem okaże że jednak będzie córa(bo to różnie bywa) to naprawde będe zdołowana-ale pewnie po jakims czasie sie przyzwyczaje Normalna sprawa
TRZYMAJCIE SIE KOCHANE!!!
- DannaJ
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Chętnie napiszę coś więcej, jak tylko znajdę gdzie, bym za bardzo na początku bałaganu tu nie narobiła
Joasiu, też tak miałam, że w głębi duszy pragnęłam usłyszeć, że będzie chłopak, a tu lekarz powiedział, że to jednak dziewczynka... Było trochę rozczarowania, bo chciałam dać mężowi syna, ale mąż chyba bardziej ucieszył się na wieść o dziewczynce.
Lalka, z tym bólem to pamiętaj, że lekarze zalecają dużo odpoczynku
Ja sama zastanawiam się nad dziwnym uczuciem, które mam od 2 dni. Normalnie ruchy małej czułam w brzuchu / podbrzuszu, a od 2 dni czuję je tak nisko, że mam wrażenie, że jak mocniej kopnie, to wystawi nogę na świat. Mam nadzieję, że to nic groźnego.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja sama zastanawiam się nad dziwnym uczuciem, które mam od 2 dni. Normalnie ruchy małej czułam w brzuchu / podbrzuszu, a od 2 dni czuję je tak nisko, że mam wrażenie, że jak mocniej kopnie, to wystawi nogę na świat. Mam nadzieję, że to nic groźnego.
Witaj DannaJ
Kopnakami w dole brzucha się nie przejmuj:)u mnie to standard od kilku tygodni... Mj syn ostatnio mnie tak kopnął w pecherz że mi trochę poleciało... wyczuł sobie miejsce perfekcyjnie...
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
A te 10 kg to chyba głównie w brzuch i w tyłek poszło bo piersi to też za wiele mi sie jak narazie nie powiększyły.
Ja to tak sobie pomyślałam, że może nie będę się jeszcze przyzwyczajać do tej myśli, że będzie córka, bo kilka z Was pisało, że raz z USG wyszło coś tam a na następnym co innego. Może po 3d się potwierdzi
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Mi znowu od kilku dni wieczorami twardnieje brzuch, mam nadzieję, że to nic poważnego jutro wizyta z rana 8 20, brrrr dawno nie wstawałam tak szybko, tzn niby jak wysyłam córkę do szkoły ale to tyle co ją obudzić... a tu toaleta ubieranie he he
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Co do kopniaków, to mały się wierci i ja je czuje w ciągu dnia różnie, raz na samym dole, raz po lewej, raz po prawej, koło pępka, więc stwierdzam, że młody się nieźle bawi
Kiniaczek, co kopania w pęcherz to myślałam, że tylko ja tam mam. Gorzej jest jak się zaczyna wciskać w pęcherz, to toaleta murowana natychmiast
A ja mam problem z MOIM. 2 tygodnie zajęło mi namawianie go na seks. Wczoraj się przyznał dlaczego nie chce.... powód jest prosty, bo na dole jest maluszek, a ja w jego oczach stałam się przyszłą mamusią, a nie seks bombą gotową na igraszki w łóżku ... ile ja się musiałam natłumaczyć wczoraj ...
Lania ja codziennie wstaje koło 7.30 - 8.00, budzi mnie głód i maluszek swoimi kopniakami w wspomniany pęcherz
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do seksu to ja też zauważyłam zmianę u swojego mężczyzny, wcześniej to był gotów zawsze i wszędzie:) odkąd jest dzidzia w brzuszku, a zwłaszcza od kiedy są widoczne oznaki w postaci brzuszka, często zadowala się przytulaniem nie powiem, bo ja też jakoś mniej komfortowo się czuję, ale z seksu zrezygnować (jeśli nie muszę) nie zamierzam ale mój facet coś jest podejrzany w tej kwestii - chyba ten sam powód co u Ciebiesevilla choć do tej pory się nie przyznał...
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Niedawno zebrało nam się na igraszki i usłyszałam od męża może ci pomóc- że niby nie mam siły się przemieścić, trochę to prawda jak się przewracam z boku na bok a jestem najedzona to wydaję dziwne dźwięki sapie i dysze, co będzie za parę miesięcy hmmm