- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Własnie oglądam PORODÓWKĘ i aż mnie ciary przechodzą Kurcze jak to jest w Polsce ze znieczuleniem?Bo jak widze w ANGLI jest na rządanie ,za darmo- a jak to jest u nas ?Bo już zwątpiłam
Dziewczyny rozmawiałam z M.i wiecie co??????? Nawet wam nie opiszę ,bo ręce mi opadły...Zostawię to dla siebie i wyrzję sie na nim jak wróci-już ja go uświadomie że jestem w ciąży,i już ja mu wytłumaczę DUŻYMI LITERAMI o co mi chodzi,co mnie boli,i czego oczekuje...boje sie tylko ze ta rozmowa moze sie zle skonczyc
Uwielbiam sałatki-poproszę porcję
Ocho Mikołajek sie obudził A własnie dziewczyny czytałam niedawno że już będąc w ciąży można ,wyczaic czy dzidzia będzie z tych bardziej ruchliwych,hałaśliwych i wymagających -czy raczej z cichych i spokojniejszych Jeśli już w brzuszku jest czesto ruchliwe,i dające ,,w kośc,, to raczej należy do tych pierwszych a to mniej aktywne i śpiace do drugich I wiecie co ,może coś w tym jest -bo Miłoszka chyba czułam mniej jak Mikiego NIe kojarze takich ,,nocnych ,,kopanek-chyba raczej był ospały-i to by sie zgadzało-bo ogólnie jest spokojnym chłopcem-już po miesiącu od narodzin przesypiał po 6,7 godzin w nocy bez przerwy-nie należy do nadpobudliwych dzieci i szczerze-to wszyscy mi mówią że mam baaaradzo spokojnego synka.I już sie zastanawiam jaki będzie Mikołajek ,bo często go czuję-czasem sobie robi KSW w moim brzuszku-wiec jeśli będzie taki ruchliwy po wyjściu to hmmmmmmmmm -będzie wesoło
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
joasia10015 jak byłam ostatnio u gina to przy ważeniu,a waży mnie położna poprosiłam żeby odjęła mi 10kg na buty a ona zaczęła się śmiać i mówi nie martw się weszłaś w etap gdzie waga się zatrzymie...a krótko przed porodem znowu dowali,ale dlatego,że dziecku nawięcej masy przybywa!!!i wiecie co...coś chyba jest na rzeczy...bo znalazłam kartę z poprzedniej ciązy i był okres właśnie ok tych tygodni,że między wizytami tyłam po 0,5kg!!!!!!
zobaczymy czy się sprawdzi teoria moje położnej!!!!a póki co to mam od października do stycznia +9 kg!!!!to i tak mniej o cały kg niż w poprzedniej ciąży na tym etapie!!!
co do jedzenia to zrobiłam ostatnio surówkę z pora no i wyszło mi uczulenie..więc jak chcę"wyglądać" to o greckiej..itp...itd mogę tylko pomyśleć!!!
ale poszaleję w sobotę!!!!
mój M wrócił wczoraj z pracy i był jak do rany przyłóż!!!
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Ja właśnie się ważyłam u mnie 7kg na plusie a brzuszek ma 94cm
Za mną chodzi cały czas sałatka i chyba ją zrobię bo mam wszystkie składniki: szpinak, pomidory suszone, feta, chilli i słonecznik ... mniam ...
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Joasia i inne dziewczyny na stronie rmf fm jest petycja do Ministra Zdrowia w związku ze znieczuleniem w czasie ciąży. Obecnie ma 16.000tyś podpisów, a potrzeba 20.000tyś, tak więc do dzieła, by można rodzić w ludzkich warunkach
Ja właśnie się ważyłam u mnie 7kg na plusie a brzuszek ma 94cm
Za mną chodzi cały czas sałatka i chyba ją zrobię bo mam wszystkie składniki: szpinak, pomidory suszone, feta, chilli i słonecznik ... mniam ...
No to dziewuszki do dzieła trzeba podpisywać żebyśmy nie rodziły w męczarniach...
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
Kiniaczek dopiero teraz dojrzałam Twoje zdjęcie z USG. Sliczny Synuś Świetna pamiątka
Joasia10015 i bardzo dobrze podchodzisz do sprawy. Porozmawiaj i to szczerze wyłóż wszystko co Cię boli. Tobie ulży a do M dotrze to i owo
Znieczulenie w Anglii jest na żądanie za darmo ale ja z niego nie skorzystałam wdychałam tylko gaz rozweselający i wystarczyło. Byłam z siebie dumna bo w rodzinie wszyscy wiedzą jak panikuję na widok igły i szpitali. Może dlatego, że mam fobie igieł nie zdecydowałm się na to znieczulenie
Oby Wam się udało zebrać wystarczającą liczbę podpisów ja swój też dołożę
Miłego dnia!!!
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
demoniqe Twoja waga jest imponująca
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sevilla a juz podpisałam to dwa tyg.temu chociaż u mnie w szpitalu to i tak niema co liczyć na takie znieczulenie!!!!!
Ja liczę lalka że do maja się to zmieni....