BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #538254 przez lania
ja dzis, przed chwila jadlam salatke z feta, pycha a do tego kurczak i bagietka czosnkowa, mmmmmhm suuuuuperrrr

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #538264 przez ewela86
dziewczyny przestańcie o jedzeniu bo zaraz opróżnię lodówkę:)

11 lata 11 miesiąc temu #538303 przez joasia10015
No to pieknie dziewczynki-wyczytałam że w 6 msc.najwiecej kg.przybywa :ohmy: więc moje +3 to dopiero początek -teraz sie ,,posypie,, :angry: :huh: :ohmy: :silly: :woohoo:
Własnie oglądam PORODÓWKĘ i aż mnie ciary przechodzą ;) Kurcze jak to jest w Polsce ze znieczuleniem?Bo jak widze w ANGLI jest na rządanie ,za darmo- a jak to jest u nas ?Bo już zwątpiłam :unsure:
Dziewczyny rozmawiałam z M.i wiecie co??????? Nawet wam nie opiszę ,bo ręce mi opadły...Zostawię to dla siebie i wyrzję sie na nim jak wróci-już ja go uświadomie że jestem w ciąży,i już ja mu wytłumaczę DUŻYMI LITERAMI o co mi chodzi,co mnie boli,i czego oczekuje...boje sie tylko ze ta rozmowa moze sie zle skonczyc :dry: :S
Uwielbiam sałatki-poproszę porcję ;)
Ocho Mikołajek sie obudził :blush: A własnie dziewczyny czytałam niedawno że już będąc w ciąży można ,wyczaic czy dzidzia będzie z tych bardziej ruchliwych,hałaśliwych i wymagających -czy raczej z cichych i spokojniejszych :blink: Jeśli już w brzuszku jest czesto ruchliwe,i dające ,,w kośc,, :blink: to raczej należy do tych pierwszych a to mniej aktywne i śpiace do drugich :blink: I wiecie co ,może coś w tym jest -bo Miłoszka chyba czułam mniej jak Mikiego :S NIe kojarze takich ,,nocnych ,,kopanek-chyba raczej był ospały-i to by sie zgadzało-bo ogólnie jest spokojnym chłopcem-już po miesiącu od narodzin przesypiał po 6,7 godzin w nocy bez przerwy-nie należy do nadpobudliwych dzieci i szczerze-to wszyscy mi mówią że mam baaaradzo spokojnego synka.I już sie zastanawiam jaki będzie Mikołajek ,bo często go czuję-czasem sobie robi KSW w moim brzuszku-wiec jeśli będzie taki ruchliwy po wyjściu to hmmmmmmmmm :ohmy: -będzie wesoło :lol: :silly:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #538336 przez lalka
dzień dobry laski :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: !!!!!
joasia10015 jak byłam ostatnio u gina to przy ważeniu,a waży mnie położna poprosiłam żeby odjęła mi 10kg na buty :lol: :lol: :lol: :lol: a ona zaczęła się śmiać i mówi nie martw się weszłaś w etap gdzie waga się zatrzymie...a krótko przed porodem znowu dowali,ale dlatego,że dziecku nawięcej masy przybywa!!!i wiecie co...coś chyba jest na rzeczy...bo znalazłam kartę z poprzedniej ciązy i był okres właśnie ok tych tygodni,że między wizytami tyłam po 0,5kg!!!!!!
zobaczymy czy się sprawdzi teoria moje położnej!!!!a póki co to mam od października do stycznia +9 kg!!!!to i tak mniej o cały kg niż w poprzedniej ciąży na tym etapie!!!

co do jedzenia to zrobiłam ostatnio surówkę z pora no i wyszło mi uczulenie..więc jak chcę"wyglądać" to o greckiej..itp...itd mogę tylko pomyśleć!!! :blush: :blush: :blush: :blush: :blush:
ale poszaleję w sobotę!!!!

mój M wrócił wczoraj z pracy i był jak do rany przyłóż!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #538352 przez tweety
Kiniaczek - dzieki za wsparcie. chyba nie bedzie trzeba bo powaznie mysle zeby pojsc na L4. Trzymajcie dzisiaj kciuki za mojego skarba, bedziemy badac serduszko. zeby tylko tym razem sie juz nie zaslanial.

11 lata 11 miesiąc temu #538364 przez tweety
U mnie 8+ i 95 cm w pasie

11 lata 11 miesiąc temu #538374 przez Sevilla
Joasia i inne dziewczyny na stronie rmf fm jest petycja do Ministra Zdrowia w związku ze znieczuleniem w czasie ciąży. Obecnie ma 16.000tyś podpisów, a potrzeba 20.000tyś, tak więc do dzieła, by można rodzić w ludzkich warunkach :)

Ja właśnie się ważyłam :( u mnie 7kg na plusie a brzuszek ma 94cm :)

Za mną chodzi cały czas sałatka i chyba ją zrobię bo mam wszystkie składniki: szpinak, pomidory suszone, feta, chilli i słonecznik ... mniam ...

11 lata 11 miesiąc temu #538427 przez Kiniaczek
Joasia na Polnej nie ma szans na znieczulenie... Jedyny szpital który daje z Poznaniu to jet św Rodziny bo jest sprywatyzowany.... także myslę że nie mamy co liczyć na luksus w postaci znieczulenia rodząc na Polnej !!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #538431 przez Kiniaczek
Sevilla napisał:

Joasia i inne dziewczyny na stronie rmf fm jest petycja do Ministra Zdrowia w związku ze znieczuleniem w czasie ciąży. Obecnie ma 16.000tyś podpisów, a potrzeba 20.000tyś, tak więc do dzieła, by można rodzić w ludzkich warunkach :)

Ja właśnie się ważyłam :( u mnie 7kg na plusie a brzuszek ma 94cm :)

Za mną chodzi cały czas sałatka i chyba ją zrobię bo mam wszystkie składniki: szpinak, pomidory suszone, feta, chilli i słonecznik ... mniam ...

No to dziewuszki do dzieła trzeba podpisywać żebyśmy nie rodziły w męczarniach...

11 lata 11 miesiąc temu #538433 przez Kiniaczek
Lalka to ja trzymam tę Twoją położną za słowo- bo jak sie waga nie zatrzyma to się nie udźwignę :)

11 lata 11 miesiąc temu #538444 przez Urszula
Witam!

Kiniaczek dopiero teraz dojrzałam Twoje zdjęcie z USG. Sliczny Synuś :kiss: :kiss: :kiss: Świetna pamiątka :)

Joasia10015 i bardzo dobrze podchodzisz do sprawy. Porozmawiaj i to szczerze wyłóż wszystko co Cię boli. Tobie ulży a do M dotrze to i owo :)

Znieczulenie w Anglii jest na żądanie za darmo ale ja z niego nie skorzystałam :) wdychałam tylko gaz rozweselający :) i wystarczyło. Byłam z siebie dumna bo w rodzinie wszyscy wiedzą jak panikuję na widok igły i szpitali. Może dlatego, że mam fobie igieł nie zdecydowałm się na to znieczulenie :lol:

Oby Wam się udało zebrać wystarczającą liczbę podpisów ja swój też dołożę :)

Miłego dnia!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #538447 przez Urszula
U mnie jest 7 kg na plusie i 103 w obwodzie :)

demoniqe Twoja waga jest imponująca :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #538489 przez lalka
Sevilla a juz podpisałam to dwa tyg.temu chociaż u mnie w szpitalu to i tak niema co liczyć na takie znieczulenie!!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #538493 przez Kiniaczek
lalka napisał:

Sevilla a juz podpisałam to dwa tyg.temu chociaż u mnie w szpitalu to i tak niema co liczyć na takie znieczulenie!!!!!

Ja liczę lalka że do maja się to zmieni....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka