BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #537181 przez lania
śliczna niunia, przez chwilę nie mogłam dojrzeć, ale jak zajarzyłam to super :lol: jaki zadowolony bobas, i coś pokazuje ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #537183 przez Kiniaczek
Hejka Dziewczyny, ja po lekarzu... 3 godzinna obsuwa ...... ale warto było:) co prawda Hugo przez 45 minut nie chciał pokazać twarzy zasłaniając się rekoma ale w końcu dał się uprosić:)
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #537187 przez Kiniaczek
Hejka Dziewczyny, ja po lekarzu... 3 godzinna obsuwa ...... ale warto było:) co prawda Hugo przez 45 minut nie chciał pokazać twarzy zasłaniając się rekoma ale w końcu dał się uprosić:)
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #537198 przez Kiniaczek
Lania bóle krocza zdaniem mojego gina mogą sie pojawiać i nie przepowiadają nic złego ! szyjka w normie 3,6 także bóle brzucha związane są z rośnięciem maluszka i macicy.

11 lata 11 miesiąc temu #537208 przez Kiniaczek
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #537215 przez Daarikaa
Kiniaczek Słodziak z tego przystojniaka, ładnie widać buźkę i jeszcze ten powalajacy uśmiech :)
jak Ty wrzucasz te zdjęcia??

11 lata 11 miesiąc temu #537222 przez Kiniaczek
Wchdzę w "odpowiedz" i tam na dole pod wpisem jest opcja " dołącz obraz " zawsze jednak trzeba zmniejszać zdjęcie bo często nie chce się zamieścić w poście:)

11 lata 11 miesiąc temu #537228 przez Daarikaa
Nie wiem czemu nie mogę załadować zdjęcia;/;/ :( :( a jakiej wielkości mniej więcej Ty wrzucasz i w jakim formacie?

11 lata 11 miesiąc temu #537243 przez Kiniaczek
Daarikaa napisał:

Nie wiem czemu nie mogę załadować zdjęcia;/;/ :( :( a jakiej wielkości mniej więcej Ty wrzucasz i w jakim formacie?

format jpg a wielkośc do 25 kb

11 lata 11 miesiąc temu #537302 przez tweety
Czesc z rana. dzisiaj znowu jestem pierwsza.

Ja czekam z niecierpliwosci na USG jutro. I po tych waszych pieknych zdjeciach chyba sie zdecyduje na USG 4D z nagraniem na plytke. Bo chodze do medicover za ktory placi pracodawca i do usg 4D musze doplacic tylko lub az 90 zl. zastanawiam sie i zastanawiam i chyba jednak wezme. zwlaszcza ze na tym nie bedzie mojego meza wiec przynajmniej sobie potem zobaczy naszego skarba.

Troche sie wkurzam w pracy. siedze 8 godzin w biurze przy komputerze i jestem tym zmeczona. staralam sie z szefem zalatwic zeby wychodzic o 14 i brac troche wydrukowanej dokuemntacji do domu. w ten sposob ograniczylam bym czas przy kompie. ale powiedzial ze "nie za czesto" bo potem ludzie beda pytac czemyu wychodze a oni nie. a przeciez odpowiedz jest prosta, bo jestem w ciazy i chroni mnie prawo. ale w zwiazku z tym powaznie mysle o przejsciu na L4. dolegliwosci ciazowe juz sa odczuwalne (pachwiny, brzuch, zmeczenie, sennosc same dobrze wiecie) wiec chyba mi sie nalezy. a w pracy do tego tylko jeden temat
- co ty tu jeszcze robisz
- kiedy idziesz na zwolenienie
- chyba zwariowalas ze jeszcze pracujesz
itd dalej, niekonczoca sie historia

a co mnie najbardziej przeraza to powrot do domu o 16, w warszawskim tloku i znieczulicy. opuszczam autobusy w ktorych nie ma wolnych miejsc i w ten spsoob dluzej wracam do pracy. ale nie bede ryzykowac ze ktos mnie potraci albo sie przewroce. i jeszcze ta pogoda.

koniec narzekania, zabieram sie za prace.
Pozdrawiam dziewczyny

11 lata 11 miesiąc temu #537303 przez tweety
Czesc z rana. dzisiaj znowu jestem pierwsza.

Ja czekam z niecierpliwosci na USG jutro. I po tych waszych pieknych zdjeciach chyba sie zdecyduje na USG 4D z nagraniem na plytke. Bo chodze do medicover za ktory placi pracodawca i do usg 4D musze doplacic tylko lub az 90 zl. zastanawiam sie i zastanawiam i chyba jednak wezme. zwlaszcza ze na tym nie bedzie mojego meza wiec przynajmniej sobie potem zobaczy naszego skarba.

Troche sie wkurzam w pracy. siedze 8 godzin w biurze przy komputerze i jestem tym zmeczona. staralam sie z szefem zalatwic zeby wychodzic o 14 i brac troche wydrukowanej dokuemntacji do domu. w ten sposob ograniczylam bym czas przy kompie. ale powiedzial ze "nie za czesto" bo potem ludzie beda pytac czemyu wychodze a oni nie. a przeciez odpowiedz jest prosta, bo jestem w ciazy i chroni mnie prawo. ale w zwiazku z tym powaznie mysle o przejsciu na L4. dolegliwosci ciazowe juz sa odczuwalne (pachwiny, brzuch, zmeczenie, sennosc same dobrze wiecie) wiec chyba mi sie nalezy. a w pracy do tego tylko jeden temat
- co ty tu jeszcze robisz
- kiedy idziesz na zwolenienie
- chyba zwariowalas ze jeszcze pracujesz
itd dalej, niekonczoca sie historia

a co mnie najbardziej przeraza to powrot do domu o 16, w warszawskim tloku i znieczulicy. opuszczam autobusy w ktorych nie ma wolnych miejsc i w ten spsoob dluzej wracam do pracy. ale nie bede ryzykowac ze ktos mnie potraci albo sie przewroce. i jeszcze ta pogoda.

koniec narzekania, zabieram sie za prace.
Pozdrawiam dziewczyny

11 lata 11 miesiąc temu #537304 przez aleksiaa88
Czy któraś może sprecyzować ból pachwin?

11 lata 11 miesiąc temu #537310 przez tweety
aleksiaa88 napisał:

Czy któraś może sprecyzować ból pachwin?

Mnie ciagnie tam na dole, szczegolnie wieczorami i nocy, blizej okolicy ud. Bol nie jest mocny ale odczuwalny i bardzo dziwny. ogolnie popodobny do nieczego co kiedykolwiek odczuwalam.

11 lata 11 miesiąc temu #537313 przez ewela86
aleksiaa88 nie wiem jak mają inne dziewczyny ale ja odczuwałam lewą pachwinę: niby to pieczenie niby ciągnięcie, jakbym sobie coś nadwyrężyło (nie potrafię lepiej wytłumaczyć). Boli nie tylko przy chodzeniu ale tez jak się np przekręcam z boku na bok.

tweety doskonale Cię rozumiem jeśli chodzi o pracę! Mam to samo! W pracy ok, już mam zastępstwo ale muszę dziewczynie pokazać co i jak. Niby praca od 8 do 16 przy komputerze ale często muszę coś załatwić na mieście itp więc całych 8h nie siedzę przed monitorem. Na szczęście nie mogę narzekać na wyrozumiałość szefa, bo mnie oszczędza i ciągle pyta jak się czuję. Najgorzej wkurzają mnie luidziska, których to najmniej powinno obchodzić!!!!!!!! :angry: :angry: :angry: Ciągle słyszę te same pytania co Ty: TO TY JESZCZE PRACUJESZ???!!!! A co ich to ku...a obchodzi! Czuję sie wtedy jakbym niewiadomo jaką krzywdę robiła sobie i dziecku! Pytałam lekarza nawet czy powinnam iść już na zwolnienie na ostatniej wizycie a on powiedział, że jeśli się dobrze czuję to nie ma konieczności i w każdej chwili mogę przyjść po zwolnienie, więc ODCZEPCIE SIĘ LUDZIE!

Sory za taki wywód ale mnie to naprawdę wkurza!

Miłego dnia:)

11 lata 11 miesiąc temu #537320 przez tweety
ewela86 - i o to chodzi, skoro jestesmy w pracy to znaczy ze czujemy sie dobrze. ale ja i tak powaznie rozwazam zwolnienie :( z tym ze chyba sie zanudze w domu. narazie czekam do wizyte 12 lutego i pogadam z lekaeze a w pracy polozylam sobie krzeslo pod nogi.

powiedzcie mi, czy moge tak otwarcie spytac sie lekarza czy da mio zwolnienie? troche glupio sie z tym czuje.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka